Güneş yanıklarını engeller. Bitki yaprağını ve meyvesini içeriğindeki, POTAS sebebiyle yaprak gübresidir. Bitkinin bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı direncini sağlar. Fotosentezi arttırır. Bitki yaprağını ve meyveyi zararlı böceklerden ( Zeytin sineği, kırmızı örümcek vb.), bakterilerden korur. Yüzde yüz doğal olup hiçbir kimyasal madde içermez, Çevre dostudur.
Meyva ağaçlarında sıcaklar başlamadan önce (Mart Nisan aylarında) KAOLİN KİLİ uygulanmasına başlamak çok faydalıdır. Çünkü kaolin kili yaprağın, dalın, sebze ve meyvenin sağlıklı gelişmesini sağlayarak hastalıklara karşı direncini artırır. Donlardan korur. Kullanım şekli: 100 litre suya 3 Kg kaolin(kaolen) kili olacak şekilde suda iyice karıştırılarak eritilir. Karıştırma işlemi taral veya tulumbada değil önce ayrı bir kova da yapılmalıdır. Ayrı kovada yapılan karışım hemen tulumbaya veya tarala konulmalıdır.
🔸️16 lt.lik ilaç pompasına 500 gr.Kaolin (Küçük ayran bardağı silme 3 bardak Kaolin ve yapıştırıcı için 5 gr Arap sabunu veya sıvı yağ) . Önce kova su ile doldurulmalı sonra yavaş yavaş kaolin konulmalı ve bir yandan da karıştırılmalıdır. Bu şekilde pıhtılaşmaya imkan verilmemiş olur. -Kaolin kili kış uygulamalarında bir ton suya 25 kg kil + %1 katkılı gülleci bulamacı uygulandığında ağaç üzerindeki mantar oluşumunu engeller ve var olan mantarı bitirir. Kabuk altı bırakılan larvalarıda yüzde %95 seviyesinde yok eder. KAOLENİ KİLİ armutlar fare kulağı döneminde başlanır ilk kullanımda 1 ton suya 40 kg dışarıda eritilerek provizatöre dökülür. Zeytin sineği, zeytin kornişi ve pamucaklanmada çok faydalı doğal bir üründür.