Fosfor ihtiyacını karşılamak için tüm bitkilerde (hububat, mısır, pamuk, fındık,bağ, muz vs.) taban gübresi olarak kullanılır. Sağlıklı kök gelişimini sağlayarak, toprak altı su ve besin maddesi alım kapasitesini arttırır. Eş zamanlı ve kuvvetli bir çiçeklenme sağlar. Bitki gelişimini hızlandırarak hasatta daha fazla ve kaliteli ürün alımını sağlar. Ekim/ dikim ile birlikte yada öncesinde, tohum veya kök derinliğine uygulanmalıdır. Eğer çok erken uygulanırsa fosfor bitkinin yararlanmayacağı forma dönüşür, çok geç verilir ise de toprağın üstünde kalacağından bitkiye yararlı olamaz.
2-TRADITE PREMIUM AZOT 30.0.0
Bitki besleme toplam azot %30
3-ELEMENTEL MİKRONİZE TOZ KÜKÜRT(S)
Mikronize Toz Kükürt Nedir?
- Kükürt milimetrenin binde birin ölçüsünde küçültülüp toz haline getirilir.
Bu sayede ürünün yüzey alanı artırılmış olur. Bu nedenle bu yöntemle üretilen kükürt e mikronize toz kükürt denir.
Mikronize Kükürt:
- Mikronize ölçülerde küçültülen kükürt, toprağın organik yapısına çok daha kısa sürede etki ederek hedeflenen sonucun daha hızlı alınması sağlanır. Kükürt, topraktaki Ph değerini düşürülerek bitkinin besin almasına yardımcı olur. Gözle görülür verim artışı, erken hasat ve kalite artışı gözlenmektedir.
Mikronize Toz Kükürt Topraktan Kullanımı:
- Uygulama: Çeşitli toprak yapılarına ve ürüne göre değişkenlik gösterse de: 8,5 - 9,0 PH Toprağın 6,5 - 7,0 PH a düşürmek için dekar başına 110 ila 150 kg olarak kullanılır.Genellikle ekim öncesi uygulanmakta olup, uygulama öncesi toprak mutlaka analiz ettirilmelidir. Gereken den az veya çok yapılan uygulamalar sonuç vermeyecek hatta ürüne zarar verebilecektir. Doğru miktar için mutlaka profesyonel yardım alınmalıdır.
Mikronize Toz Kükürt Yapraktan Kullanımı:
- Bitkinin birçok hastalıktan(külleme, bağ uyuzu v.b.) ve haşeratdan( kırmızı örümcek, sirke sineği v.b.) korunmasına, mantar ve mildiyö hastalıklarının giderilmesine yardımcı olur. Odes kükürt olarak mevcut üretimimizdeki mikronize kükürt parçacık boyutunun küçüklüğü( 90 - 45 mikron / 170 - 325 mesh) yapraktan uygulamada; Kükürdün yaprak yüzeyini altlı - üstlü kaplamakta ve gözeneklere dolarak dökülmenin önüne geçmektedir. Bu sayede külleme sporlarına, kırmızı örümceğe v.b. karşı daha uzun koruma sağlamaktadır.
Mikronize Toz Kükürt Kauçuk ta kullanımı:
- Vulkanizasyonda Kükürdün durumu kritik temel bir işlevdir. Tüm diğer hızlandırıcı ve birleştiricilerin işlevleri aslında kükürdün asıl görevini daha iyi yapabilmesi için yardımcı durumundadır. Kauçuk hamurunun kalitesini temelden belirleyen kükürdün diğer katkılara göre ikinci sınıf görülmesi kauçuk sanayisinde sık rastlanan bir durumdur.
Lastik sanayinde de çok kritik bir fonksiyonu olan kükürdün büyük bir dikkatle seçilmesi ve 1. Derece de gerekli materyal olarak görülmesi ve buna göre kalite/ performans değerlendirmesinin göz önüne alınması gerekmektedir.
Ham kauçuğa kükürt eklendiğinde, kükürt atomları, moleküller arasında bağlar kurarak bunların birbirleri üzerinden kaymalarını önler. %5-%8 kadar kükürt, bildiğimiz yumuşak lastiği oluşturur.
Kükürt oranı %30-%50’ye ulaşınca çok daha sert bir kauçuk, yani ebonit meydana gelir. Kükürt; kauçuk kimyasallarında pişiriciler kategorisinde bulunmaktadır. Kauçuk hamurunda toz ve yağlı kükürt kullanılır. Saf olmadığı için sıvı kükürt kullanılmaz.
- Element halindeki kükürt, kauçuğun kükürtle sertleştirilmesinde, barut, kibrit ve belli türde yalıtkanların yapımında kullanılır.