Erzak dolabında (Kiler) bulunması gerekenler

0 yorum

Bitkiler & Baharatlar

Chili tozu: Konjesyonu rahatlatır.

Tarçın: Kan şekerini düzenlemeye yarar. Çaya karıştırabilirsin.

Kimyon: Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kekik: Diğer çeşit bitkilerden 20 kat daha fazla antioksidan içerir.

Kırmızıbiber (Paprika): Lezzetli ve C vitamini bol bir tavuk için pişirmeden önce üstüne bir tutam at. Kırmızı pul biber: Metabolizma hızlandırıcı etkiye sahip.

Biberiye: Lezzetli bir tavuk ve somon balığı için ideal.

Tahıllar

Esmer pirinç: Beyaz pirinçten altı kat daha fazla lif içerir.

Ekmek kırıntısı: Bu çıtırlar fırınlanmış tavuğa kızartılmış havası verir.

Kepekli kuskus: Servis başına yedi gram lif içermesiyle makarna ve pirince güzel bir alternatif oluşturur.

Kepekli un: Normal un isteyen tariflerde yarısını kepekli unla değiştirerek kullanabilirsin.

Kepekli makarna: Normal olanlardan iki daha fazla lif içerir.

Kepekli tortilla: Düşük kalorili olanları normal ekmeğe ideal bir alternatiftir.

Soslar & Marine Sosları & Ekmek Üstleri

Elma sosu (doğal): Sağlıklı tarafının yanı sıra fırın yemeklerinde yağa iyi bir alternatif. Tariflerde kullanılan yağın yarısı yerine elma sosu kullan.

Humus: Protein ve lif kaynağı.

Salsa: Kılık değiştirmiş sebzeler!

Soya ve / veya teriyaki sosu (düşük sodyumlu): Tat katmak için düşük kalorili bir yol.

Domates sosu (şeker katkısız): Kansere karşı savaşan likopen içerir.

Meyveler

Konserve veya kavanoz: Mandalina, şeftali, ananas. Şuruplu olanları tercih etme. Salata veya sade yoğurda karıştırarak ya da olduğu haliyle tüket.

Taze ve / veya kurutulmuş: Elma, kayısı, muz, turunçgiller, üzüm ve kuru üzüm.

Dondurulmuş: Tüm böğürtlenler, kiraz ve vişne. Yoğurt ve buzla karıştırarak leziz bir smoothie yapabilirsin.




Baklagiller 

Konserve, düşük sodyumlu: Siyah, kuru fasulye, bezelye, barbunya ve kırmızı fasulye; börülce; nohut ve mercimek protein ve lif bakımından mükemmel kaynaklardır.

Sodyum içeriğini azaltmak için önce durula, sonra kepekli tortillaya sar veya salata, çorba ve makarnalara ekle.




Sebzeler

Konserve veya kavanoz: Enginar, mısır, sarımsak (tazesinden daha uzun ömürlü olur), yağlar (siyah veya yeşil), domates küp doğranmış)

Taze: Pancar, kereviz, soğan, patates, taze soğan, tatlı patates. Tamamı uzun ömürlüdür ve saklanabilir.

Donmuş: Kuşkonmaz, brokoli, Brüksel lahanası, havuç, ıspanak ve karışımları.




Çorbalar

Fasulye ve sebze çorbası (konserve veya kutuda, düşük sodyumlu, az yağlı, çoğunlukla et sulu): Acil hazırlanması gereken yemekler için ideal…

Az yağlı kremalı çorbalar: Tavuk ve pirincin üstünde sos olarak kullanmayı da deneyebilirsin.

Tavuk / et suyu (düşük sodyumlu): Et, tavuk ve sebze. Pirince tat katmak için su yerine kullanabilirsin.




Çerezler & Ezmeleri

Badem ezmesi: Fıstık ezmesine alternatif bir lezzet.

Badem: Açlığı önleyici bu bağışıklık güçlendiriciler birer protein bombası.

Fıstık ezmesi: Klasik bir sandviç içeri olmasının yanı sıra elma dilimleri, muz ve kereviz saplarıyla da iyi gidiyor.

Ay çiçeği tohumları: E vitamini deposu. Salata, çorba, ve kahvaltılık gevreklere ekleyebilirsiniz.

Ceviz: Birkaç tane parçala ve salata, yoğurt ve kahvaltılık gevreklere ekle.




Balık & Tavuk

Tavuk: Yağsız olan göğüs etlerini tercih et.

Midye: Mineral bakımından mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca linguine için klasik bir sos malzemesidir.

Yengeç eti: Kalori bakımından oldukça düşüktür.

Somon: Salata veya sandviçler için hem leziz bir seçenek hem de çok iyi bir omega – 3 kaynağı.

Ton balığı (light ve suda): Su paketli ton balığı yağla paketlenmiş olanlardan çok daha az kalori içerir.




Yağlar & Sirkeler

Balzamik sirkesi: Normal sirkeden daha tatlı üstelik lezzetli ve düşük kalorili.

Kanalo yağı: Kalbe yararlı tekli doymamış asitleri içerir. Hafif tadı ocak ve fırında yemek pişirmek için ideal.

Zeytinyağı: Salata ve dip soslar için sızma olanını kullanın.