Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Pepperoncini altın Yunan biberi

0 yorum

 


Altın Yunan biberi fide dikiminden hasata 75 günde gelişen, geleneksel tohumu da alınabilir bir biber türüdür. 

Pizzalarda, taze sandviçlerde kullanılagelen altın Yunan biberi turşu yapımında da tercih edilir. İtalyan benzerine göre daha tatlı bir biberdir. Acısı hafif, lezzeti ön plana çıkartır yapıdadır.

Ortalama 8-10 cm boyunda, ince duvarlı, lezzeti yüksek turşu yapımına çok uygun biberler yetiştirebilirsiniz.

Dikkat yüksek verim, bol biber verir.

Tohum ekimi

Biber türleri çimlenme için diğer sebzelere göre daha yüksek sıcaklık isterler. Çimlenme gerçekleşip ilk sürgünler gözükene dek ekim alanı nemli, havadar ve 18-24 derecede tutulmalıdır. Tohumlar önce sıcak yastıklara ve kasalara ekilir. Tohumlar çimlenip ilk gerçek yapraklar görüldükten sonra plastik torbalara şaşırtılır. 6-7 yaprak olunca araziye şaşırtılır. Viyollere de ekim yapılmaktadır ve tohumlar direkt olarak viyollere ekilmektedir. Viyollerde yetişen fideler doğrudan araziye dikilir.

Çimlendirme

Güneş alan, sıcak bir yerde kapalı mekânda, donların geçmesinden 8 hafta önce ekiniz. Tohumların üstünü birkaç mm toprakla örtüp elinizle hafifçe bastırınız. Toprağı devamlı nemli tutunuz. Bunun için mini sera uygulamasından yararlanabilirsiniz. Filizlenme 10-21 günde, toprak sıcaklığı 24-28 °C de gerçekleşir. Filizlenme gerçekleşince seradan çıkartıp daha geniş 8 cm çaplı bir saksıya yerleştirin. Son donlar geçtikten sonra dış mekâna güneş gören bir yere alın.

Doğrudan dışarı ekimlerde, aynı uygulamayı dışarıda ancak havalar ısınınca yapın. Saksıda yetiştirirken büyükçe bir saksı seçmeli, bitkiye dayanak yapmalısınız. Ayda bir organik gübre takviyesi bol biber demek unutmayın. Havadar bir mekânda yetiştirin. Biber hava akımı olmayan yerde sağlıklı yetişmez.

 

 

 

KAYNAKLAR: 

Zengarden