Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Armeria Çiçeği

0 yorum


Tohumdan tahminizden de kolay yetiştirilebilen, ancak diğer taraftan ender bulunan tohumları nedeni ile oldukça değerli bir bitkidir. Armeria'lar kaya bahçelerinde, dar alanlarda, saksı ve çiçek tarhlarında mükemmel sonuçlar veren , farklı iklim ve yöresel koşullara uyum sağlayabilen dayanıklı bitkilerdir.
Toprak ayırt etmeyen Armerialar normal bahçe toprağında coşarlar. Tek aradıkları süzek geçirgenliği yüksek hatta biraz da verimsiz çorak toprak olmasıdır dikildikleri toprağın.
Armerialar çok uzun süre çiçekte kalırlar. Yaz kış yeşil yaprakları ile sade ancak çiçeklenme döneminde göz aşıcı mücevherler gibi , bulundukları yerde hemen farkedilirler. Çiçeksiz dönemdeki yoğun yapraklı oluşturdukları yemyeşil kümeler eşi benzeri bulunmaz peyzaj ögesidir aynı zamanda.
Nereden ele alınırsa alınsın, Armeria hem yeşil döneminde hem de uzun aylar boyunca çiçeklendiği döneminde gerçekten nadide ve tüm güzelliğine rağmen tohumdan yetiştirmesi kolay ve bakımı zahmetsiz olması ile tüm ev bahçeciliği ile uğraşanların göz bebeği bir bitkidir.