Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Sarı kiraz macar biberi (cseresznyepaprika)

0 yorum





 Kalocsa kiraz biberi (  Capsicum annuum var. cerasiforme)  meyvesi sarkık, dalları kısa, acı biber iyi saklanabilir ve kurutulabilir.

Baharatlı (Scoville): 16.000-17.500 SHU

Bitki, sürekli büyüyen, sarkık meyveleri olan bir acı biber çeşididir. Bir çalı üzerinde koyu kırmızı biber 35-45 cm yüksekliğinde, 2-3 cm çapında, basık küresel, olgunlaştığında parlak karmin kırmızısı. Meyve duvarının kalınlığı yakl. 3 mm. Çileklerin ortalama ağırlığı 10-12 gr/adettir. Çeşitlilik Kalocsá'da Fűszer paprika  Kutató Fejlesztő Kft'de yetiştirildi. Meyveleri serttir ve iyi saklanabilir. Tel çekme ve baharatlama için uygundurlar. İyi asitlendirilebilir.

Diğer şeylerin yanı sıra, önemli bir A, C ve B vitamini kaynağıdır. Birçok yararlı biyolojik etkiye sahip olan kapsaisin (kapsinoid) açısından son derece zengindir: güçlü antioksidan, anti-obezite ve anti-inflamatuar.

Kalocsai kiraz biberinin bakımı

Acı biber çok ışık isteyen bir bitkidir. Fidanlarınızın solmasına izin vermeyin! Bitki yetiştirme led lamba ile güçlü, dayanıklı  fideler yetiştirin !

Biber tohumlarının ekimi, fide ve bitki yetiştirme hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyun:  Biberlerin bakımı .

Hızlı olgunlaşma süreci ile orta erken olgunlaşma. Viral hastalıklara karşı dayanıklıdır. Olumsuz büyüme koşullarını iyi tolere eder. Kolayca ısınan humus bakımından zengin toprak gerektirir. Dikim ve yeniden dikim için de uygundur.

Acı biber hakkında bilmeniz gerekenler

En acı biber başlığı için Çılgın yarışmayı okuyun  makalemiz!

Biberlerin acılığına neden olan kapsaisin, kanser önleme de dahil olmak üzere çeşitli tıbbi etkilere atfedilir, ancak tıbbi etkilerin çoğunu doğrulamak için daha fazla çalışmaya ihtiyaç vardır. Yağ yakıcı etkisi zaten kanıtlanmıştır.

Biberler, iyi bir şekilde kurutulabilir veya ince halkalar halinde dilimlenebilir. Kurutulmuş dilimler öğütülebilir, ancak dikkatli olmalısınız, çünkü pro teneffüs etmek, öksürüğü, yırtılmayı ve burun akıntısını uyaran mukoza zarının tahriş olmasına neden olur. Az bir miktarını baharat yağı ile karıştırabilir veya baharatlı yemekler hazırlamak için ihtiyacınız kadar kullanabilirsiniz. Biber dilimleri pişirildikten sonra fırınlanabilir veya dondurulabilir. Daha fazla rehberlik için,  Biberleri dondurucuda saklama  makalemizi okuyun.

 

 

Kaynaklar:https://webaruhaz.kertlap.hu/shop/led-noveny-nevelo-izzok/novenynevelo-led-izzo-24w-e27/