Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Sera Sebzeleri Gübre Yönetimi (Fertilizer Management for Greenhouse Vegetables)

0 yorum

Genel Bitki Besleme

Bütün bitkiler için gerekli elemanları 16 karbon (C), hidrojen (H), oksijen (O), fosfor (P), potasyum (K), azot (N), kükürt (S), kalsiyum (Ca), magnezyum (vardır Mg), demir (Fe), boron (B), manganez (Mn), bakır (Cu), çinko (Zn), molibden (Mo) ve klor (Cl).Bu elemanlardan  C, H,  O (hava) (C-dioksit (CO2 büyük ölçüde sağlanır  ) , oksijen) ve su (H 2 O). Genellikle, mineral besin olarak adlandırılır, geri kalan 13 eleman, çeşitli kaynaklardan tedarik edilmektedir. Bu besinlerin az miktarda yetiştirme ortamı, örneğin, turba, bir torba veya çukur kültüründe veya suda bitkiye verilebilir. Kuyu suyu Ca ve S ve Mg küçük miktarlarda ve Fe önemli miktarda içerir. 13 mineral elementlerin gerekli miktarlarda çoğu, ancak, gübrelerden yetiştirici tarafından sağlanmaktadır.Geri kalan unsurları ile karşılaştırıldığında bitki tarafından büyük miktarlarda ihtiyaç vardır.Besinler, N, P, K, S, Ca, Mg makro besin olarak adlandırılır. bunlar bitki dokusunda milyon (ppm), küçük miktarlarda, genellikle birkaç parça gerekmektedir, çünkü, diğer yedi elemanın mikro olarak adlandırılır.

Bitki Büyüme Elementlerin Rolleri

Karbon CO2 "sabit" olduğu  fotosentezle ile atmosferden. Karbon, şekerler, proteinler, ve organik asitler gibi organik bileşiklerin bir bileşenidir. Bu bileşikler, diğerleri arasında, yapısal bileşen, enzimatik reaksiyonların ve genetik malzeme olarak kullanılmaktadır. solunum süreci çeşitli bitki işlemleri için enerji sağlamak için organik bileşikleri düşer.
CO normal düzeyde 2 atmosferde yaklaşık 350 ppm'dir. Bir çok ekinde ilgili araştırma CO 2 ortam seviyeli göstermiştir ila 1000 ppm, 800 ile yükseltilir, yüksek bitki büyümesi ve verimi neden olur. CO2 enjeksiyon  kuzey iklimlerinde kış sera sebze üretiminde standart bir uygulamadır. Bu iklimlerde, yüksek CO 2 seralar kışın kapalı olduğundan seviyeleri muhafaza edilebilir. Florida'da, CO 2 enjeksiyonu kışın bile, çünkü gerekli havalandırma büyük miktarda kuzey iklimlerinde kadar etkin değildir.
CO2 Eğer  enjeksiyon uygulanan, üretici sadece CO2 uygulamalıdır  havalandırma sistemi, ayrıca, CO2 kapalı olduğunda  tek gündüz enjekte edilmelidir CO2 zaman çünkü bu  bitki tarafından kullanılabilir.
CO2 düzeyleri  özel CO 2 doğal gaz veya sıvı propan yakılarak artabilir  brülör, ya da CO2 olarak evin içine sokulabilir  gazı. Brülörler CO2 dağıtmak için bazı araçlara ihtiyaç  evde. Bu genellikle üfleyiciler ile gerçekleştirilir. CO 2 gazı boru boyunca aralıklı yayıcılar ile, tüp, genellikle, polietilen ile enjekte edilir.
CO Enjeksiyon 2 enjeksiyon CO2 bitki gölgelik içinde yapılırsa en etkili olacaktır  bitki yaprakları girmek kolayca yapabilirsiniz. CO2 kullanarak Yetiştiriciler  enjeksiyon CO2 yatırım gerekir  CO2 düzeyleri böylece izleme ünitesi  savurgan seviyelere yok. İzleme ve CO2 kontrolü  enjeksiyonu bilgisayarlı ve otomatik hale getirilebilir.
Hidrojen ayrıca C Hidrojen iyonları hücre zarlarından yük dengesini korumak için, elektrokimyasal reaksiyonlar katılan bulmak organik bileşiklerin bir bileşenidir.
Oksijen gibi basit şekerler gibi tipik organik moleküllerin üçüncü elementtir. O mevcudiyeti pek çok bitki biyokimyasal reaksiyonlar için önemlidir.
Fosfor bitkiler içerisinde bazı enerji transferi bileşikleri kullanılır. P için özel bir çok önemli fonksiyonu, nükleik asitlerin rolü olduğunu, bitki hücrelerinde genetik kod malzemesi için yapı blokları.
Potasyum bitkide pek çok enzimatik reaksiyonlarda, bir aktivatör olarak kullanılır. Bitkilerde K başka rol denilen özel yaprak hücrelerinde meydana bekçi hücreleri stoma çevresinde buldum. Koruma hücre turgor (veya turgor eksikliği) stoma açılma derecesini kontrol eder ve böylece stoma yoluyla gaz ve su buharı alışverişi seviyesini kontrol eder. Turgor ölçüde ve bekçi hücreleri dışında K hareketi tarafından kontrol edilir.
Azot bitki büyümesi için çok önemli bir elementtir ve birçok bileşikler bulunur. Bu klorofilin (bitkilerin yeşil pigment), amino asitler, proteinler, nükleik asitler, ve organik asitler yer alır.
Kükürt gibi metionin gibi kükürt ihtiva eden amino asitler bir bileşenidir. Kükürt ayrıca bazı enzimlerin sülfhidril grubu ihtiva edilmektedir.
Kalsiyum hücre duvarı geliştirilmesi için, kalsiyum pektatın için gereklidir. Buna ek olarak, Ca, belirli enzimatik reaksiyonların bir kofaktör olarak kullanılır. Son zamanlarda, Ca bir molekül olarak adlandırılır kalmodulin tarafından aracılık edilen hücre süreçlerinin yakın düzenlenmesi ile ilgili olduğu tespit edilmiştir.
Magnezyum klorofil molekülün merkezinde oluşmasından dolayı, bitki hücrelerinde önemli bir rol oynar. Bazı enzimatik reaksiyonlar bir kofaktör olarak Mg gerektirir.
Demir klorofil oluşturmakta ve amonyak azotu nitrat azot indirgenmesi için sorumlu olan enzimlerin birinin bir parçası olan, biyokimyasal reaksiyonlarda kullanılır. Katalaz ve peroksidaz gibi diğer enzim sistemleri de Fe gerektirir.
Bor bitki işlevleri tam olarak anlaşılmış değildir. Bor gibi kök uçları genç parçalar normal meristem gelişimi için önemli gibi görünüyor.
Manganez enerji bileşik adenozin trifosfat (ATP) dahil birçok enzimatik reaksiyonları fonksiyonlar. Manganez aynı zamanda çeşitli enzimleri harekete geçirir ve fotosentez elektron taşıma sistemi süreçleri ile ilgilenmektedir.
Bakır bitkiler içerisinde bazı enzimlerin bir bileşenidir ve fotosentez elektron taşıma sistemi bir proteinin bir bölümüdür.
Çinko bitki çeşitli enzimleri aktive katılan ve indolasetik asit, bir büyüme düzenleyicisi sentezi için gereklidir.
Molibden azot metabolizmasında yer alan iki enzimin bir öğesidir. Bunların en önemlisi, nitrat redüktaz olduğunu.
Klor fotosentez olası bir rol oynar ve hücre turgor katılan K akışlarının bir karşı iyon olarak işlev olabilir.

Besin Yetersizlikleri

Fosfor H2 PO -1 olarak emilir  veya HPO -2 aktif enerji gerektiren bir işlem tarafından. P fabrikasında çok hareketlidir. P yeni büyüme ihtiyaçlarını karşılamak için bu yaprakların arasından transloke çünkü eksiklikler dolayısıyla bitkinin yaşlı yapraklarda sırıtmak. P eksikliği büyüme geriliği ve antosiyanin pigmentlerinin gelişmiş seviyelere kaynaklanan bir kırmızımsı renk olarak gösterir.
Eksik yapraklar kuru madde sadece yaklaşık% 0.1 P olacaktır. En sebze Normal en-son olgunlaşmış yaprak, bir kuru ağırlık bazında 0,25-0,6% P içerir. Kök bölgesinde aşırı P, muhtemelen Zn, Fe, Cu ve alımını geciktirici P bir sonucu olarak indirgenmiş bitki büyümesi ile sonuçlanabilir.
P alımı, kök ya da soğuk ortam sıcaklıklarında yüksek pH ile azaltılabilir. Bu P alımını lehine 5,6-6,0 de hidroponik çözelti pH'ı korumak için denemek için önemlidir. Asitleştirme, sülfürik, nitrik, ya da fosforik gibi çeşitli asitlerin kullanımı ile gerçekleştirilebilir. Bu yalak kültüründe turba medyayı overlime için önemli değildir. 5,5-6,5 pH muhafaza edin. Topraksız çözümler ve turba torbaları veya diğer katı ortam sıcaklığını kontrol edin. Medya sıcaklıkları özellikle fide gelişimi sırasında, uzun süre 60F altına düşmemelidir. Serin medya bitki kökleri tarafından P alımını azaltır.
Bazen tam yetiştirilen bitkilerin genç yapraklarda sapı ve bitki yaprak midribs küçük morarma oluşur göstermektedir. Sıcaklıklar azaldığı Bu genellikle geç sonbaharda ortaya çıkar. Genç yapraklarda görülür çünkü bu muhtemelen P eksikliği ile ilgili değildir. Muhtemelen, serin sıcaklıklarda yaprak ifade antosiyanin pigment artan seviyelerde daha fazla ilgilidir. Bu sorunlara neden olmaz ve sıcak koşullarda olacak düşüncelerini.
Potasyum etkin bir alım işlemi ile büyük miktarlarda absorbe edilir. Bitkide sonra, K, çok hareketlidir ve hızlı bir genç dokulara taşınmaktadır.
K için Eksiklik belirtileri marjinal beneklenme veya beneklenme gibi alt yapraklarda ilk sırıtmak. Yaprak kenarları ve bitkilerde boyunca nekroz uzun süreli eksikliği sonuçları biraz solmuş olabilir. Eksik bitki genellikle meyve meyve alanlarda normal kırmızı rengi elde etmek için başarısız domates lekeli olgunlaşma K kurşun az% 1.5 K. Eksiklikleri içeriyor bırakır. Medyada K Aşırı düzeyleri, özellikle hidroponik ve taşyünü gibi Mg veya Ca gibi diğer katyonların alımını inhibe edebilir
Azot nitrat (NO3 ya da bitki tarafından absorbe edilebilir  ) ya da amonyum (NH + ) oluşturur. HAYIR  form genellikle sera bitkileri en N tedarik tercih edilen formdur. NH 4 formu daha kolay NO3 absorbe gibi görünüyor  (55F daha az), serin sıcaklıklarda. NH4 alımı  pH değeri düştü gibi azaltılmış alımı ile nötre yakın bir medya pH en iyisidir. NO3 Alım  daha asidik pH seviyelerinde en iyisidir. N, her iki form ortam içinde mevcut olması bitkiler tarafından en yüksek N alımı genellikle oluşur. NH varlığı 4 NO ile medyada 3 bazı testlerde en büyük büyüme oranları sonuçlandı.
N emildiği bir şekilde ortam, pH üzerinde bir etkiye sahiptir. NH4 olarak  emilir, bitki elektriksel dengeyi korumak için H + iyonlarını serbest bırakır, ve bu nedenle, pH düşer. NO de 3 emilir, OH-iyonlarının fazla miktarda bulunması nedeniyle pH artar. N Uptake, bu nedenle, bazen de büyüme ortamı pH görülen dalgalanmalar bazı açıklayabilir. Azot nedenle alt yapraklarda ilk sırıtmak bitki ve eksikliği belirtileri çok hareketli bir elementtir. Belirtileri yaprakların genel sararması (chlorosis) oluşur. Domates, petioles ve yaprak damarları bazı kırmızı renklenme olabilir. Sorun devam ederse, yapraklar bitkinin düşecek.
Normal bitki, bir kuru ağırlık bazında% 2.0 ila% 5.0 arasında N ihtiva bırakır. Hatalar bitkileri yetersiz N arz sonucu gübre yönetiminde yapılan yerlerde N eksiklikleri en sık görünür. Daha sık, aşırı N uygulamasından bir sorun var. Aşırı N alıcı bitkiler genellikle büyük ve koyu yeşil yaprakları ile gür ve ihale. (Özellikle sıcak ve güneşli koşullarda) Aşırı N "boğa" domates bitkilerine yol açabilir. Bu bitkiler kompakt büyüme üreten dramatik biçimde altında kıvrılıp kalın, kösele yaprakları üretirler.
Kükürt sülfat (SO4 biçiminde esas olarak emilir  ). Eksikliği genellikle yeni büyüme başlar, böylece kükürt fabrikasında çok hareketli değil.Eksiklik belirtileri yaprakların sararması genel oluşmaktadır. N ve S eksiklikleri benzer görünür ama N eksikliği alt yapraklarda görülür; S eksikliği, üst yapraklar üzerinde oluşur.
Bitki, genellikle, kuru ağırlık esasına göre% 0.2 ve% 0.5 S içerirler bırakır. Bu aralık genellikle büyüyen medya S oldukça yüksek seviyelerde tahammül P. Tesisleri için benzerdir ve bu tür Mg ve mikro olarak besin tedarik Kükürt içeren malzemelerin geniş kullanımı için bir nedeni budur. Bu nedenle, S eksikliği sera Sebzelerde çok yaygın değildir.
Kalsiyum , çoğu elementlerin aksine, emilir ve pasif bir mekanizma tarafından nakletti. Bitkilerin transpirasyon süreci Ca alımında büyük bir faktördür Bitkide kez, kalsiyum gibi hızla büyüyen yaprakları gibi yüksek terleme oranı alanlarına doğru hareket eder.
Ca alımının çoğu sadece kök ucu arkasında kökü bir bölgede oluşur. O yetiştiricileri aktif olarak büyüyen kök uçları bol sağlıklı kök sistemleri tutmak gerektiği anlamına gelir, çünkü bu sera sebze kültürü için pratik öneme sahiptir. Kök hastalıkları ciddi bitki tarafından kalsiyum alımını sınırlamak olacaktır.
Kalsiyum bitkide hareketsiz, bu nedenle, eksikliği belirtileri (Şek. 1) yeni büyüme ilk sırıtmak. Ca nedeni yeni yaprakların nekroz ya da kurşun eksiklikleri, çarpık büyüme kıvrılmış için. Bunun örnekleri marul ve cole bitkileri ucu yanık vardır. Domates çiçek-end-rot ayrıca kalsiyum eksikliği ile ilgili bozukluk (Res. 2) 'dir. Ca yoksun domates meyvesinin Hücreler domates meyve çiçeği-ucunda iyi tanınan karanlık bölgeyi neden yıkmak. Bazen bu arıza sadece dış normal görünür iken küçük kararmış sert noktalar domates iç oluşturacak ve böylece cildin içine oluşabilir. Bazen meyve dış lezyon batık olabilir ya da sadece çiçeği alanı çevresinde doku koyulaşması oluşur.


Figür 1.  
Domates şiddetli kalsiyum eksikliğinin Yapraktan belirtileri.

Şekil 2,.  
Domates kalsiyum eksikliğinin Meyve semptomları
Bitki Ca hareketi terleme ile ilgili olduğundan, terlemeyi etkileyen çevresel koşulları da Ca hareketini etkileyen izler. Yüksek nem dönemleri yaprakları genişleyen yaprak ekstremitelerde yeterli Ca taşımak için yeterince hızlı transpiring değil çünkü marul ucu yanık yol açabilir.
Normal, en-son olgunlaşmış yapraklarda Kalsiyum konsantrasyonu% 1.0 den% 5.0 olacak. Yukarıda ele alındığı gibi eksiklikler, ancak bazı çevre şartlarında geçici oluşabilir. Bu nedenle, genel Ca gübreleme programında sulama ve sera ortamı kontrol dikkate almak önemlidir. Buna ek olarak, Ca alımı gibi NH gibi başka iyonlar tarafından etkilenebilir 4 kök ile alımı için Ca ile rekabet edebilir, Mg ve K Bu katyonlar. Bu rakip besinler bitki tarafından gerekli olduğunu fazla temin edilmesi gerekir.
Magnezyum Ca daha düşük miktarlarda bitki tarafından emilir Mg emilimi de son derece gibi K, Ca ya da NH4 gibi iyonların etkilenir  . Ca aksine, Mg fabrikasında mobil ve eksiklikler alt yapraklarda ilk görünür.
Mg eksikliği etkilenen bölgelerde nekroz yol açabilir aralarının kloroz oluşur. Domates yapraklarında, gelişmiş Mg eksikliği etkilenen bölgelerde hafif bir morarma oluşur yol açar.
Mg genellikle normal yapraklarda 0.8% 0.2 ile% konsantrasyonlarda bulunur. Eksikliğine yol durumlar çok az Mg veya K, Ca, ya da NH aşırı arz olanları tedarik kötü tasarlanmış gübre programları içerir 4.
Demir Fe olarak etkin bir işlem tarafından absorbe edilebilir 2+ ya da molekül içinde tecrit demir içeren organik moleküller olan demir şelatlar ile ilgili. Demir alımı demir formunda ölçüde bağlıdır ve yeterli alımı Fe azaltmak için kök yeteneğine bağlıdır 3+ Fe için 2+ alımı için.Demir şelatlar alımı için çözeltide Fe tutarak çözünür ve yardım vardır. Bütün çelat molekülün alımı düşüktür ve genellikle Fe alımı önce şelat kaldırılır.
Demir tesislerinde mobil değildir ve semptomlar ilk yeni yapraklar üzerinde görünür. Semptomlar etkilenen yaprakları bir ağartma ve nekroz ilerleme olabilir aralarının kloroz oluşur. Normal yaprak kuru ağırlık bazında 120 ppm Fe 80 ppm içerir.
Fe eksikliğine yol durumlar besin çözeltisi içinde Fe yetersiz konsantrasyonları, soğuk ortam veya alkali ortam koşulları (7.0 yukarıda pH) bulunmaktadır. Fe eksikliği gübre çözeltisine veya Fe yaprak spreyleri ile Fe ekleyerek düzeltilir. Genellikle 25 ppm Fe çözeltisi (şelatlı demir ürünü) bir veya iki spreyler geçici Fe eksikliği düzeltecektir.
Manganez Mn emilir 2 + iyonları ve alım örneğin Ca ve Mg gibi diğer katyonlar ile etkilenir. Manganez tesisi nispeten hareketsiz ve eksikliği belirtileri üst yaprakları üzerinde göstermek.
Mn eksikliği Mg, ancak, Mg, bitkinin alt yapraklar görünür benzemektedir. Mn eksikliği aralarının kloroz oluşur; Ancak chlorosis daha magnezyum eksikliği ile karşılaştırıldığında görünüşte benekli olduğunu. Yapraklarda Mn standart konsantrasyonlar 30 ppm arasındaki en bitkiler için 125 ppm arasında değişir. Mn yüksek konsantrasyonlarda bitkilere toksik olabilir. Toksisite birçok bitki marjinal yaprak nekrozu oluşur. 1000 ppm, 800 ppm mertebesinde Mn konsantrasyonları çok ekinde toksisiteye neden olabilir. Besin çözeltisi aşırı Mn Fe alımını azaltır.
Eksikliğine yol durumlar çözeltide veya diğer iyonların rekabet etkilerine yetersiz Mn arz çoğunlukla ilişkilidir. Toksisite aşırı Mn kaynağından veya Mn taşıyan bazı toprak esaslı malzeme içeren bir asidik ortam oluşabilir. Mn Çözünürlüğü düşük pH bu toprak bazlı ortam içinde artar.
Çinko alımı etkin bir işlem tarafından olduğu düşünülmektedir ve medyada P konsantrasyonu etkilenebilir. Zn bitkilerde, yüksek ölçüde mobil değildir. Zn eksikliği aralarının kloroz ile yaprakların sonuçlanır. Bazen Zn eksikliği kısaltılmış internod bitkilere yol açacaktır.
Normal yaprakları 50 ppm Zn yaklaşık 25 ppm içerirler. Kök büyümesi, indirgenmiş ve yaprakları küçük ve klorotik olduğu yerde Zn yüksek konsantrasyonları toksisiteye neden olabilir. Çinko eksikliği çok yüksek pH veya aşırı P. büyüyen medya veya medya tarafından ıslak, soğuk artırılabilir
Bakır çok küçük miktarlarda bitkiler tarafından emilir. İçeriye alma prosesi etkin bir süreç olarak görünüyor ve güçlü Zn ve pH etkilenir.Bakır (Cu) bitkilerde son derece mobil değil ama bazı Cu yeni yapraklara eski den transloke edilebilir. Bitkilerde Cu normal düzeyi 5-20 ppm civarındadır.
Genç yaprakların bakır klorozun ve yaprakların bir uzamaya yol açar. Aşırı bakır, özellikle de asidik bir ortam içinde, toksik olabilir.
Molibden molibdat moo2- olarak emilir  ve alım sülfat tarafından bastırılmış olabilir. Mo Doku içerikleri genellikle 1 ppm'den azdır.
Mo eksikliği ilk orta yaprakları ve yaşlı yapraklarda görünür. Yaprakları klorotik olmak ve marjları rulo. Diğer mikro farklı olarak, Mo eksikliği çok asidik koşullar altında oluşur.
Bor bitkiler tarafından alımı iyi anlaşılmamıştır. Boron (B) bitkide hareketli değildir ve Ca ile birçok ortak alımı ve nakil özellikleri gibi görünüyor
Bor eksikliği, ilk örneğin, tomurcukları, yaprak ipuçlarını ve marjları genç büyüyen noktalarını etkiler. Tomurcuklar nekrotik alanlar geliştirmek ve yaprak uçları ölür sonunda chlorotic olur ve. Domates yaprakları ve kırılgan hale kaynaklanıyor. Yüksek düzeyde toksisite yol açabilir ederken, normal yaprakları 40 ppm B 20 ppm içerirler. Sadece B küçük miktarlarda bitki ve gübre çözümleri aşırı B sağlayarak veya toksisite neden yaprak spreyleri ihtiyaç vardır.
Klor eksikliği çok nadir olarak kültür bitkilerinde gözlenmektedir. Bu Cl, çok küçük anounts gerekli olduğu için ve Cı gübreler, su, hava, ve ortam içinde bir ortamda bulunmaktadır.

Besin Kaynakları

Sera sebze üretimi için besinleri sağlamak için kullanılan malzemeler besin birim maliyet suda çözünürlüğü, kirleticilerin birden fazla besin, özgürlük tedarik yeteneği ve kullanım kolaylığı gibi çeşitli faktörlere göre değerlendirilecek olan. seralar için en yaygın olarak kullanılan gübre malzemeleri Bu malzemeler genellikle sıvı gübre besin çözeltisi formüle edilmesi için kullanılabilecek, Tablo 1 'de listelenmiştir. Besin çözümleri formüle etmek hesaplamalar örnekleri bu bölümde daha sonra sunulmuştur ve bu hesaplamalar için dönüşüm değerleri Tablo 2'de sunulmuştur.
Onlar kullanımı kolay, çünkü önceden karıştırılmış gübre malzemeler birçok sera operatörleri ile çok popüler. Ancak, tek tek maddeler ile karşılaştırıldığında nispeten pahalı ve premix malzemeler tek tek besin konsantrasyonlarında değişiklikler yapmak için küçük odadan. Ön karışık gübreler genellikle Onlar da bir kısmını veya K. tüm kaynağı olabilir N. P, Mg, S ve mikro ve bir kısmını tedarik
Ön karışık gübreler yüksek kaliteli malzemeler temin edebilir saygın bir kaynaktan satın alınmalıdır. Marka isimleri ile ya da malzeme "domates" özel veya bir olsun veya olmasın endişe etmesine gerek yok "marul özel." Genellikle, bu sadece marka isimleri ve gerçekten kadarıyla bitki ile ilgili olarak herhangi bir şey demek istemiyorum. Örneğin, domates muhtemelen genel 4-16-32 üzerinde bir 4-18-30 "özel domates" yanı büyüyecek. Bir başka üstünlük olması için Onlar çok yakın.

Bitki Besin Gereksinimleri

Üretken sera sebze bitkileri her besin gerekli miktarda ihtiyaç, sezon boyunca bitki besin gereksinimi (CNR). Bitki büyüme oranı büyük ölçüde belirlemektedir, bir büyüme döngüsü sırasında besleyici çözelti içinde gerekli besin miktarı. Genellikle, sezonu erken besinlerin makul miktarlarda ile başlar ve kırpma büyüdükçe Tablo 3'te formülasyonlar olanlara konsantrasyonlarını artırmak için en iyisidir. Bu zamanlama besinlerin önemli miktarda medya tarafından tutulabilir turba gibi katı ortam bazı tip yetiştirilen bitkiler için en uygun olduğunu.Devamlı besinlerin az miktarda bitkilerin temini daha az sıklıkta eklemeler büyük miktarlarda tedarik olarak tatmin edici olabilir.
Zamanlama Bu teknik Florida tüm üretim sistemlerinde sera sebze çalıştım olmamıştır. Bu nedenle, üretici bu formüller iyi bir başlangıç ​​noktaları olduğunu 3. Yetiştiriciler unutulmamalıdır Tablo sunulan formülasyonlar yakın kalmak çalışmalısınız ve büyüyen deneyim ve belirli bir site suyu analizleri bağlı biraz değiştirilmesi gerekebilir. Su analizleri genellikle Ca, S, ve gübre eklenen asit miktarları etkileyecektir. Daha fazla bilgi pH kontrolü ile uğraşan bölümünde sunulmuştur.

Sera Sebze Su Kalitesi

NFT üretim sistemlerinde, su, bitkilerin büyüdüğü üretim ortamıdır. En sağlam medya kültürel sistemler için, su büyüme ortamı büyük bölümünü oluşturur. Üretim ortamının kalitesi, su, bilinen, bu nedenle, çok mantıklı. Bu alan durumlarında besin tedarik kapasitesi toprak test oldukça benzerdir. Doğru bir su testi olmadan, bir yetiştirici iyi bir gübre yönetimi programı var iddia edemez.
Bir sera işlemi bulma zaman yetiştiricileri su kaynağının hem miktar ve kalite düşünmelisiniz. Sera bitkileri günde bitkide su kadar 2 litre kadar gerektirir. Bitkiler fullgrown zaman Maksimum gereksinimler ortaya çıkar ve yüksek güneş ışınımı ve yüksek sıcaklıklar var. sulama sistemi seranın tüm bölgelerine su yeterli miktarda verme kapasitesine sahip olmalıdır. yeterli su tepe tüketim dönemlerde evde her bitkiye teslim edilebilir pompa ve su dağıtım sistemi tasarlanmalıdır.
Su kalitesi partikül madde (kum, kireç taşı, organik madde, vb) miktarları belirlenir, çözünmüş madde (besin ve besin dışı kimyasallar) ve su pH miktarları. Bu yönleriyle gibi Florida Uzatma Toprak Test Lab Üniversitesi veya yetkili ticari laboratuvar tarafından yürütülen bu kadar iyi bir su analizi ile tespit edilmelidir.
En Florida durumlarda, laboratuar elektrik iletkenliği (EC), hidrojen iyonu konsantrasyonu (pH) sülfat (SO kontrol etmelidir 4 ) konsantrasyonu, su sertliği, sodyum (Na) konsantrasyonu, klor (Cl) konsantrasyonu, demir (Fe) konsantrasyonu ve bikarbonat (HCO 3 ) konsantrasyonu. Sertlik Ca ve Mg gübre programı hesaplanmasında yetiştiriciye yardımcı olacak bu iki besin, su ve belirlenmesi Ca ve Mg konsantrasyonları göredir.
Olarak ölçülen elektriksel iletkenlik, sayaç başına decisiemens (dS . m -1 ) toplam su çözünür tuz içeriğinin bir tahmindir. 1,5 dS daha büyük bir AT değeri ile su . m -1 (santimetre başına aynı şekilde 1,5 mmhos [mmhos . cm -1 ]), en Sera bitkilerinin zayıf kaliteli olduğu kabul edilir. Kalitesiz su bulunan Özgül tuzlar gowing medyada birikir ve ürünün büyümesini azaltabilir. Yüksek EC katkıda iyonlar bitki alımı için gübre besin ile rekabet çünkü yüksek çözünür tuz konsantrasyonları büyümeyi azaltabilir. Buna ek olarak, yüksek AK koşulları bitki tuzlu ortamdan suyu elde hangi ile kolaylığı azaltır.
50 ppm Ca veya daha yüksek kalsiyum konsantrasyonları Florida kuyu suyu oldukça yaygındır. Magnezyum konsantrasyonları birkaç ppm'den daha az, genellikle, yüksek değildir. Ca ve Mg ve yüksek bikarbonatlar çok yüksek konsantrasyonlarda kalsiyum ve magnezyum karbonatlar ve sulama sistemi emitörlerin tıkanma çökelmesine neden olabilir.
Bazı Florida kuyularda Demir konsantrasyonu (0.5 ppm veya daha fazla) nispeten yüksektir. 0.5 ppm daha yüksek konsantrasyonlar sulama yayıcılar tıkanması demir çöktürülmesi sonuçlanan yol açabilir.
Kuyu suyu S yüksek konsantrasyonları genellikle bir görüş bitki besin açısından zararlı değildir. Bununla birlikte, yüksek S konsantrasyonu vericiler engel olabilir sulama hatlarında kükürt bakteri birikmesi neden olabilir.
Bikarbonat (HCO -1 ) konsantrasyonları arzu Lèves aşan genellikle. Yüksek konsantrasyonlarda (30 ppm ila 60 ile elde edilmiş) yüksek pH değerleri ile ilgilidir. Zaman içinde, yüksek bir HCO -1 büyüme ortamı içinde pH değerini artırmak yol açabilir. Ayrıca, yüksek HCO -1Ca ve Mg karbonat çökelmesine yol açabilir. Çünkü yüksek HCO ile ilgili potansiyel sorunları -1 seviyeleri, yüksek HCO ile suyun önerilir-1 miktarlarda nitrik, fosforik, ya da sülfürik asit ile 6.0'a pH 5.6 olana kadar asitleştirildi edilebilir.

Ortam Reaksiyon, pH

Ortam maddesinin pH değeri hidrojen iyonu (H konsantrasyonunu belirtir + medya solüsyonunda bulunan). konsantrasyonu, bir pH elektrodu ile tespit edilir ya da çözelti içine batırılmış bir pH renk şerit kağıt ile tahmin edilebilir. Bazı bitki besin yönleri gibi temel unsurların çözünürlüğü olarak pH etkilenir çünkü medya çözeltinin pH önemlidir. En unsurları 5,5-6,5 arasında bir pH değerine sahip bir ortamdan gelen en iyi absorbe edilir.
Azaltılmış mikronütrienti ve fosfor çözünürlüğündeki 7.0 Sonuçların üstündeki Medya pH. Manganez ve alüminyum varsa derece asitli pH Özellikle toprak temelli ortama mikro toksisitesine neden olabilir.
Medya pH değerleri, belirli makro besinlerin alımı bağlı zamanla değişebilir. Örneğin, nitrat alımı (NO -1 ) çözeltisi ve pH'de bir artışa neden olabilir. Bitki zarlarının arasında bir elektrik yük dengesini sağlamak için çalışır, çünkü bu olduğu; Bu nedenle, bir hidroksil (OH - ) iyon NO üzerine dönen bir - alımını.
K emilimi + H beri ters etkiye sahiptir + medya asitlenme sonuçlanan değiştirilir. Medya pH Bu hızlı değişen hydroponics en yaygın ve eski hiçbir tamponlama kapasitesi olmadığı için katı ortam kültürü ile karşılaştırıldığında taşyünü. Bu nedenle, besleyici çözeltiler periyodik olarak değiştirilmesi gerekebilir veya asitler veya bazlar uygun pH seviyesini eski haline getirilmesi için gereken.
Florida en kuyu suyu yüksek bikarbonat (HCO genellikle nedeniyle nispeten yüksek pH değerine sahip -1 ) düzeyleri. Bir asit miktarları, pH belirlenebilir azaltmak için kullanmak için su analizleri bikarbonat düzeylerinin belirlenmesi gerekir. Daha fazla bilgi için su kalitesi ile ilgili bölümde sunulmuştur.

Stok Besin Çözümleri formüle etme ve Karıştırma

Besin çözümleri sadece malzemelerin kalitesi ve formülasyonları koymak zaman olarak iyi. Gübre malzemeleri yüksek kalitede olması ve saygın bir kaynaktan alınan olmalıdır. Yetiştiricisi karışık gübre kullanıyorsa, bu kaynakların kullanıldığı emin gübre harman gübre analizini gösteren bir etiketi vardır yapmak önemlidir ve şirketin ismi. yetiştiricisi gübre ile sorunlar durumunda rücu sahip olacak şekilde harman Florida eyaletinde kayıtlı olmalıdır.
Ölçekler doğru bir dizi farklı malzemelerin farklı yoğunlukları var çünkü her malzemenin dışarı tartmak için kullanılmalıdır. Ölçme kepçe her gübre malzemesi için kalibre sürece nedenle, hacim yöntemi doğru olmayacaktır.
Gübre çözümleri karıştırırken, sıcak su gübre feshine süresini hızlandırır. Küçük gruplar için mekanik karıştırma işlemi tatmin edicidir. Büyük gruplar için, bir elektrik karıştırıcı yatırım veya eski bir değişken devirli birini ve uzun sap bit üzerine kaynaklanmış bir raket telafi etmek daha iyi olabilir.
İlk karıştırılması, ve daha sonra daha büyük bir stok tankı her bir damping küçük gruplar halinde (hacim) çalışmak için uygundur. En küçük sera operasyonları (1 ila 2 evler), 25 ila 50 galon stok tankları için tatmin edicidir. Perlit veya taşyünü için stok tanklarının ikmal mahsulünün yıl ve büyüme hızının zamana bağlı olacaktır ve bir kaç gün arasında değişecektir kez her 10 gün, tank büyüklüğüne bağlı.NFT sistemlerinde, yedek dolayı haznenin rutin yıkanması için ihtiyaç sezon boyunca daha düzenli olduğunu.
En çok üretim sistemlerinde, en az iki stok tankı (Şek. 3) ihtiyaç vardır. Konsantre olarak karıştırılmış belli gübre kaynağı çözünmeyen çökeltilere neden olacak olmasıdır. Bunlardan en yaygın ve kalsiyum sülfat (kalsiyum nitrat ve fosfor malzeme karıştırma) (kalsiyum nitrat ve magnezyum sülfat karıştırma) kalsiyum fosfat bulunmaktadır. Çoğu üretim durumları, iki hisse senetleri ile alabilirsiniz (bir potasyum nitrat, kalsiyum nitrat ve demir şelat içerir ve diğer fosfor kaynağı, magnezyum sülfat, mikro ve potasyum klorür içeren, ya da yanı sıra potasyum nitrat bazı içerebilir Şek. 4).

Şekil 3.  
Dozajlama tezgah altında bulunan taşyünü veya perlit sistemleri için gübre stok tankları.


Şekil 4.  
Sulama denetleyicisi, selenoid valfler, basınç regülatörü ve taşyünü veya perlit sistemleri için oranlayıcılar.
Küçük toplu stoka eklendikten sonra, stok tankı toplam hacmi istenen seviyeye getirdi ve karıştırılır. Hisse senetleri bir süre (birkaç saat) için yerleşmiş sonra, solüsyon belli olacak ama çamur genellikle kalsiyum / potasyum nitrat tankın dibinde oluşturacaktır. Bu çamur katılaşmasını ve toz önlemek için bazı gübre malzemeleri belli katkı değil. Bu maddeler, çözünür olmayan ve tankın tabanına geçer.Dolayısıyla hisse senedi tankları bu çamur kaldırmak için periyodik durulanmalıdır gerekecektir. Bu sorun, sıvı kalsiyum nitrat gibi teknik notu gübre tuzları ya da açık (boşaltıldı) gübre çözümleri kullanılarak hafifletilebilir.
Gübre maddesi miktarlarının doğru hesaplamaları Nihai büyüme besleyici çözelti içinde tek tek besinlerin istenen konsantrasyonlar gübre programı (Şek. 5) başarı elde etmek için önemlidir.

Şekil 5.  
Doğru elektrik iletkenliği, pH kayıtlarını ve uygulanan besleyici çözelti miktarları verimli

 gübre yönetimi için önemlidir.
Önceden karıştırılmış malzemeler kullanarak yeni başlayanlar için tatmin edici, ancak deneyimli üretici kendi formülasyonları hesaplamak öğrenir eğer onun mahsul hakkında daha verimli, tutumlu ve bilgili olabilir bulacaksınız. hesaplamalar yeniden çalışma çok sık gerekmez, tamamlandığında, zor ve değildir. Düzgün bir besin konsantrasyonlarının hesaplanması için, stok ve toplama tanklarının hacmi, gübre (Tablo 1) analizi ve birkaç denkliği (Tablo 2) bilinmelidir.
Aşağıdaki iki örnek (150 ppm Ca, 150 ppm N, ve aşağıdaki hesaplamalar çeşitli gübre maddesi miktarlarını elde etmek için bir yöntem göstermek için kullanılan 150 ppm K. içeren bitkilere uygulandığında nihai besleyici çözelti potasyum nitrattır (KNO 3 ), kalsiyum nitrat (Ca (NO 3 )) ve potasyum sülfat (K 2 SO 4 ) bitkilere uygulandığında arzu edilen nihai besin solüsyonu yapmak üzere kullanılır. Bir 25 galon stok tankı olacak kullanılır.
Örnek A. A 1: perlit sisteminde veya haznenin her 100 litre suya 1 gal stok kullanılarak NFT sistem için 100 oran dozajlama veya enjektör.


  1. Bu Ca içeren tek gübre kaynağı olacağından, kalsiyum nitrat ile başlayan:
150 ppm 1 L Nutr başına Ca = (150 mg Ca). çözeltisi
1 L Nutr başına [(150 mg Ca). çözeltisi]. ÷ Ca% 19.0 Ca (NO 3 ) 2 = (790 mg Ca (NO 3 ) 2 ) 1 L Nutr başına. çözeltisi.
[(790 mg Ca (NO 3 ) 2 ) 1 L Nutr başına. çözeltisi] x 100 (seyreltme faktörü) = 79000 mg Ca (NO 3 ) 2 ) 1 L başına stok
[(79000 mg Ca (NO 3 ) 2 ) 1 L başına stok] g = (79.0 gr Ca (NO başına 1000 mg ÷ 3 ) 2 ) 1 L başına stok
[(79.0 gr Ca (NO 3 ) 2 ) 1 L Stokta başına)] lb = başına 454 g ÷ (Ca £ 0,174 (NO 3 ) 2 ) 1 L Stokta başına)
[(Ca £ 0,174 (NO 3 ) 2 ) 1 L stoku) başına] gal başına x 3.78 L = (0.66 Ca lb (NO 3 ) 2 ) 1 gal Stokta başına)
[(Ca £ 0,66 (NO 3 ) 2 ) 1 gal stoku) başına] tankında x 25 gal = Ca £ 16,5 (NO 3 ) 2
£ 16,5 Ca (NO 3 ) 2 dışarı tartmak ve 25-gal stokta çözmek için.
Not: Bazı Ca kuyu suyu temin edilebilir ve bu su analizleri ile tespit edilir. daha az Ca Ca türetilmiş gerektiğini çok iyi su Ca miktarı 150 ppm istenilen düzeyde çıkarılır edilebilir (NO 3 ) 2 . Bu durumda, o zaman, kayıp N amonyum nitrat gibi bir N kaynağı üzerinden yapılması gerekecektir.
Ca (NO 3 ) 2 , aynı zamanda, Ca% 15.5 yana N gereçleri (NO 3 ) 2 Ca £ 16,5 (NO halinde N nedenle, bir 3 ) 2 hazır tankı içinde eritildi, aşağıdakiler de sağlanmıştır:
[(Ca £ 16,5 (NO 3 ) 2 ) başına 25 gal stoku] x = (7.491.000 mg Ca (NO [(lb başına 454.000 mg) 3.78 L başına gal başına] 3 ) 2 ) 95 L başına Stokta
[(7491000 mg Ca (NO 3 ) 2 ) 95 L stokunun başına] Ca (NO 15.5% N x 3 ) 2 95 L stokunun ortalama = (1.161.105 mg K)
Stokta 95 L = 12.220 ppm N başı (1.161.105 mg K)
12.220 ppm N 100 (seyreltme faktörü = 122 ppm ÷ N nihai besin çözeltisi içinde.
150 ppm N gerektiğinden, başka bir kaynaktan ek 28 ppm N KNO gibi 3 gereklidir.

2. KNO kullanarak 3 (% 13 N ve% 44 K 2 KNO 4,5 £ O) ve benzeri hesaplamaları, 3 stok tankında gerekli istenen N konsantrasyonu elde etmek. Ancak, KNO 3 o 44% K beri de K Levazım 2 O. K K olarak ifade edilir 2 O ve K dönüştürmek için 2 0.83 ile çarpın, K Ç.
Kno içinde 4,5 £ Eğer 3 ilave edilir: 4,5 £ x% 44 K 2 O KNO içinde 3 x .83 = 25 gal stokta £ 1,64 K.
Kno Bu 4,5 £ 3 Final besin çözeltisi içinde 79 ppm K tedarik etmektedir. (Okuyucu bu hesaplamaları denemelisiniz).
150 ppm K nihai çözüm gereklidir ve 79 ppm K KN0 geliyor

 3. beri 3 , fark (7l ppm) K kadar yapılabilir 2 SO 4 % 50 K olan 2 O (Tablo 1).
71 ppm 1 L stoku başına K = (71 mg K)
0.83 = (85.5 mg K ÷ [1 L Stokta başı (71 mg K)] 2 1 L Stokta başına O)
[(85.5 mg K 2 0,50 = (171 mg K ÷ 1 L Stokta başına Ç)] 2 SO 4 ) stok L 1 başına
[(171 mg K 2 SO 4 lb başına 454 g ÷ 1 L Stokta başına)] = (£ 0,038 K 2 SO 4 ) 1 L borsa başına
[(£ 0,038 K 2 SO 4 ) başına 1 L stoku] gal başına 3.78 L = (£ 0,143 K x 2 SO 4 ) 1 gal Stokta başına
£ 0,143 K SO 4 tankta x 25 gal = 3,6 £ K SO 4 25-gal stok çözülmüş.

4. Özet. (NO Ca lb son besleyici çözelti içinde, N, K, Ca, 150 ppm, 16.5 elde etmek için 3 ) 2 , 4,5 £ KNO 3 ve 3,6 £ K 2 SO 4 25 galonluk stokları içinde çözülür. stokları bitkiler için istenen besin çözeltisi sağlamak için su gelen 100 parça 1 kısım gübre stok seyreltilmiş olacaktır.K 2 SO 4 ihtiyaçları Ca (NO farklı bir stok tankına gitmek için 3 ) 2 ve KNO 3 Ca yağış + SO önlemek için stok tankı 4 olarak kalsiyum sülfat.

Örnek B . yetiştiricisi, kartere eklemek için şu stoklarından hacmi 500 gal olan (sirkülasyon) NFT tankı gübre kullanarak  Istenen son konsantrasyonu elde etmek için, her bir stok 5 gal toplama tankına ilave edilmesi gerekmektedir. 150 ppm istenen konsantrasyonları elde etmek için 100 seyreltme: Yukarıdaki stokları  için özel olarak formüle edilmiştir. Bu nedenle, 1 gal her stok nihai çözümün her 100 gal için gerekli olan; böylece her bir besleyici çözeltinin 5 gal haznenin içinde gereklidir.
Sadece K, Ca, K ve örnekler burada kullanılmış, birlikte, içindeki hesaplamalar gübre maddeler ile yapılabilir. Okuyucu da benzer hesaplamaları önceden karıştırılmış malzemelerin kullanıldığı durum için yapılabilir olduğunu görebilirsiniz. Sorun besin, N, P, ve K, bir gübre hesaplamaları düzeltmek için seçilebilir bir kez, diğer iki besin sabitleştirilmiş olmasıdır. Önceden karıştırılmış malzemelerin kullanılması genellikle malzemenin kullanım kolaylığı için belirli bir besin istenen besin konsantrasyonları kurban sonuçlanır.
Aşağıdaki formüller büyüyen sebzeler için yararlı besin çözümleri örnek olarak sunulmuştur. nihai büyüyen konsantrasyonları açısından verilen Besin çözüm formülleri. hacmi 25 gal (95L) bir l00x gücü stok tankı için gübre lbs miktarlarını hesaplamak için, çarpma (454 bölü 95) 0.21 ile formüllerde tutarlar.
Tablo 3. Formula 1. Domates
Tablo 4. Formül 2 Salatalık
Tablo 5. Formula 3. Yapraklı sebzeler
Tablo 6. Formül 4 Domates
Tablo 7. Formül 5. Domates
Tablo 8. Formula 6. Mikronutrient stok

Çözüm Besin Konsantrasyon Ölçüm

Yetiştiriciler genellikle gübre çözeltisi besin seviyesini izlemek için arzu. Bu mükemmel bir uygulamadır, ancak bakım besinleri ölçmek için kullanılan metodoloji icra edilmelidir.
Bir ortak hızlı ve kolay (ama hata eğilimli bir yöntem. Çözünebilir tuz veya elektrik iletkenlik (EC) düzeyini ölçmek için İletkenlik metre Bunun için kullanılır ve ölçüm (Şek kolay ve hızlı. 6). Ancak, bu prosedür sadece Yetiştirici çözelti toplam "tuzlar" görece miktarını söyler ve çözelti içinde her spesifik besin hakkında kişi bir şey söyler.

Şekil 6.  
İletkenlik ölçer ve sayacın rutin kalibrasyonu için standart çözüm.

Kullanıcı diğer yöntemlerle aşina değil, bireysel besin hesaplamak ve ölçmek için başka yöntemler kullanarak bu metodoloji sorun tane alabilirsiniz. Örneğin, üretici 2.0 dS m AT korumaya alışık olduğu varsayalım -1 yüksek analiz karışık gübre kullanırken besin çözeltisi içinde. yetiştiricisi daha düşük bir analiz gübre geçer ama 2.0 de AK tutar. Bu durumda, yetiştirici iletkenlik ölçer, N, P, K veya gibi besinlerin gerçek konsantrasyonu onu göreli yanıltıcı olduğunu ve AK eskisi gibi olsa bile o bile bir eksiklik durumda olabilir.
AK ölçümlerinin kullanılması doğru test edilmiş ve kanıtlanmış bir gübre programı çözümünde toplam tuz konsantrasyonu kontrol sadece faydalıdır. Bir NFT sistemde, AK gözlem yüksek besin seviyesini düşük tutmak yardımcı olur, ancak bireysel besin konsantrasyonları istenilen ppm önemli ölçüde değişecektir. Bu nedenle, besleyici çözelti (Florida en azından haftalık) periyodik olarak atılır ve yeni bir solüsyon yapılır. Çözünebilir tuz değerleri aynı zamanda, katı ortam içinde büyüyen bitkilere tuzu hasarı olasılığını belirlenmesinde yararlı olabilir. Raising ve genelinde-pansiyon artar AK sonuçlarına göre gübre çözüm konsantrasyonlarının düşürülmesi ve tek besin bir değişiklik garanti edilebilir ne zaman besin azalır. Bu uygulama, özellikle mikro açısından eksiklik ve toksisiteleri yol açabilir.
Doğrudan besin belirli besin analizleri ile çözüm konsantrasyonlarını izlemek için en iyi yöntemdir. Besleyici çözelti için bir besin konsantrasyonları ppm, bu konsantrasyonları elde etmek için formüle edilmiş besleyici çözelti açısından hesaplanmalıdır. Hesaplamalar doğru olduğu gibi bu konsantrasyonlar daha sonra tartım ve karıştırma doğru olduğunu, sürece muhafaza edilmelidir ve stok tanklarından karıştırma enjeksiyon ya da doğru oldu. Belirli besin konsantrasyonlarda Gerekli değişikliklerin belirli besin malzemeleri tek gübre tuzu bir ayarlama yapılır.

Gübreleme Ekipmanları

Büyük operasyonlarda, daha 4 ila 6 evler daha gübre programının otomasyon önemli ölçüde zaman ve paradan tasarruf edecek. Birçok NFT yetiştirici elle karter deposuna gübre stok ekleyin; Bununla birlikte, bu ekleme gübre önceden belirlenmiş bir hacmi verecek şekilde pompa ve kontrol ile otomatik hale getirilebilir. Araştırma karterinde pH ve besin konsantrasyonları izlemek ve her besin programlanmış konsantrasyonlarını korumak için sadece gerekli elemanlar, asit ya da baz ekleme otomatik sistemler içinde devam etmektedir.
Katı-medya yetiştiricileri de çeşitli derecelerde otomatik hale getirebilirsiniz. En basit sistem önceden belirlenmiş aralıklarla su ve gübre için solenoid kontrol eden bir zaman saati oluşan biridir. Daha sofistike çeşitli dijital kontrolörleri ya da (örneğin, güneş ışığı, sıcaklık, vb) bazı parametresine göre gübreleme zamanı, sıklığı ve miktarını kontrol etmek bilgisayarlardan biri ile elde edilebilir. Bu tip Otomasyon belli gübre veya asit malzemelerini eklemek istiyorum enjektörlerin kontrolü genişletmek olabilir.
Otomasyon iyi maliyet-bilge çoğu yetiştiricileri ulaşabilirsiniz. Sera işlemleri otomatik hale getirmek için birçok farklı sistem bulunmaktadır.Bu yetiştiricisi, belirli bir sistem üzerinde karar vermeden önce çeşitli kaynaklardan danışmanız tavsiye edilir.

Çözünür Tuz Etkileri

Ortam içinde gübre miktarının çok fazla olması, özellikle genç bitkiler ya da fide üzerinde, çözünür tuz yanık yol açabilir. Tuz yanık kurumayla köklerine zarar sonucudur. Medyada yüksek tuz konsantrasyonları su almak için köklerin yeteneği azaltır. Azaltılmış su alımı nedeniyle su medyada yüksek ozmotik potansiyel (tuzlu) alana doğru kök uzaklaşmaya eğilimi etmektir. Domates genellikle salatalık, biber, marul veya daha yüksek tuz koşulları tahammül.
Yüksek çözünür tuz seviyeleri yüksek sıcaklık ve bitkiler tarafından artan su talebi yüksek güneş ışınımı kurşun nedeniyle erken sonbahar ve ilkbahar geç mevsim özellikle tehlikelidir. Genel olarak, Florida yetiştiricileri açıkça kuzey iklimlerinde kullanılan gübre programlarını takip etmeye gerekir. Kuzey gübre programları genellikle Florida koşullarında aşırı olarak kanıtlamak gübre düzeyleri güvenmektedir.
Kökleri ve bitki hasar çözünebilir tuz yanık nedeniyle kaynaklanıyor patojenik mantar ve ortaya çıkan çürüme ile ikincil işgaline yol açar.Suyun buharlaşması vericiler yapışmasına neden olabilir kurutulmuş tuz mevduat geride bırakabilirsiniz.
Çözünür tuz hasarı kontrol besleyici çözelti doğru formülasyonu ile başlar. Bu tesisine teslim gibi yetiştiricisi besleyici çözelti AK izlemelidir.Bu besin çözüm olasılıkla doğru formüle edilmiş bir göstergesi olarak görev yapacak. Ayrıca, büyüyen medya EC EC zararlı seviyelere bina olmadığından emin olmak için kontrol edilmelidir. NFT, besleyici çözelti AT gübre çözeltisi eklenerek aynı hizada dönemleri arasında nispeten sabit tutulmalıdır.
Taşyünü veya perlit, plaka ya da çanta EC fazla olduğunu 1,0 EC birimleri dS m farklılık olmamalıdır -1 üstünde veya uygulamalı besin çözeltisi EC altında. AK fazla 1.0 dS m ise -1 aşağıda, daha sonra çok fazla besin çözüm herhangi birine gübreleme olay ekleniyor. EC 1.0 dS m ise -1 gelen besleyici çözelti ile karşılaştırıldığında ortam içinde daha yüksek, daha sonra herhangi bir uygulama olarak uygulanan yeterli besleyici çözelti yoktur.
Medyanın AK çok yüksek olduğunu tespit edildiğinde, sadece rücu sistemini temizlemek ve doğru EC ve besin içeriği yeni bir besin çözeltisi uygulamaktır. Fışkırtma suyu ya da zayıf bir besleyici çözelti ile yapılabilir.
AK metre dikkatle yüksek kaliteli iletkenlik standardı kullanılarak kalibre edilmelidir. Ortak kullanımda küçük handmeters doğru kalmasını düzenli kalibrasyona ihtiyaç duyar. Bu metre veya bakım gerektirmeyen serbest hatasız değildir ve onlar her hafta veya iki kez kontrol değilse yanlış ölçümler neden olabilir.

Flushing Sump Tanklar

Besin değişen miktarlarda bitkiler tarafından emilir ve böylece besleyici çözelti değişimi besin konsantrasyonları. yetiştiricileri milyon (ppm) yöntemine göre kısmen dayalı gerekli besin solüsyonu konsantrasyonlarını belirlemek için tavsiye edilen yöntemdir. AT ölçüldü ve iki gübre stok çözeltilerinin eşit miktarlarda günlük eklenmesi ile korunabilir. Ancak AK korunabilir olsa bile, belirli bir besin konsantrasyonları tespit edilemez. Bu nedenle, karter tankı haftada temizlenip ve özgün besin konsantrasyonları restore edilebilir, böylece yeni bir çözüm formüle önerilir. Buna ek olarak, haftalık floş bazı organik madde ve sloughed-off bitki artıkları ortadan kaldırır.
Kızarma önce, tank hacmi atılır çözeltinin hacmini en aza indirmek için 100 veya 200 galon aşağı çekilecek izin verilmelidir. Günün sonunda, kalan solüsyon dışarı pompalanır ve düzgün bir şekilde bertaraf. toplama tankı daha sonra 25-50 ppm Ca ihtiva eden 6.0 pH 5.8 olacak şekilde su ile doldurulmuş ve gece boyunca aynı AÇMA-KAPAMA döngüsünde devridaim ettirilir. Ca yıkama döneminde Sağlıklı kök ipuçları tutmak için ilave edilir. Sabahın erken saatlerinde, tank boşaltılır ve gübre stokları formüle komple besin çözeltisi ile doldurulmuş. Yetiştiriciler tüm vanalar ve saatleri uygun pozisyonda ve ayar için işaretli olduğundan emin olmak gerekir.

Doku Analizi

gübre programının etkinliğini belirlemek için en yararlı şekilde besin içerikleri için bitki analiz etmektir. Bitki yaprakları, bu besin analizler aracılığıyla yapılır. Periyodik bitki yapraklarında besin konsantrasyonları kontrol etmeyi alışkanlık haline almak için iyi bir uygulamadır.Doku analizleri eksiklikleri ve toksisiteleri algılanmasına yardımcı olabilir.
Doku analizi yorumlamak için kullanılan çoğu bilgi en-son-olgunlaşmış bütün yaprak dayanmaktadır. Bu yaprak neredeyse tamamen genişletilir bitkinin ucundan aşağı doğru yaprak. Domates, bu yaprak genellikle üstten beşinci ya da altıncı yaprak.
Analiz için yaprak örnekleme yaparken, bazı noktalar almak için doğru yaprak ek olarak yapılmalıdır. Yapraklar ev alınır emin yeterli hale içinde rastgele alınmalıdır. Genellikle 15 ile 20 yaprak yeterli olacaktır. Tesisin ana gövdeye bağlayan yaprak sapı ("yaprak sapı") dahil olmak üzere bütün yaprak toplayın. Pestisit kalıntısı içermeyen temiz yapraklar alınmalıdır. Yaprakları kağıt torba içinde paketlenmiş ve derhal laboratuvara gönderilir. Bu göndermeden önce örnek ön-kurutma için avantajlı olabilir. Yapraklar serada olmayan bir cereyan yapar bir bölgesinde yer alan, bir ekran üzerinde kurutulabilir.
Belirli bir şüpheli besin eksikliği teşhis çalışırken, yaprakları "iyi" ve "kötü" bitkilerden toplanan olmalıdır. Bu sorunun nedenini belirlemenize yardımcı olur.
Tanılanması besin sorunları doğru ve eksiksiz gübre kayıtları olmadan etkili yapılamaz. Gübre yönetimi konusunda yapılması herşey kayıt altına alınmalıdır. Gübre stok formülasyonlar üzerinde kayıtlar, besinlerin miktarları, uygulanan basması sıklığı, stok ve karter tankları ve gübre etiketleri hacimleri kayıt altına alınmalıdır. Bu bilgiler tanı yöntemlerindeki en yararlı olacaktır.
Besin yeterlilik değerleri ve aralıkları çoğu sebze bitkileri için kurulmuştur. Bilgilerin çoğu tarla sebze, ancak bazı sera sebze bulunabilir.Besin konsantrasyonları hafifçe kritik veya yeterlilik değerlerin üzerinde kalmalıdır. Doku konsantrasyonları yeterlilik aralığın üzerinde yükselebilir için gerek yoktur. Bazı besinlerin için, örneğin, mikro, toksisite kolaylıkla oluşabilir. Diğer besin için, sadece para israfı olacaktır.Karışık gübre kullanarak belirli besin başka besin istenmeyen değişikliğe neden olabilir yükseltmek (ya da düşürmek) için. Örneğin, biri sadece neden olabilir N veya K P. İstenmeyen bir artış artırmak için 4-16-36 gübre miktarını artırmak olmaz. Belirli besin değişiklikler gerekiyorsa, o zaman bireysel gübre materyaller kullanılmalıdır.
Tüm yaprak dokusu örnekleri ek olarak, yukarıda ele olarak, yaprak petiyol sap nitrat-N, K konsantrasyonları (Şek. 7) için analiz edilebilir.Sap analizleri hızlı ve kolay ve spot-kontrol, bitki besin durumu çok faydalıdır. Yaprak sapı sap analizler için Yöntemler Fla. Coop mevcuttur. Dahili. Circ. 1144 "Sebze Bitkileri için Bitki Yaprak sapı Sap-Test". Sera Domates yaprak sapı nitrat-N, K konsantrasyonları için kritik aralıkları, Tablo 9'da sunulmaktadır.

Şekil 7.  
Sapı özsuyu nitrat ve potasyum konsantrasyonlarını ölçmek için iyon spesifik metre.
Tablo 10'da sera sebze tüm yaprakları, Tablo 11 ve Tablo 12 Doku besin değerleri çeşitli kaynaklardan özetlenmiştir. Bu doku besin konsantrasyonları için kabul edilebilir değerler için oldukça aralık olduğunu açık olmalıdır. Gübre programının amacı aralığının altında veya üstünde bir aralık içinde olup bitkileri tutmaktır.

Yaprak Spreyler

Birçok yetiştirici gibi sızma önleyicilerin olarak besin veya diğer kimyasalların yaprak spreyleri yararlılığı hakkında sormak. Genel olarak, bu ürünler, iyi yönetilen bir sera içinde bir yer tespit edilmemiştir.
Gübre programları kök sistemleri aracılığıyla bitki besinleri sağlamak için tasarlanmıştır. Kökler çok iyi besinleri absorbe adapte ve yapraklar değildir. Yapraklar besin belirli bir miktarda emer, ancak çoğu elemanlar için, alım yetersizdir. Yaprak mumsu bir kaplama, manikür kapsadığı ve bu yapı zor besin ve diğer kimyasalların büyük miktarlarda yaprak girmek için yapar.
Genellikle, özel mucize ürünler "stres" engellemek için kullanılmak üzere satıcı tarafından lanse ve rutin spreyler verim ve kalitesini artıracaktır. Stres altında Bitkiler sıcaklık veya ışık ziyade gübre ile ilgili sorunlar büyük olasılıkla. Alan sebze ile birçok araştırma çalışmalarında, rutin atış-gun yaprak spreyler verimi artırmak veya kalitesini artırmak olmadığını gösterilmiştir. Aslında, pek çok çalışmalar bu yaprak spreyleri gelen verim düşüşler göstermektedir.
Shot-gun spreyler ve belirli bir eksikliği tedavisi için bir yapraktan besin spreyi arasında büyük bir fark vardır. Bir yaprak besin sprey tavsiye olabilir bir durum demir eksikliği olduğunu. Bazen, bir domates bitkisinin yaprakları üst domates çok sayıda bitki üzerinde ayarlanmış olan özellikle sonra, sarı dönüşebilir. 1 galon su içinde% 5 Fe çözeltisi 0.5 ila 1.0 ml çözeltinin Yaprak spreyler genellikle sorunu kadar açık olacak. Tekrarlanan spreyler gerekebilir. Mikro besinlerin Yapraktan spreyler bir teşhis temelinde yapılmalıdır ve bakım doğru miktarda uygulamak için dikkatli olunmalıdır. Bakım icra değil nerede Yaprak yanık kolayca oluşabilir.
Böyle büyüme düzenleyicileri ve sızma önleyicilerin gibi diğer yaprak spreyler alan sebze sürekli olumlu sonuçlar vermemiştir. Normalde muhtemelen performans sağlıklı bitkiler mucize ürün yanıt vermez. Sızma önleyicilerin durumda, bir sera içinde istenen bir etkiye sahip olacağı olası değildir. Genellikle içinde çok nemli ve su kaybı büyük bir sorun değil, çünkü Kuruma en poli-kaplı seralarda bir sorun değildir. Buna ek olarak, CO sera durumlar için 2 enjekte edilir, daha sonra sızma önleyicilerin negatif bir etkiye sahip olabilir.
Özetle, normal bir performans bitkiler muhtemelen yaprak kimyasallar ekstra uyarana yanıt vermez. Yetiştiriciler para israf olabilir ve hatta yaprak ürünleri av tüfeği kendi kırpma zarar verebilir.

İlgili Edebiyat

Bauerle, sera domatesi WL 1984 Torba kültür üretimi. Ohio St. Üniv. Özel Circ. 108. 7PP.
Gerber, JM 1985 Bitki büyüme ve besin formülleri. p 58. olarak . AJ Savage (ed.). Topraksız Worldwide: topraksız bitkisel üretimde sanatın devlet. Uluslararası Ctr. Özel Çalışmalar, Honolulu, Hawaii için.
Hochmuth, G. 1988. Yayınlanmamış veriler.
Hidroponik (kaya yünü ve NFT) Florida domates Hochmuth, G. 1990. Besin çözüm oluşumu. Univ. FL Coop. Dahili. Çeşitli. Yay. SSVEC
Johnson, H., GJ Hochmuth ve DN Maynard. Sera sebze 1985. Topraksız kültür. Univ. Fla. Koop. Dahili. Bull. 218. 22, s.
Jones, JB 1983 hidroponik ve topraksız kültür yetiştiricisi için bir rehber. Kereste Press, Portland, Oregon. 124, s.
Savage, AJ (ed). Dünya çapında 1985. Topraksız: topraksız bitkisel üretimde sanat devlet. Özel Çalışmalar, Honolulu, Hawaii için Uluslararası Merkezi. 194, s.
Smith, DL Bahçe Bitkilerinde 1987. Taşyünü. Yetiştirici Kitaplar, 50 Doughty St. Londra, WCIN2LP. 153, s.
Van Eysinga, JP, NL Roorda ve KW Smilde. Sera domates, salatalık, marul içinde 1981 Beslenme bozuklukları. Agric Merkezi. Yayıncılık ve Dokümantasyon, Wageningen, Hollanda. 130, s.
Winsor, G., ve P. Adams. Bitkilerde mineral bozukluklarının 1987 Tanı. Vol.3. Sera bitkileri. Majestelerinin Kırtasiye Ofis, Londra. 168, s.
Wittwer, SH, ve S. Honma. 1979. Sera domates, marul, salatalık ve. Michigan State Üniv. Basın. 225, s.

Tablolar

Tablo 1.
Besin kaynakları sera sebze çeşitli besin çözümleri formüle etmek için kullanılır.
Besinler Tedarik
Besin Kaynağı
Kaynak Besin içeriği (%)
Azot (N),
Amonyum nitrat
33.5
Kalsiyum nitrat
15.5
Kalsiyum nitrat z
7
potasyum nitrat
13
Nitrik asit
değişir
Fosfor (P)
Monopotasyum fosfat
23
fosforik asit
değişir
Potasyum (K)
Potasyum klorür
50
potasyum nitrat
36.5
Potasyum, magnezyum sülfat
18.3
Monopotasyum fosfat
28
Potasyum sülfat,
43
Kalsiyum (Ca)
Kalsiyum nitrat
19
kalsiyum klorür
36
Kalsiyum nitrat z
11
Magnezyum (Mg)
Magnezyum sülfat
10
Potasyum, magnezyum sülfat
11
Kükürt (S)
Magnezyum sülfat
14
Potasyum, magnezyum sülfat
22
sülfürik asit
değişir
Potasyum sülfat,
18
Boron (B)
Sodyum borat
20
borik asit
17
Bakır (Cu)
Bakır klorür
17
Bakır sülfat
25
Bakır nitrat z
17
Çinko (Zn)
Çinko sülfat
36
Çinko nitrat z
17
Demir (Fe)
Şelatlı demir (EDTA, DTPA)
5-12
Mangan (Mn)
Manganez klorür
44
Mangan sülfat
28
Manganez nitrat z
15
Molibden (Mo)
Amonyum molibdat
54
Sodyum molibdat
39
Klorür (Cl)
Potasyum klorür
52
kalsiyum klorür
64
z Sıvı formülasyon
Tablo 2.
Gübre hesaplamaları tamamlamak için yararlı dönüşüm değerleri.
1,0 £ (lb) = 454 gram (g)
2,2 £ = 1 kilogram (kg)
1,0 g = 1.000 miligram (mg)
1.0 galon (gal) = 3.78 litre (L)
1,0 L = 1000 mililitre (mi)
Milyon (ppm) başına, 1.0 mg L = 1 kısım
1,0 £ = 16 ons (oz)
1.0 gal su = 8,3 £
1.0 litre (qt) = 0.95 L
l.0 gal = 128 oz
1.0 gal = 3780 ml
K = .83 K 2 O
P = .43 P 2 0 5
Tablo 3.
Formula 1. Domates, açık ve kapalı sistemler (JB Jones, 1983).
A
B
Gübre
İlk meyve Tohumculuk
100 L başına g
Fesih ilk meyvesi
100L başına g
Magnezyum sülfat
50
50
Monopotasyum fosfat
27
27
potasyum nitrat
20
20
Potasyum sülfat, 1
10
10
Kalsiyum nitrat
50
68
Demir (Fe 330)
2.5
2.5
Mikronutrient stoku 2
15 mi
15 mi
Final besin kons. (Ppm)
N
P
K
Ca
Mg
S
Fe
B
Cu
Mn
Zn
Mo
105 (133) 3
62
199 1
95 (130) 3
50
70
2.5
.44
.05
.62
.09
.03
1 Potasyum sülfat, isteğe bağlıdır.
2 Aşağıdaki mikrobesin formülü bakın.
3 parans sayılar. Hisse senedi B içindir
Mikronutrient Formula
Gübre
Paket başına gram 1
Borik asit (H 3 BO 3 )
7.50
Manganez klorid (MnCl 2 x 4H 2 O)
6.75
Bakır klorür (CuCl 2 x 2H 2 O
0.37
Molibden trioksit (MoO 3 )
0.15
Çinko sülfat (ZnSO 4 x 7H 2 O)
1.18
1 Bir paket (15.95 gr) artı su 450 ml stok solüsyonu (eritmek için ısı) yapmak. Her 100 L nihai besin çözümü için 15 ml (ya da konsantre 250 gal besin A-stok tankında 1425 mis) kullanın.
Tablo 4.
Formula 2. Salatalık, açık ve kapalı sistemler (JB Jones, 1983),
A
B
Gübre
İlk meyve Tohumculuk
100 L başına g
Fesih ilk meyvesi
100 L başına g
Magnezyum sülfat
50
50
Monopotasyum fosfat
27
27
potasyum nitrat
20
20
Kalsiyum nitrat
68
136
Şelatlı demir (Fe 330)
2.5
2.5
Mikronutrient stoku 1
15 mi
15 mi
Final besin kons. (Ppm)
N
P
K
Ca
Mg
S
Fe
B
Cu
Mn
Zn
Mo
133 (240) 2
62
150
130 (260) 2
50
70
2.5
.44
.05
.62
.09
.03
1 Yukarıdaki mikrobesin formülü kullanın.
2 Pars sayılar. Hisse senedi B. içindir
Tablo 5.
Formula 3. Yapraklı sebzeler (JB Jones, 1983).
Gübre
100 L başına g
Magnezyum sülfat
50
Monopotasyum fosfat
27
potasyum nitrat
20
Kalsiyum nitrat
110
Şelatlı demir (Fe 330)
2.5
Mikronutrient stoku 1
15 mi
Final besin kons. (Ppm)
N
P
K
Ca
Mg
S
Fe
B
Cu
Mn
Zn
Mo
200
62
150
210
50
70
2.5
.44
.05
.62
.09
.03
1 Yukarıdaki mikrobesin stok kullanın.
Tablo 6.
Formül 4 Domates (kaya yünü, ve NFT-PVC) (Hochmuth, 1990).
A
B
C
D
E
Gübre
1 ile nakli
küme
1st küme
2nd
küme
2. küme
3 için
küme
3. küme
5th
küme
5th küme
iptal
- - - - - - - - - - - - Hisse - 100 L nihai çözüm başına miktarlar - - - - - - - - - - - - - -
fosforik asit
(13 lb / gal,% 54 P 2 O 5 )
14 mi
14 mi
14 mi
14 mi
14 mi
Potasyum klorür
24 g
24 g
24 g
24 g
24 g
Magnezyum sülfat
40 g
40 g
40 g
48 g
48 g
potasyum nitrat
0
0
8 g
8 g
24 g
Amonyum nitrat
0
0
0
0
4 g
Mikronutrient stok (Tablo 8)
1 L
1 L
1 L
1 L
1 L
- - - - - - - - - - - - Yatak Hazır - 100 L nihai çözüm başına miktarlar - - - - - - - - - - - - - -
Kalsiyum nitrat
(% 19 Ca)
42 g
48 g
55 g
67 g
67 g
Demir Şelat
(% 10 Fe)
2.8 g
2.8 g
2.8 g
2.8 g
2.8 g
Formula 4 Nihai besin konsantrasyonları (ppm)
aşama
pH
N
P
K
Ca 1
Mg 1
1
Fe
B
Cu
Mn
Zn
Mo
Appx. AK
A
5.5
65
50
120
80
40
56
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
0,8
B
5.5
75
50
120
92
40
56
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
1.0
C
5.5
95
50
150
104
40
56
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
1.4
D
5.5
114
50
150
127
48
66
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
1.6
E
5.5
148
50
208
127
48
66
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
2.0
1 kalsiyum, magnezyum ve sülfür konsantrasyonu su kaynağı ve asitlendirme için kullanılan sülfürik asit miktarı, Ca ve Mg ile ilgili olarak değişebilir.
Tablo 7.
, Bir formül 5. Domates (taşyünü, perlit ve NFT-PVC) (Hochmuth, 1990).
A
B
C
D
E
Gübre
Için Nakli
1st küme
2. kümeye 1. küme
3. kümeye 2. küme
5. kümeye 3. küme
Fesih 5. küme
- - - - - - - - - - - - - - - - Hisse - 100 L nihai çözüm başına miktarlar - - - - - - - - - - - -
Monopotasyum fosfat
22 g
22 g
22 g
22 g
22 g
potasyum nitrat
16 g
16 g
20 g
20 g
32 g
Magnezyum sülfat
40 g
40 g
40 g
48 g
48 g
Potasyum klorür
0
0
4 g
4 g
4 g
Mikronutrient stoku
(Tablo 8)
1 L
1 L
1 L
1 L
1 L
- - - - - - - - - - - - - Yatak Hazır - 100 L nihai çözüm başına miktarlar - - - - - - - - - - - - - -
Kalsiyum nitrat
30 g
42 g
51 g
63 g
63 g
Demir şelat
2.8 g
2.8 g
2.8 g
2.8 g
2.8 g
Formula 5 Nihai besin konsantrasyonları (ppm)
aşama
pH
N
P
K
Ca 1
Mg 1
1
Fe
B
Cu
Mn
Zn
Mo
Appx
AK
A
5.5
68
50
121
58
40
56
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
0,8
B
5.5
86
50
122
81
40
56
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
0.9
C
5.5
105
50
155
98
40
56
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
1.3
D
5.5
124
50
155
121
48
66
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
1.5
E
5.5
140
50
199
121
48
66
2.8
0,7
0,2
0,8
0,2
0.05
1.8
1 kalsiyum, magnezyum ve sülfür konsantrasyonu su kaynağı ve asitlendirme için kullanılan sülfürik asit miktarı, Ca ve Mg ile ilgili olarak değişebilir.
Tablo 8.
, Bir formül 6. Mincronutrient Stok
Gübre
mikrobesin stokunun 100 L başına g 1
Manganez sülfat (% 25 Mn)
32.0
Solubor (% 20 B)
35.0
Bakır sülfat (% 25 Cu)
7,0
Çinko sülfat (% 23 Zn)
8.0
Sodyum molibdat (39% Mo)
1.3
1 Bu mikro stokunun 95 biri ise L ile çarpın 25 gal Yukarıdaki "A" karışımı stok tankı konsantre telafi etmek için kullanılacak.
Tablo 9.
Yeterlilik sera yetiştirilen domates, taze yaprak sapı sap nitrat-N ve K konsantrasyonları için değişmektedir.
Ekin
Kalkınma Stage Crop
Taze Yaprak sapı Sap
Konsantrasyon (ppm)
NO 3 -N
K
Domates (Sera)
İkinci meyve kümeye Nakli
1000-1200
4500-5000
Beşinci meyve kümeye ikinci küme
800-1000
4000-5000
Hasat sezonu (Aralık-Haziran)
700-900
3500-4000
Tablo 10.
Sera domates için yeterlilik besin aralıkları (kurutulmuş bütün yaprakları en-son-olgunlaşmış).
Makrobesinler
Örnekleme zamanı
N
P
K
Ca
Mg
S
Değerleri Kaynak
-----------------------------------------------------------%-------------------------------------------------------------
Önce Meyve bağlamada için
4,0-5,0
0.5-0.8
3.5-4.5
0,9-1,8
0.5-0.8
0.4-0.8
(JB Jones, 1983)
(GJ Hochmuth, 1988)
Meyve bağlamada
3,5-4,0
0.4-0.6
2,8-4,0
1.0-2.0
0.4-1.0
0.4-0.8
(JB Jones, 1983)
(GJ Hochmuth, 1988)
Mikrobesinler 1
Örnekleme zamanı
B
Cu
Fe
Mn
Zn
Değerleri Kaynak
--------------------------------------------------------ppm-----------------------------------------------------------------
Önce Meyve bağlamada için
35-60
8-20
50-200
50-125
25-60
(JB Jones, 1983)
(GJ Hochmuth, 1988)
Meyve bağlamada
35-60
8-20
50-200
50-125
25-60
(JB Jones, 1983)
(GJ Hochmuth, 1988)
1 B, Mn, Zn ve Toksik seviyeleri sırasıyla 150, 500, ve 300 (Gerber, 1985) vardır. Mo için yeterlilik aralığı 1-5 ppm (Gerber, 1985) 'dir.
Tablo 11.
Sera salatalık için ortak yeterlilik besin aralıkları (kurutulmuş bütün yaprak).
Makrobesinler
Örnekleme zamanı
N
P
K
Ca
Mg
S
Değerleri Kaynak
----------------------------------------------% --- --------------------------------------------
Sezonunda
3,8-5,0
0.4-0.8
4.0-.6.0
1.0-2.0
0.5-1.0
-
(JB Jones, 1983)
Sezonunda
2.5-5.0
0.5-1.0
3,0-6,0
2,0-8,0
0.4-0.8
0.4-0.8
(Gerber, 1985)
Mikrobesinler 1
Örnekleme zamanı
B
Cu
Fe
Mn
Zn
Değerleri Kaynak
---------------------------------------- Ppm --------- ----------------------------
Sezonunda
40-60
5-10
60-250
50-200
25-75
(JB Jones, 1983)
Sezonunda
40-100
4-10
90-150
50-300
50-150
(Gerber, 1985)
1 B, Mn ve Zn toksisite seviyeleri, sırasıyla 200, 550 ve 650 ppm (Gerber, 1985) bulunmaktadır. Mo için yeterlilik aralığı 1-3 ppm (Gerber, 1985) 'dir.
Tablo 12.
Ortak yeterlilik besin sera marul (kurutulmuş bütün yapraklar) için değişmektedir.
Makrobesinler
Örnekleme zamanı
N
P
K
Ca
Mg
S
Değerleri Kaynak
-------------------------------------------% ------ -------------------------------------
Sezonunda
2,1-5,6
0,5-0,9
4,0-10,0
0,9-2,0
0.4-0.8
0.2-0.5
(Gerber, 1985)
Mikrobesinler 1
Örnekleme zamanı
B
Cu
Fe
Mn
Zn
Değerleri Kaynak
---------------------------------------- Ppm --------- ---------------------------------
Sezonunda
25-65
5-18
50-500
25-200
30-200
(Gerber, 1985)
1 B, Mn, Zn için Toksisite seviyeleri 300, 250, ve 350 ppm sırasıyla Mo için yeterlilik aralığı 0,5 - 3,0 ppm (Gerber, 1985).


Dipnotlar

1. 
Bu belge HS787, Bahçe Bilimleri Bölümü, UF / IFAS Uzantısı bir dizi biridir. Orijinal yayın tarihi Aralık 1990 Revize Haziran 2001 hakkında Nisan 2015 ziyaret de EDIS web Kaynak: http://edis.ifas.ufl.edu .   (http://edis.ifas.ufl.edu/cv265)
2. 
GJ Hochmuth, Toprak profesörü ve Su Bilimi, UF / IFAS Uzatma. Florida Sera Sebze Üretimi El Kitabı George Hochmuth, Toprak profesörü ve Su Bilimi ve RC Hochmuth, Uzatma ajan IV, Suwannee Valley Tarımsal Yayım Merkezi, UF / IFAS Extension, Gainesville, FL 32611 tarafından düzenlenir.
Düzenleyen:By Eyyupk