Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

LABADA (Rumex patientia L.)

0 yorum



Bu sebze henüz kültüre alınmamıştır. Ancak halk arasında önemli ölçüde tüketilen bir sebzedir. 20-30 cm uzunlukta, 8-10 cm genişlikte ortadan boyuna simetrik yapıdaki yaprakları sarma yapmakta kullanılır. Bu familyanın tüm sebzeleri gib labada da iştah açıcı ve hazmı kolay bir sebzedir. Özellikle peklik’den rahatsızlığı olanlar için önerilir.


Sulak ve korunaklı yerlerde, hendeklerde ve dere yataklarında yoğun olarak görülür. Çiçeklenme döneminde 1.5-2 m kadar boy alarak çiçeklenir. Aynen ravent’te olduğu gibi kanatlı tohumlar meydana getirir. Çok yıllık bir sebzedir, kışı toprak altındaki rizomları ile geçirir. Yayılması rüzgarla uzaklara savrulan tohumları ile olur.





Yabancı döllenme nedeniyle çok farklı görünüm ve renkte bitkilere rastlanır. İlkbahar, yaz ve sonbaharda pazarlanmaktadır. Kışın toprak üstü kısımları ölür.


ALT BAŞLIKLAR


Çeşitleri