Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Asclepias incarnat çiçeği

2 yorum

Asclepias incarnata. Bu iri çiçekler sadece dalında değil kurutularak ta vazoları süsler. Sulak alanlarda ve nemli toprakta coşan bitki, düzenli sulama ile de bahçe toprağına kolaylıkla uyum sağlar ve çiçeklenir.
Monarch kelebeklerinin tırtıllarının tek besin kaynağı ve konaklama yeri olması nedeni ile kelebek bitkisi olarak ta bilinir. Ancak değerli nektarı sadece kelebeklerin değil pek çok yararlı böceğinde besin kaynağıdır. Kokusu menekşe kokusuna yakın fakat daha yoğundur. Bitkinin yaprakları böcekler tarafından ısırıldığında lateks benzeri koyu bir süt akıtır ve diğer bahçe bitkilerine de zararlı pek çok böceği tek bir ısırık almaları durumda etkisiz hale getirir.
Doğal bahçelere ve yararlı pek çok böceğin bu bahçenin etrafında olmasını isteyip menekşe kokusunu da bonus olarak yetiştirmek isteyenlerin tercih edeceği çok yıllık kalıcı bir bitki.
Çiçeklenme yaz başından ortasına kadar olan dönemde gözlenir.

Bitki Özellikleri:

Çok yıllık: USDA tahammül bölgeleri 3a-8b (alçak -39,9 ° C ve -39,8 ° F)
Kıta ABD ve Doğu Kanada'nın en Yerli
Kısmi gölge tam güneş
Yükseklik: 4-6 fit
Boşluk: 2-3 ft
Çiçek: canlı mor olayları ile pembe
Uzun yaz çiçek dönemi
ikinci yıl çiçek açar aynı hüsnü yusuf gibi
ıslak toprağı sever batalıkta daha iyi gelişir.
Dona Yarı Dayanıklı Don sürmesiö halinde ölebilir yaprak mmalçları veya korunması gerkir.
Artıları:

Bu bitkinin ana maddesi P57 olarak bilinen, aç bedene beynin hipotalamus bir sinyal göndererek   bir kilo kaybı için bugün kullanılmaktadır.
Tozlaştırıcılar Popüler nektar kaynağı
Tohumlarından başlamak kolay
Tatlı ama ince vanilya kokusu
Uzun ömürlü sahası ile büyük bir kesim çiçek yapar
Çoğaltma için kök çelikleri kullanabilirsiniz
SDA hardiness zones 3a-8b (lows -39.9 °C or -39.8 °F) (yetişdiği bölge kodu)














Kaynaklar:




2 comments

4 Ocak 2016 23:57

Çok dekoratif, çiçekleri çok hoş bir bitki. Bahçemde hayal ettim. Pentaslara benzettim. Ne yazık ki pentaslarım dondan kötü etkilendi ve geçtiğimiz günlerde dondular. Acaba bu bitki dona dayanıklı mı? Ayrıca bizim buralar kışın don aldığı gibi yazın da çok sıcak oluyor. Bu nedenle bahçede hüsrana uğramamak için bitki seçiminde dikkatli olmak gerekiyor.

Reply
5 Ocak 2016 14:01

Yukarıya istediğiniz bilgi eklenmiştir

Reply
Yorum Gönder