Geleneksel Jamaika sarı acı biber . Karaip mutfağından dünya mutfaklarına hediye bir acı biber. Jamaika biberi. Acı olan biberin acılık derecesi 100.000-350.000 scoville'dir. Sofralık acı biberin acılık derecesinin 2.500-8000 arası olduğunu göz önüne alırsanız ne kadar acı olduğunu anlamanıza yardımcı olabilir.
Çok acı olmasına rağmen oldukca baharlı ve lezzetlidir. Özellikle tavuk etinin lezzetlendirilmesinde kullanılır. Sos yapılır ve olgunlaşmış biberlerin tohumları ayıklanarak kurutulabilir. Tohumunundan aynı kalitede biber yetiştirebilirsiniz.
Klasik bibere göre daha uzun ve daha yüksek sıcaklıkta çimlenir. Kışın gelmesi ile birlikte iç mekana güneye bakan aydınlık bir pencere önüne alınırsa çok yıllık bir biber olup, her yıl meyve vermeye devam edebilir. Bodur bitki hayli verimli ve üretkendir. Fideden hasada ortalama 100 günde ulaşır.
KAYNAKLAR: