Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Samandağ biberi -Antakya biberi - Hatay biberi

0 yorum

 


Meşhur Samandağ biberi, lezzetli, etli ve iri bir acı biber cinsidir. Orta erkenci bir çeşittir. Meyveler ortalama 20-25 cm. boya erişebilir. Koyu yeşil biberlerin rengi olgunlaştıkça kırmızıya döner. Yeşil ya da kırmızı olarak hasat edilebilir. Hem sofralık hem de salçalık ve konservelik olarak kullanıma uygundur. Taze tüketimin yanında kurutularak da tüketilebilir. Pul biber üretiminde de tercih edilen bir çeşittir. Salçalık için hasatta, biberlerin kırmızı renge dönerek olgunlaşması beklenmelidir. Salça verimi çok yüksektir. Meyveler az çekirdeklidir. Çok bereketli ve bir o kadar da acıdır.

 

KAYNAKLAR: 

Zengarden