Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Siyah Domates

0 yorum


Indigo rose içerdiği anthocyanins maddesi nedeni ile bir anti oksidan deposudur. Erken evrede yeşil gelişen domatesler doğrudan güneş ışığı almaya başladıklarında simsiyah bir renk almaya başlarlar. Bugüne dek gördüğünüz en siyah domatestir. Güneşe maruz kalan her pigmenti kömür siyahı net bir renk alır. Tamamen doğaldır.

Kalın kabuklu tür özellikle antioksidan etkin maddelerce zengin olduğundan yetiştirilir. Mutlaka yetiştirirken sırıkla destekleyiniz.

Bodur sırık tip domates fazla boylanmaz. Erkenci varyete tohum ekiminden sadece 75 günde ilk hasadı toplamaya başlamanıza olanak verir. Sıcakta meyve tutumu iyi olan tür, bol güneş ve uzun yaz aylarında daha güzel renk alır.

Ekim: Fide yetiştirme materyali tavlı ise sulamaya gerek yoktur. Aksi halde, fide yetiştirme materyali ile doldurulmuş fide torbaları veya fide yetiştirme kaplarının iyice sulanması ve sonra tohum ekiminin yapılması gerekir. Tohumların 3-4 saat ıslatıldıktan sonra ekilmeleri çimlenmeyi kolaylaştırır. Tohumlar ortalama 1 cm derinliğe ekilmelidir. Tohum ekimini takiben tekrar hafifçe sulanması faydalıdır.
Fidelenme: Fide yetiştiriciliğinde genel olarak ( torf, perlit, vermikulit) veya (torf, perlit, toprak) veya (yanmış hayvan gübresi, kum, toprak) gibi karışımlar kullanılır. Yanmış hayvan gübresi, kum, toprak karışımında 1:1:1 oranı kullanılır. Torf, perlit, toprak karışımında 2:1:1 oranı kullanılmaktadır.
Bakım: Domates nemi sever. Su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalanır. Toprak nem eksikliğinin en duyarlı olduğu dönemler; çimlenme, çıkış, çiçeklenme ve meyve oluşumu dönemleridir. Aşırı toprak nemi vegetatif gelişmeyi hızlandırır. Meyveler ceviz iriliğini alıncaya kadar gerekmedikçe sulama yapılmamalı, daha sonraki devrede, yağışlı bölgelerde 2-3, kurak bölgelerde 4-5 kez sulama yapılmalıdır.
İdeal: Saksıda da yetiştirilebilir. Bahçe ve tarla yetiştiriciliğine uygun.
Diğer: Bu ürün geleneksel tür olduğundan tohumu alınarak nesli devam ettirilebilir. Alınan tohumdan her yıl aynı kalitede bitki yetiştirebilirsiniz. Meyvesinden aldığınız tohumları oda sıcaklığında, nem, rutubet, ışık almayan serince bir çekmece içinde saklayınız.