Tohumların tüm çimlenme olmaz ve her zaman hastalık kapabilir. Fidelerin belli bir yüzdesini kaybedeceğiniz gibi elbette hayal kırıklıklarıda olacaktır.
Meyve (gül tohumu döllendikten sonra-bu konu melezlemede anlatılmıştı) tamamen oluştuktan sonra, dört ay tohum hasadını bekleyin. Olgun olduğunu kanıtlamak için, turuncu, kırmızı veya sarı açık olur. Bir buzdolabında saklayabilir ve kısa sürede gülü dört haftada açtırabilirsiniz . Güllerin tohumunu toplandıktan sonra gece onları ıslatın.
Yüzen herhangi bir tohum olursa atın. Tohumlarını süzün ve sonra bunun için bekleyin içine içine biraz daha taze su ilave edin.Bu noktadan itibaren, profesyonel gül çimlenmeyi teşvik edecek şekilde ekimden önce altı ile on hafta arasında kendi tohumlarını soğukta (buzdolabında) büyür.
En popüler yöntem kaliteli, nemli kağıt havlu üzerinde, temiz tohum yerleştirmektir. Kağıt havluyu katlayın ve daha sonra plastik torba içine koyun. Bu artık buzdolabının salata bölmesinde bırakılabilir.
2.yöntem
Kaynak: http://www.plant-home.net/2013/11/gul-tohumu-cimlendirme-1.html
3. Yöntem:
Tohumlar: Mümkün olduğunca taze olmalıdır.
Konteynerler: vb kavanozlar, plastik torbalar, ben bebek maması kavanozları kullanın.
Steril toprak karışımı. 30 dakika için 250 derece bir tavada pişirin toprak, ya da doğal olarak bakteri direnir turba kullanın. Ben lahza turba perlit ya da iyi çömlekçilik toprak kullanın. Nemli kağıt havlu veya kum kullanın.
Hidrojen peroksit. Nemli-off, senin fidan toprak hattında rot bir durum engeller.
Su
1-fincan fincan ölçme ve kaşığı
Tohum marş toprak karışımı
- 1 fincan ölçüm kabı olarak, hidrojen peroksit 1 çorba kaşığı ekleyin. Fincan su ile yolun geri kalanını doldurun. Bu oran 1/15 olacaktır.
- Taze-açık toprak aynı nem içeriği kadar kademeli olarak toprağa bu karışımı ekleyin. Çok ıslak ise tohum çürür. Çok kuru ise bu çimlenmeyi inhibe olur. Eğer çok ıslak olsun, bunu dışarı sıkma veya gece dışarı bırakarak deneyebilirsiniz ya. Senin kavanoz ve buzdolabına karışımı ekleyin.
- 6-12 saat için su / hidrojen peroksit çözeltisi içinde tohum bekletin. Soğutulmuş kavanoza koyun ve buzdolabına koyun.
- Üç ay bekleyin.
-Bu Biraz buzdolabında geçen ay boyunca sıcaklığını değiştirmek için yardımcı olur. Dondurma yapmayın! Üç ay sonunda, kaldırmak ve gecede onları yerleştirmek için sıcak bir nokta (70-75 derece) bulabilirsiniz. Tohumların çimlenme kontrol edin, ve sonra bir gecede geri buzdolabında koyun. 80 derece sıcakta çimlenme duracaktır.
- Çimlenme ararken, sen tohum kırarak bir tek kök ucu göreceksiniz. Eğer bulanık küçük kökleri çok görürseniz, bu kalıp (endişelenmeyin) var. Belirgin bir fark var.
- Eğer dikim karışımı su eklemeniz gerekiyorsa, su-hidrojen peroksit karışımı kullanın.
- Senin çimlenmiş fide Bitki. O toprak ile kaplı veya kök, bir salyangoz gibi tohum etrafında bükülüp emin olun. Ya çok derin bitki etmeyin; Derin yaklaşık 1/4 inç için deneyin.
- Su, su-hidrojen peroksit karışımı ile fide; su altında / bitmedi yapmak.
- Onların ikinci yaprakları olsun zaman hafifçe zayıf (yaklaşık% 25) suda çözünür gübre ile döller.
- Tekrar çiçeklenme güller yaklaşık 2 ay sonra çiçek aÇAR. Güller yaklaşık 2-3 yıl sonra çiçek NORMAL ÇİÇEKLENMEYE GEÇER.
- Eğer nem nedeniyle bir eksikliği olduğunu düşünüyorsanız, taban kesilmiş olan bir pet şişe kullanarak nemini koruyun.