Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Sarı Trinidad akrebi biber (yellow trinidad moruga scorpion)

0 yorum


 


Dünya'nın en acı biberi 2.009.231 scoville acılık (en acı urfa biberi 350bin scoville)

Trinidad Moruga sarı akrep biberi tohumudur. Ağza alındığında ve hatta değdirildiğinde acısı giderek azalmak yerine giderek artar. Biber yenmesi durumunda insanın nefesini keser, öksürtür. Dil ve dudaklar şişer. Biber mutlaka eldivenle toplanmalıdır. İnce plastik eldivenlerden acısı geçebildiğinden uzun süreli örneğin tohum alma işlemi gibi işlemlerde parmaklarda kızarıklık ve yanma yapabilir. Biber elle ile temas edildiğinde kesinlikle eller gözle temas ettirilmemelidir. Tohum alma işlemi acık havada yapılmalıdır. Kapalı alanda gözleriniz ve soluk almanız etkilenebilir.

Sos yapımında kullanılır. Yağ tatlandırılmasında, sucuk yapımında kullanılır. Şaka amaçlı kullanmayınız.Et, çorba lezzetlendirme ve sos yapımında kullanın.

 

 

KAYNAKLAR: 

Zengarden