Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Malatya Yöresel Yemekleri 2

0 yorum

Çağala Turşusu



1 lt kavanoz

1 kilo çağala

Yarım yemek kaşığı şeker

1 çay kaşığı limon tuzu

Yarım çay bardağı sirke

1 yemek kaşığı tuz 

3-4 diş sarmısak

Yeteri kadar sıcak su

Çağalalara çizik atın

kavanozun yarısını çağala doldurun son sarmısağı ekleyin ağzına kadar çağala doldurup sirke tuz limon tuzu şeker üzerine sıcak su ekleyip yeni kavanoz kapağını sıkıp kapatın ters çevirin sonra serin yerde muhafaza edin.

Pişi 




1 yumurta 

Yarım su bardağı yoğurt 

1 paket kabartma tozu

çeyrek çay bardağı sıvı yağ 

2 su bardağı un 

Bir çimdik tuz

Malzemenin hepsini  hamur yap ikiye böl merdane ile aç

meyve bıçağı ile kes kare şeklinde sıvı yağda kızart.


Ispanaklı yoğurtlu köfte


Yarma yarim kilo
Ispanak yarım kilo
1 kilo yoğurt
Tuz sarmısak

Hamuru yoğurt nohut büyüklüğünde çıt (yuvalanmayacak) .Onuda makarna gibi haşla.
Ispanağı doğra haşla ikisine süz bir kapta harmanla sarmısaklı yoğurtla karıştır.Üzerine pul biber tereyağı sosu yapılabilir.



Evde Enfes Baklava


1 paket baklavalık yufka 44 adet veya 40
500 gr ceviz
250 gr  A.fıstığı içi çekilecek
500 gr saf tereyağı

Saf tereyağı
Tereyağını eritip süt artıklarını alın.

Tepsi tereyağıyla fırçalayın.Yufkaları tek tek ayırıp fırçayla tereyağını sürün 22 tane olunca cevizi yayın.Üzerine devam edin.En son ilk sırayı bıçakla dilimledikten sonra aralara tereyağı kaşıkla serpin diğer dilimi kesip yine kaşıkla tereyağını yedirin. Fırına atın
şerbeti
Tencere ocağa koyun
4,5 bardak şeker ve 3,5 bardak su hazırlanır.
Oda sıcaklığındaki içme suyu ve şeker tencereye eklenir.
Bu karışım şeker eriyene kadar tahta bir kaşık yardımı ile karıştırılır.
Ocak orta ateşte açılır.

Baklava pişince tepsiyi ocağının üzerinde döndürerek ısıtın.Şerbet ve baklava sıcak sıcak dökün.Üzerine fıstık serpin.

Siyah mercimekli pirinç çorbası





1 çay brd.siysh mercimek
Yarım çay bardağı pirinç
1 kuru soğan
Salça biber-domates
Tereyağı tuz 
Mercimeği haşla.O biraz piştikten sonra pirinci koy.Diğer taraftan soğanı tereyağın da kavur.Salça koy
Bu kavurduğunu diğerine koy özdeşsin pişsin.


Ispanaklı içli köfte






İçi için:
3 iri soğan 
1 kilo ıspanak
Pul biber
Tuz
Hamuru yarma 1 kilo
Tuz yoğurt

İçin hazırlanışı:
Soğanı yağda kavur.Ispanağı doğra haşla.Kavrulan soğanı pul biber tuzla kavur .İçi açılmış hamura koy
Suda haşla.


MALATYA HATIRALARINDAN SEÇMELER