Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Çizgili Kayan Yıldız Zebra Patlıcan (Listada de Gandia Eggplant)

0 yorum


Lezzet


Çizgili Kayan Yıldız Zebra Patlıcan (üıuaşoş)  patlıcanları, çeşide bağlı olarak boyları 7-15 santimetre arasında değişen, küçük,topak ve gözyaşı şeklindedir. Dış deri parlak, ince ve pürüzsüzdür ve fildişi beyazı menekşe ile çizgilidir. İç eti kremden soluk beyaza kadardır ve küçük, yenilebilir tohumlara sahiptir. Grafiti patlıcanları, pişirildiğinde tatlı ve hafif meyveli bir tada sahip yumuşak ve pürüzsüzdür.

Sezonlar


Çizgili Kayan Yıldız Zebra Patlıcan (Grafiti) patlıcanları yaz boyunca erken sonbaharda yetiştirilir.

Güncel Gerçekler


Botanik olarak Solanum melongena olarak sınıflandırılan grafiti patlıcanları, domates, patates ve biber ile birlikte Solanaceae veya itüzümü ailesinin bir parçası olan bazı farklı patlıcan çeşitlerine verilen bir isimdir. Pandora Çizgili Gül, Mor Yağmur, Listada De Gandia, Kayan Yıldızlar ve Masal patlıcanı olarak da bilinen Graffiti patlıcanları, benzersiz şekli, tatlı tadı ve çizgili rengiyle bilinir.

Besin değeri


Grafiti patlıcanları bir miktar C vitamini, demir ve lif içerir.

Uygulamalar


Grafiti patlıcanları, sote, ızgara, güveç, kavurma, tavada kızartma ve fırınlama gibi pişmiş uygulamalar için çok uygundur. Küçük boyutları nedeniyle çabucak pişeceklerdir ve eti o kadar ince ve hassastır ki, çıkarılması gerekmez. Grafiti patlıcanları ayrıca yarıya indirilebilir, hafifçe oyulabilir, doldurulabilir,dolama yapılabilir  ve sebze ve tahıllarla pişirilebilir. Grafiti patlıcanları, domates, kabak, soğan, kırmızı dolmalık biber, sarımsak, kinoa, nohut, hindistancevizi köri, kimyon ve zataar gibi baş döndürücü baharatlar, kuzu gibi zengin ızgara etler, parlak, taze otlar ve genç ve eriyen peynirler ile iyi uyum sağlar. chevre, beyaz peynir ve mozzarella olarak bilinen peynirlerlede pişirilir. Grafiti patlıcanları serin ve kuru bir yerde saklandığında üç güne kadar dayanır

Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar,Sonbahar,Sera ve iç mekanlarda zamanı fark etmez
Tohum Ekim Mesafesi:Sıra üzeri 40-60 cm sıra arası 60-100 cm
Tohum Ekim Derinliği:1-3 cm
Tohum Çimlenme Süresi:7-15 Gün
Hasadın Olgunlaşma Süresi:70-90 Gün
1 Gr Tohum Adeti:200-250 Adet
Dekara Gerekli Tohum:200-250 Gram 
Çimlenme Toprak Isısı:24-35 Derece 

Kolay Tohum Çimlendirme;

Tohumları çimlendirmeden önce bir müddet suda bekletiniz. Suda beklemeye aldığınız tohumları çıkarıp toprağa bırakınız (saksıda yapıyorsanız saksıyı normal toprak seviyesinin yüzde 90 kadar elenmiş, tercihen kırmızı toprakla doldurunuz ve toprağın üzerine bırakınız). Daha sonra üzerine ince bir torf atınız ve toprağı nemlendiriniz (Tohumları hareket ettirmeden bir miktar su veriniz). Nemlendirme işleminde sisleme yöntemini de kullanabilirsiniz.

Fide Gübreleme;
Oluşan fideleriniz  15 gün içerisinde topraktan ve yapraktan  sıvı ve katı solucan gübresi ve yarasa gübresi uygulama işlemi yapabilirsiniz.Kullanım miktarları ekimi yaptığınız alanlara göre değişiklik gösterebilir.

Faydalanılan Kaynaklar:Derleyen By Eyyupk