Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Kartopu bal kabağı (snowball pumpkin )

0 yorum





 Çekici pürüzsüz yuvarlak meyve ile çok yüksek verimli çeşit. Koyu yeşil bir sap ile parlak beyaz renk. Stres altında beyaz rengi tutma özelliğine sahiptir.

Öznitellikler
Ürün numarası
V1
Vade (gün)
90
Ağırlık (lb)
1 - 2
Çap (inç)
6
Yükseklik (inç)
6
Deri
Beyaz
külleme
Orta Direnç
Asma
Asma
Aralık Kategorisi
4
hibrit  
Ata yadigarı
Yeni Yıl
2022
Tedavi   
UzakDaha Fazla FI400

Turkiye
Evet




Büyüme İpuçları

Ekim

Kabakları ½” - 1” derinliğinde ekin. Genel bir kural olarak, bitki tohumu, tohum kalınlığının üç katı derinliğindedir. Bitki aralığı meyve büyüklüğüne bağlı olarak değişir. Büyük bir balkabağı ekiyorsanız, bitkiye yaklaşık 72 fit kare alan verin. Orta boy balkabakları 30 fit kare alana ihtiyaç duyar. Pasta balkabakları 24 - 30 fit kare alana ihtiyaç duyar. Minyatür balkabakları 10 - 24 fit kare alana ihtiyaç duyar. Ek bilgi için kataloğun 111. sayfasındaki Kabak Dikim / Hasat Zamanı tablosuna bakın.

Dikim Kuralları - Kabak
Pound Başına Yaklaşık Tohum:
3.000 - 3.200
Ağırlığa Göre Dönüm Başına Ekim Oranı:
0,06 - 1,2 libre
Dönüm Başına Ekim Oranı M (1.000):
1,9 - 3,8 M
Sıranın 1.000 feet'i başına tohumlama oranı:
333 - 500
Sıradaki Tohum veya Bitki Aralığı:
24-36"
Sıra Arası Tohum veya Bitki Aralığı:
72 - 96"
Tohum veya Bitki Aralığı Derinliği:
.5 - 1"
Önerilen Toprak Sıcaklığı:
70 - 80°F
Çimlenme Günleri:
7 - 10
Bakım

Mahsul sağlığını sağlamak için her 7 günde bir tarlaları araştırın. Böcek, ot ve hastalık baskısına bakın. İlk üç hafta yabani otlara ve böcek baskısına odaklanır. Ardından hastalık baskısına odaklanın. Yabani ot, böcek ve hastalık tanımlama ve tedavileri için Midwest Sebze Üretim Rehberi: Ticari Yetiştiriciler için Midwest Sebze Üretim Rehberi 2020'ye veya yerel uzantınıza bakın. Maksimum meyve tutumu sağlamak için tozlayıcıları tarlaya yerleştirin.

Hasat

Meyve derin bir renk geliştirdiğinde hasat edin. Kollar kuru görünecektir. Kolların kırılmasını önlemek için kolları makasla kesin.

Depolamak

Meyveyi kirden arındırın ve %5 klor solüsyonunda yıkayın. Havayla kurumaya bırakın ve 10 - 12 gün kürleyin. Havanın meyve çevresinde dolaşabildiğinden emin olun. Meyveleri kuru tutmak önemlidir.

Bitki Aralığı

Her balkabağı çeşidi veya türü, en iyi performansı için optimum bitki aralığına sahiptir. Bitkiler çok yakınsa, stres ve rekabet meyve boyutunu azaltabilir ve hatta dişi çiçek sayısını azaltabilir. Aşırı stres altında, dar aralık mahsulü tamamen ortadan kaldırabilir.

Özellikle jack-o-lantern balkabağı için maksimum verim için optimum aralık, büyük meyve boyutu için mutlaka en iyi aralık olmayacaktır. Büyük meyveler için, bitki yoğunluğunun bir sonraki önerilen bitki popülasyonuna düşürülmesini öneriyoruz.

  • Doğru tesis aralığı, her tesis için eşit bir fırsat ortamı olacaktır.
  • Önerilen popülasyonlar, nihai bitki meşcereleri içindir.
  • İdeal bitki popülasyonlarını elde etmek için ya fazla dikmek ve elle inceltmek ya da önerilere göre dikmek ve daha sonra atlamaları doldurmak için elle dikmek gerekir.
  • Tohum mısır kurtçukları, tel solucanlar, fareler ve kuşlar, sel veya yağmur eksikliği, doğru meşcere kurulmasını etkileyen yaygın problemlerdir.

Kabak Bitki Aralığı Tablosu
 Satır
Genişliği
Bitkiler
Arası Mesafe

Dönüm Başına Bitkiler
Kategori 112'6'605
Kategori 27 1/2 ila 9'4'1.210 ila 1.450
Kategori 36 ila 7 1/2'4'1.450 ila 1.815
Kategori 45 ila 6'2'3.600 ila 4.350

Kaynaklar:https://www.ruppseeds.com/vegetables/products/pumpkins/white/snowball