Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Dünyanın en lezzetli 2 domatesi

0 yorum

 Dünyanın en lezzetli domates tohumları arasında şunlar bulunmaktadır:


- **Black Krim**: Geleneksel Rus domatesi olan Black Krim, Karadeniz'in Kırım yarımadasından gelmektedir. 10 cm çapında, hafif basık, bol sulu ve hafif tuzlu bir tadı olan bu domates, koyu mor kırmızı renkli iç kısmıyla bilinir ve olağanüstü lezzetlidir¹.



- **Elazığ Yerli Domatesi**: Verimi az ve ömrü kısa olmasına rağmen, lezzet sınırlarını zorlayan Elazığ yerli domatesi, piyasada bulunması zor olan ve genellikle köylüler tarafından kendi evleri için yetiştirilen bir çeşittir².



Bu domates tohumları, lezzetleriyle tanınır ve domates severler tarafından tercih edilir. Yetiştirme koşulları ve iklim farklılıkları göz önünde bulundurularak, bu tohumların yerel olarak nasıl performans göstereceğini araştırmak faydalı olacaktır.


Kaynak: Bing ile konuşma, 12.03.2024

(1) Black krim domates tohumu - 60,94 TL - zengardentr.com. https://www.zengardentr.com/urun/black-krim-domates-tohumu.

(2) Dünyanın En Lezzetli Domatesi / Elazığ Yerli Tohum Domates. https://www.youtube.com/watch?v=YzBNbC0QZZc.

(3) en lezzetli domates çeşitleri - zengardentr.com. https://www.zengardentr.com/en-lezzetli-domates-cesitleri,TA-11461.html.

(4) ZENGARDEN EV VE BAHÇE Siyah Black Krim Domates Tohumu Dünyanın En .... https://www.trendyol.com/zengarden-ev-ve-bahce/siyah-black-krim-domates-tohumu-dunyanin-en-lezzetli-domatesi-p-194790110.