Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Pasilla bajio acı biber (pasilla bajio hot pepper)

0 yorum

 


Geleneksel  pasilla bajio acı biber. Pasilla Bajio Zengarden Dünya Biberleri serisinden biri. Orta acıdır ve olgunlaştıkça siyaha yakın renk alması ile ünlüdür. Oldukça lezzetli biberler yetiştirmenizin yanında bu verimi hayli yüksek biber yemyeşil yaprakları ile güzel bir görüntü de sergilemekte.

Ortalama 15 cm uzunlukta ve olgunluk döneminde siyah renk alan biberleri geleneksel bir varyete. Yani sezon sonunda tohumunu alacağınız Pasilla Bajio, orijinal Meksika kökenli hibrit olmayan bir tür. Sıkça kurutmalık ve sos yapımında kullanılan bir biber. Belki bir söylenti ama meşhur Tabasco acı sosunun lezzetinin sırrı, belki gerçekten içine Pasilla Bajio katılmasındandır. Meksikadan bu baharlı orta acı biberi sofranıza taşıyın.

 

 

KAYNAKLAR: 

Zengarden