Yeşil akçaağaç atropurpureum, su yeşili yaprakları ile bahar başında göz doldururken, sezonun ilerlemesi ve sonbaharın gelmesi ile yaprakları kadmiyum sarıdan turuncu bakır rengine renk değiştirir. Bu dönemde bitki tarifsizdir. Gölge ve yarı gölge diğer tüm akçaağaçlar gibi öncelikle tercih edilen konumlandırma olmalıdır. Çok yavaş büyüyen bir varyete olduğundan bonsai uygulamaları için bulunmaz bir bitkidir.
Acer, akçaağaçlar en güzel yaprak renklerini yarı gölgede sergilerler. Aşırı yakıcı güneşten hoşlanmazlar ve rüzgar sevmezler. Özellikle kıyı şeridinde yetiştiricilik yapacak değerli müşterilerimizin, Akdenizin sıcak rüzgarlarından korunaklı, kuzey cephede yetiştiricilik yapmaları tavsiye olunur. Akçaağaçlar saksı yetiştiriciliği dışında bahçe peyzajında da çok değerli, yıl boyu değişen yaprak renkleri ile peyzaja derinlik katan bitkilerdir.
Dikim Yeri: Işık alan yarı gölge alanlar
Önerilen: Dış mekanda tutulması tavsiye edilir. Yılın belli dönemleri iç mekan sergilenmesine uygun olsada kış aylarını dışarıda geçirmesi sağlıklı gelişimi için istenir. Az bakım isteyen, kendi kendini devam ettiren bahçelere uygundur.
Toprak: Besince zengin, humuslu, drenajı yüksek toprak
Büyüme Hızı: Yavaş
Çiçeklenme Dönemi: Bahar
Bitkinin Maks. Eni: 300 cm
Bitkinin Maks. Boyu: 300 cm
Dona Dayanıklılık: Donlara tam dayanıklı
İklim Kuşağı: 4-9
Ömrü: Çok yıllık odunsu gövdeli ağaç
Dikim: Organik maddece zengin, su tutumu iyi kaliteli saksı toprağına dikimini yapın. Bitki tutunup, saksısında kök doldurana, bahçe de ise yerine tutunup gelişime başlayana dek düzenli sulayın.
Bakım: Acerlar form tutmak için basit budama isterler. Şekil budaması yapabileceğiniz, sürgün uçlarını alacağınız hafif budama acer için yeterlidir. Budama için sonbahar sonu yada kış ortasını tercih edebilirsiniz.
İdeal: Saksıda ve bahçede kolaylıkla yetişirler.
Kaynaklar:Derleyen By Eyyupk