Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Erzak dolabında (Kiler) bulunması gerekenler

0 yorum

Bitkiler & Baharatlar

Chili tozu: Konjesyonu rahatlatır.

Tarçın: Kan şekerini düzenlemeye yarar. Çaya karıştırabilirsin.

Kimyon: Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kekik: Diğer çeşit bitkilerden 20 kat daha fazla antioksidan içerir.

Kırmızıbiber (Paprika): Lezzetli ve C vitamini bol bir tavuk için pişirmeden önce üstüne bir tutam at. Kırmızı pul biber: Metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip.

Biberiye: Lezzetli bir tavuk ve somon balığı için ideal.

Tahıllar

Esmer pirinç: Beyaz pirinçten altı kat daha fazla lif içerir.

Ekmek kırıntısı: Bu çıtırlar fırınlanmış tavuğa kızartılmış havası verir.

Kepekli kuskus: Servis başına yedi gram lif içermesiyle makarna ve pirince güzel bir alternatif oluşturur.

Kepekli un: Normal un isteyen tariflerde yarısını kepekli unla değiştirerek kullanabilirsin.

Kepekli makarna: Normal olanlardan iki daha fazla lif içerir.

Kepekli tortilla: Düşük kalorili olanları normal ekmeğe ideal bir alternatiftir.

Soslar & Marine Sosları & Ekmek Üstleri

Elma sosu (doğal): Sağlıklı tarafının yanı sıra fırın yemeklerinde yağa iyi bir alternatif. Tariflerde kullanılan yağın yarısı yerine elma sosu kullan.

Humus: Protein ve lif kaynağı.

Salsa: Kılık değiştirmiş sebzeler!

Soya ve / veya teriyaki sosu (düşük sodyumlu): Tat katmak için düşük kalorili bir yol.

Domates sosu (şeker katkısız): Kansere karşı savaşan likopen içerir.

Meyveler

Konserve veya kavanoz: Mandalina, şeftali, ananas. Şuruplu olanları tercih etme. Salata veya sade yoğurda karıştırarak ya da olduğu haliyle tüket.

Taze ve / veya kurutulmuş: Elma, kayısı, muz, turunçgiller, üzüm ve kuru üzüm.

Dondurulmuş: Tüm böğürtlenler, kiraz ve vişne. Yoğurt ve buzla karıştırarak leziz bir smoothie yapabilirsin.




Baklagiller 

Konserve, düşük sodyumlu: Siyah, kuru fasulye, bezelye, barbunya ve kırmızı fasulye; börülce; nohut ve mercimek protein ve lif bakımından mükemmel kaynaklardır.

Sodyum içeriğini azaltmak için önce durula, sonra kepekli tortillaya sar veya salata, çorba ve makarnalara ekle.




Sebzeler

Konserve veya kavanoz: Enginar, mısır, sarımsak (tazesinden daha uzun ömürlü olur), yağlar (siyah veya yeşil), domates küp doğranmış)

Taze: Pancar, kereviz, soğan, patates, taze soğan, tatlı patates. Tamamı uzun ömürlüdür ve saklanabilir.

Donmuş: Kuşkonmaz, brokoli, Brüksel lahanası, havuç, ıspanak ve karışımları.




Çorbalar

Fasulye ve sebze çorbası (konserve veya kutuda, düşük sodyumlu, az yağlı, çoğunlukla et sulu): Acil hazırlanması gereken yemekler için ideal…

Az yağlı kremalı çorbalar: Tavuk ve pirincin üstünde sos olarak kullanmayı da deneyebilirsin.

Tavuk / et suyu (düşük sodyumlu): Et, tavuk ve sebze. Pirince tat katmak için su yerine kullanabilirsin.




Çerezler & Ezmeleri

Badem ezmesi: Fıstık ezmesine alternatif bir lezzet.

Badem: Açlığı önleyici bu bağışıklık güçlendiriciler birer protein bombası.

Fıstık ezmesi: Klasik bir sandviç içeri olmasının yanı sıra elma dilimleri, muz ve kereviz saplarıyla da iyi gidiyor.

Ay çiçeği tohumları: E vitamini deposu. Salata, çorba, ve kahvaltılık gevreklere ekleyebilirsiniz.

Ceviz: Birkaç tane parçala ve salata, yoğurt ve kahvaltılık gevreklere ekle.




Balık & Tavuk

Tavuk: Yağsız olan göğüs etlerini tercih et.

Midye: Mineral bakımından mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca linguine için klasik bir sos malzemesidir.

Yengeç eti: Kalori bakımından oldukça düşüktür.

Somon: Salata veya sandviçler için hem leziz bir seçenek hem de çok iyi bir omega – 3 kaynağı.

Ton balığı (light ve suda): Su paketli ton balığı yağla paketlenmiş olanlardan çok daha az kalori içerir.




Yağlar & Sirkeler

Balzamik sirkesi: Normal sirkeden daha tatlı üstelik lezzetli ve düşük kalorili.

Kanalo yağı: Kalbe yararlı tekli doymamış asitleri içerir. Hafif tadı ocak ve fırında yemek pişirmek için ideal.

Zeytinyağı: Salata ve dip soslar için sızma olanını kullanın.