Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Sarı limon habanero biber (lemon habanero pepper)

0 yorum


Sarı renkli çok acı biber,geleneksel tohumu alınabilir.Geleneksel sarı renkli habanero acı biber. Benzersiz şeftali kokulu acı habanero biberidir. 90-100 günde hasata duran varyete yeşilden sarıya renk alır. Yaklaşık 5 cm uzunluğa erişen meyveleri oldukça acıdır. Bu kadar acı biberlerimizin tümü için tavsiyemiz, yetiştiriciler olarak bu tür biberleri normal sofralık biberler gibi tüketmeyiniz. Ancak çok küçük miktarlarda et yemeklerinize, çorbalarınıza az da olsa katınız. Göreceksiniz, meyveli aromaları ve içerdikleri capsicum yağı nedeni ile, yemeğe kattığınız diğer malzemelerin tadını ön plana çıkartacaklardır. Zengarden olarak bu kadar çok sayıda acı ve çok çok acı biber satmamızın temel sebebi sizler kadar bizimde Türk mutfağına düşkün olmamızdan kaynaklı.

Habanero diğer acı biberler gibi Güneş gördükçe acılaşır. Çok acı mı olmasını istiyorsunuz? O zaman yazın, en sıcak noktada, güneşin altında yetiştirin. Toplarken eldiven giymeyi de ihmal etmeyin, acı diyorsak cidden çok acı... Habanero'ların biberleri çıkmaya başlayınca çok dekoratif göründüklerini de hatırlatmak isteriz.

 

 

KAYNAKLAR: 

Zengarden