Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Brachycome iberidifolia (KUĞUNEHRİ PAPATYASI)

0 yorum

Parlak 4 ana renk diğer renk ve onların tonlarında, heyecan verici bir karışım. Beyaz, pembe, mavi ve mor renklerde ve her biri siyah göbekli Swan river Papatya karışımı. Üretimi tohumdan yapılır.
Anavatanı Avustralya olan bitki, sıkça bol güneş gören kumlu ve killi topraklarda yetişir. Üretimi tohumdan yapılan bitki hızla gelişme gösterir.
Değerli bir bahçe bitkisi ve saksı yetiştiriciliğine de uygun çiçek olan Kuğu Nehri - Swan river - papatyası yaklaşık 25 - 35 cm boylanma yapar. Özellikle bahar aylarında yan sürgünler ve toprağa temas eden dalları ile hızla yayılır. Daldan tutturması oldukça kolaydır.
Bu yönüyle basılmayan ve yaya trafiği olmayan kenar bordürlerde kolaylıkla yer örtücü olarak kullanılabilir. Çiçeklenme özellikle serin dönemlerde olurken yaz kış yeşil kalan bitki, yaz aylarında da kuraklığa oldukça dayanıklıdır. Güneşli alan ve yarı gölgeye tahammülü yüksektir.
Şüphesiz, eşsiz bir kaya bahçesi bitkisidir. Özellikle geniş saksılarda bol çiçekli bir bitki isteyenler, saksı kenarlarından aşağıya doğru şelale gibi sarkma özelliğini de bonus olarak kabul edebilirler.