Çağala Turşusu
1 lt kavanoz
1 kilo çağala
Yarım yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı tuz
3-4 diş sarmısak
Yeteri kadar sıcak su
Çağalalara çizik atın
kavanozun yarısını çağala doldurun son sarmısağı ekleyin ağzına kadar çağala doldurup sirke tuz limon tuzu şeker üzerine sıcak su ekleyip yeni kavanoz kapağını sıkıp kapatın ters çevirin sonra serin yerde muhafaza edin.
Pişi
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
çeyrek çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
Bir çimdik tuz
Malzemenin hepsini hamur yap ikiye böl merdane ile aç
meyve bıçağı ile kes kare şeklinde sıvı yağda kızart.
Ispanaklı yoğurtlu köfte
Yarma yarim kilo
Ispanak yarım kilo
1 kilo yoğurt
Tuz sarmısak
Hamuru yoğurt nohut büyüklüğünde çıt (yuvalanmayacak) .Onuda makarna gibi haşla.
Ispanağı doğra haşla ikisine süz bir kapta harmanla sarmısaklı yoğurtla karıştır.Üzerine pul biber tereyağı sosu yapılabilir.
Evde Enfes Baklava
1 paket baklavalık yufka 44 adet veya 40
500 gr ceviz
250 gr A.fıstığı içi çekilecek
500 gr saf tereyağı
Saf tereyağı
Tereyağını eritip süt artıklarını alın.
Tepsi tereyağıyla fırçalayın.Yufkaları tek tek ayırıp fırçayla tereyağını sürün 22 tane olunca cevizi yayın.Üzerine devam edin.En son ilk sırayı bıçakla dilimledikten sonra aralara tereyağı kaşıkla serpin diğer dilimi kesip yine kaşıkla tereyağını yedirin. Fırına atın
şerbeti
Tencere ocağa koyun
4,5 bardak şeker ve 3,5 bardak su hazırlanır.
Oda sıcaklığındaki içme suyu ve şeker tencereye eklenir.
Bu karışım şeker eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
Ocak orta ateşte açılır.
Oda sıcaklığındaki içme suyu ve şeker tencereye eklenir.
Bu karışım şeker eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
Ocak orta ateşte açılır.
Baklava pişince tepsiyi ocağının üzerinde döndürerek ısıtın.Şerbet ve baklava sıcak sıcak dökün.Üzerine fıstık serpin.
Siyah mercimekli pirinç çorbası
1 çay brd.siysh mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
Salça biber-domates
Tereyağı tuz
Mercimeği haşla.O biraz piştikten sonra pirinci koy.Diğer taraftan soğanı tereyağın da kavur.Salça koy
Bu kavurduğunu diğerine koy özdeşsin pişsin.
Ispanaklı içli köfte
İçi için:
3 iri soğan
1 kilo ıspanak
Pul biber
Tuz
Hamuru yarma 1 kilo
Tuz yoğurt
İçin hazırlanışı:
Soğanı yağda kavur.Ispanağı doğra haşla.Kavrulan soğanı pul biber tuzla kavur .İçi açılmış hamura koy
Suda haşla.
MALATYA HATIRALARINDAN SEÇMELER