Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Topraksız tarım Otomasyon Sistemi ve özellikleri (Hydroponics Automation System and features)

0 yorum


Bilgisayarlı , Otomatik Kontrollü, Sera otomasyon cihazları aranan özellikler :
1. Sera içi sıcaklık kontrol cihazı,otomatik ayarlamalı, PC data kayıt yapar.Ölçülen sıcaklık değerlerini Bilgisayara kayıt etme.
2. Sera içi nem kontrol cihazı,otomatik ayarlamalı, PC data kayıt yapar.Ölçülen sıcaklık değerlerini Bilgisayara kayıt etme.
3. Sera içi karbondioksit CO2 kontrol cihazı,otomatik ayarlamalı, PC data kayıt yapar.Ölçülen karbondioksit değerlerini Bilgisayara kayıt etme.
4. Sıvı toprak PH ölçer kontrol cihazı,otomatik ayarlamalı, PC data kayıt yapar.Ölçülen PH değerlerini Bilgisayara kayıt etme.
5. Sıvı toprak EC ölçer kontrol cihazı,otomatik ayarlamalı, PC data kayıt yapar.Ölçülen PH değerlerini Bilgisayara kayıt etme.
6. Su sıcaklık ölçer cihazı,otomatik ayarlamalı, PC data kayıt yapar.Ölçülen su sıcaklık değerlerini Bilgisayara kayıt yapma.
7. Güneş ışık ölçer cihaz,otomatik ayarlamalı.Güneşin olmadığı kapalı havalarda ışıklandırma sistemini otomatik olarak açma.Yüksek sıcaklıkların olduğu, çok güneşli havalarda gölgelendirme perdelerini otomatik olarak açar ve kapatır özelikte.
8. Su seviye kontrol cihazı,su depolarındaki su azalınca depolara otomatik olarak su motorları vasıtasıyla su basma.
9. Havaya negatif ion, ozon veren cihazlar.Sera havasında bulunan zararlıları yok etme.
10. Havalandırma kontrol cihazı sera havasını otomatik olarak havalandırarak seranın hava hareketlerini dengeleme.
11. Sulama ve gübreleme kontrol cihazı,domates bitkilerini istenilen zaman ve miktarda sulama yapma.PC programlı bağlantılı cihaz.
12. Elektrik tasarruf cihazı,serada kullanılacak elektriğin %25 yüzde yirmi beşini tasarruf edme.Yüzde yirmi beş daha az fatura ödersiniz.
13. Elektrik kesintisini haber veren cihaz.Elektrikler kesildiğinde size telefon ederek haber verir.
14. Telefonla kumanda cihazı.Bu cihaz ile istediğiniz herhangi bir elektrikli cihazı, uzaktan, mesafe sınırlaması olmadan açıp kapatabilirsiniz.
15. Zararlı ve haşere kovucu elektronik cihazları.Seraya zararlı hayvanların girmesini engeller.
16. PC uzaktan kontrol kameraları.Sera içi ve dışını kontrol edebilmenizi sağlar.Sizin başka bir yerden bitki gelişimlerini ve sera çalışmalarını gözlem yapmanızı sağlayacak.
17. Sera dışı sıcaklık kontrol cihazı,otomatik ayarlamalı, PC data kayıt yapar.Ölçülen sıcaklık değerlerini Bilgisayara kayıt eder.
18. Sera dışı nem kontrol cihazı,otomatik ayarlamalı, PC data kayıt yapar.Ölçülen sıcaklık değerlerini Bilgisayara kayıt etme.
19. Yangın alarm cihazları.Sulama odasında oluşabilecek yangın durumunda alarm ile haber verir.
20. Hırsızlık alarm cihazları.Seraya ve sulama odasına yetkisiz kişilerin girmesini engeller.
21. Bilgisayar 2 adet,ölçümleri kayıt etmeye,sera içi ve dışı kontrolünü sağlar.
22. Işıklı lazerli vantilatör üstü reklam cihazı.Bu ürün seramızın reklamını ve ürünü
satacağınız şirketlerin reklamını yapmamızı sağlayacak.Yetiştirdiğimiz ürünlerimizi
daha kolay ve çabuk satmamızı sağlar.
23. Şifreli kilit sistemi sera kapısına montaj yapılacak.Seraya yetkisiz kişilerin girmesi önlenecek.
24. Rüzgar hız ölçer rüzgarın hızını ölçüp rüzgar kıran sistemlerini otomatik olarak açar.
25. Yağmur algılama cihazı yağmurlu havalarda havalandırma sistemlerini otomatik olarak kontrol eder.
   Bu çalışmada; Seralarda kullanılan iklimlendirme ve sulama-gübreleme sistemleri şeklinde genel olarak incelenmiş, ülkemiz seralarının teknolojik düzeyini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılmış ve bu çalışmalar neticesinde elde edilen bulgular verilmiştir. Seralarda kullanılan otomasyon sistemleri genellikle ya geri beslemeli (feed-backward) veya ileri beslemeli (feed-forward) kontrol yöntemlerini kapsayan Uzman Sistemlerini (expert systems) içermektedir. Yapılan araştırma ve geliştirme çalışmaları 30x19,2 m ölçülerinde 576 metrekare taban alanına sahip Ar-Ge serasında 3 yıllık yoğun bir çalışma neticesinde topraksız tarım tekniği kullanılarak birebir sera ortamında elde edilmiştir. Bu çalışmalar doğrultusunda ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayacak ve Sera otomasyonu konusunda büyük ir açığı kapatacak mikro kontrol işlemcili iklim kontrol cihazı, Sera ortamında kullanılacak, yağmur-rüzgar, sıcaklık ve nem sensörü ile CO2, pH ve EC çevirici ve okuyucuları ile kontrol cihazlarını ve Sulama gübreleme cihazının imalatı ve üretimi gerçekleştirilmiştir. Aynı zamanda söz konusu kontrol cihazları set edilen değerlerde otomatik olarak seranın kontrolünü gerçekleştirirken, bilgisayar üzerinden izlenirken yine bilgisayar üzerinden de kontrol olanağını sunmaktadır.

Gelişmiş elektronik kontrol cihazları, etkin sera yönetiminde şekil ’de gösterilen çevre birimlerinin stratejik olarak devreye alınmasını ve çıkarılmasını sağlayan önemli bileşenlerdir.




İyi bir bitki gelişimi tek başına iklimle sağlanamadığı gibi sadece gübreleme ile de sağlanamaz. Tarımda tüm değişkenler kontrol edilmek zorundadır. Ancak bitki besleme ve iklimlendirmenin beraber sağlandığı optimum koşullarda kaliteli bir yetiştiricilik söz konusu olmaktadır. Günümüzün seralarında geniş alanlarda üretimin endüstriyel seviyede uygulanması gerekmektedir.Ayrıntılar için pdf dosyasına bakabilirsiniz.




Sizin içi araştırdığım ev tipi iklimlendirme cihazı 






Ortam kontrol

hava sıcaklığı, nem ve ışık yoğunluğunu izleyin. Kontrol fan ve nemlendirici.



Işık programı

Bitki evresine göre kapalı ışıkları açmak ve.

Besin kontrolü

Tescilli besin kontrolleri bitki zorlanma ve evresine göre 3 besin enjekte eder. Özel Kendi, önceden tanımlanmış tarifleri kullanmak veya bir tuşa bir tıklama ile topluluktan birini kullanabilirsiniz.

pH kontrolü

pH sorunlarını önlemek için, sistem, pH tamponu ile mükemmel düzeyde pH değerini korur.

uzaktan uygulaması

Monitör ve Cloudponics uygulaması ile dünyanın her yerinden sisteminizi kontrol edebilirsiniz.

Özerklik

gerektiğinde ayrı bir tatlı su deposunu kullanarak, besin su deposunu doldurun.tatlı su deposu daha büyük, uzun süre uzakta olabilir. 

Nasıl çalışır

Cloudponics GroPro tam sizin yetiştirme odası otomatikleştirmek veya çadır büyür. Sağlar 
Basitçe mevcut ışıklar, fan / ısıtıcı, nemlendirici / nem alma ve hidroponik su pompası takın ve GroPro optimum büyüme için iklim ve sulama programları ayarlamanıza olanak sağlar. Senin besin haznesinde pH ve EC sensörleri yerleştirerek ve besin bağlayan ve pH sizin besin rezervuar pompaları yaparak, GroPro elinde besin ve pH yönetimi sıkıcı görev bırakın. Siz yokken otomatik olarak kapalı üst ve tuz birikintisi varsa besin karışımı sulandırmak, bitkiler gelişmek ise tatile gidiyor kullanılacak Tatlı su için ikincil bir su haznesi kullanarak nihayet bir gerçektir.


Cloudponics GroPro sistemi ile birlikte geliyor: 
- 3 besin Besin dozajlama 
- pH aşağı tampon pH dozajlama 
- pH sensörü 
- AK sensörü 
- Su sıcaklık sensörü 
- Hava sıcaklığı sensörü 
- Nem sensörü 
- Işık yoğunluğu sensörü 
- Su seviye sensörü 
- Tak sulama pompası 
- nemlendirici Plug 
fan Plug - 
Tak için ışık büyümek - 

ne ihtiyaç vardır 
Hidroponik / aeroponideki (ek olarak satın alınabilir) sistemini büyümek - 
- çadır ya da oda büyütün 
fan - 
- Nemlendirici 
- ışık büyümek 
- 3 besin kadar 
- pH aşağı tampon


Nasıl uygulama çalışmaları

Seç bitki ya da zorlanma
Büyük bir kalabalık bitkinin veritabanı kaynaklı ve programları büyümek zorlanma size özel bitki gelişmek için ideal koşulları vermenizi sağlar. Ne fazla ne az.
Besinler
Sen uygulamasından dozlama besin kontrol edebilirsiniz. İnce ayar kadar 3 besin miktarı.
ortam
senin yetiştirme odasında iklimi kontrol edin. Vantilatör, nemlendirici ve hafif programı uygulamasından kontrol edilebilir.
pH dengeleme
Sistem sizin için pH ayar noktası ve izin verilen aralığı göstermesine olanak sağlar.

İnce ayar
Biz hiçbir 2 bitki özdeş olduğunu biliyorum, ve bazı suşlar olağanüstü sonuçlar elde etmek için bazı ince ayar gerekebilir. Kontrol lambası döngüleri, sıcaklık, nem, su, pH ve sahne başına besin tarifleri.
deneme
söz konusu bitki veya suşu için bilim adamı ve cihaz yeni besin tarifleri oynamak ister misiniz? Cloudponics ile bilinen bir yetiştirme programından başlayabilir ve bu üzerinde inşa veya sıfırdan başlamak. Sana kalmış.



Kaynaklar:Derleyen By Eyyupk