Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Sütyemez 1 Ceviz (Sütyemez 1 Walnut)

0 yorum

 



eşit adıSütyemez-1
Ürün Resimleri
OrijiniK.Maraş
Meyve şekliYuvarlağa yakın oval
Meyve iriliğiEkstra iri
PürüzlülükDüzgün
Sap çukuruDar
Kabuklu ağırlığı25-80 gr
İç ağırlığı13-14 gr
Randıman%50.77
Yağ oranı (Doymamış)%67.70
Ağaç verimiİyi
İç rengiAçık sarı
İç dolgunluğuDolgun
Kabuk kalınlığıİnce
Kabuktan ayrılmaKolay – Bütün (Horoz)
Yetiştiği rakım600-1500 metre arası
İklim isteğiKarasal iklim
Belirgin özellikleriSütyemez-1 çeşidi dünyanın tescillenmiş en büyük cevizidir. Vejetasyon süresi uzun olan orta yüksek rakımlarda yetiştirilmesi tavsiye edilir. Meyvenin iç randımanı yüksek, verimli ve kaliteli bir çeşittir. Dolgun bir iç yapısı ve açık sarı bir rengi ile sofralık tüketimde aranan bir çeşittir. Hem sofralık hem de kuru tüketimler için uygundur. Kabuktan kolay ayrılır ve bütün çıkar ceviz iç kurduna ve ceviz antraknozuna karşı dayanıklıdır. Eylül ayı sonunda hasat edilir.



Sütyemez 1 Cevizi Tozlayıcısı

Sütyemez 1 cevizinden beklenen verimin elde edilmesi için tozlayıcısı ile beraber dikimi gerekir. Ceviz fidanının dikimi sırasında doğru tozlayıcı seçmek gerekir. Sütyemez 1 cevizi için uygun tozlayıcının Şebin ceviz fidanı olduğunu söyleyebiliriz.

Sütyemez 1 Cevizi Verimi

Kabuk kısmından kolayca ayrılabilen Sütyemez 1, bakteri ve hastalıklara karşı yüksek direnç sağlar. Meyve ağırlığı yaklaşık olarak 26 gramdır. İç ağırlığının ise ortalama 13 gram olduğu bilinir. Kabuk kalığı ise 1.26 mm’dir. İç rengi sarı olduğundan dolayı talep oranı yüksektir. Hem iç pazarlarda hem de ithalatta en çok tercih edilen ceviz türlerinden biri de Sütyemez 1 cevizidir. Hasat dönemi Eylül-Ekim arasındadır. Bu süre rakıma göre değişebilir.

Sütyemez 1 Cevizi Dikim Aralığı

Sütyemez 1 cevizini dikmek için doğru aralıkları seçmelisiniz. Bu ceviz türünün ihtiyaç duyduğu dikim aralığı eğimli arazi için 7x3.5 metredir. Düz arazi için ise 8x4 metre uygundur. 

Kaynaklar:

https://www.aksutarim.com.tr/S%C3%BCtyemez-1

https://www.taspinarpikan.com/Urunler.aspx?Urun=John-Garner