Standart karpuz çeşididir.
Meyve şekli yuvarlak oval, kabuk rengi açık zemin üzerine koyu yeşil çizgilidir. Meyve et rengi kırmızı, lezzetli mükemmeldir. Ortalama meyve ağırlığı 8 - 10 kg dır. Nakliyeye ve depolamaya dayanıklıdır. Ekim Derinliği : 2.5-3 cm Hasat Periyodu : Sezon Boyu Sıra Üzeri Ekim Mesafesi : 80-100 cm Ekim Zamanı : İlkbahar içindeki aylar tavsiye edilir. Sıra Arası Ekim Mesafesi : 150-180 cm Tahmini Çimlenme Günü : 8-10 gün Olgunlaşma Günü : 80-90 gün Koyu yeşil renge sahip olup bir bitki ortalama 6 ila 10 adet karpuz verir. Ortalama meyve ağırlığı 8 - 13 kg civarındadır. Tabiki bakım şartları ve gübrelemeye göre bir karpuzun ağırlığı değişir. Toprak Hazırlığı : İthal crimson sweet karpuz tohumu ekiminden önce toprak mutlaka birkaç kez işlenmeli ve sürümden önce dekara 3-4 ton arasında yanmış hayvan gübresi atılmalıdır. Ekimi: İthal crimson swee karpuz ekiminin Nisan ayının ortalarından Mayısın ortalarına kadar yapılması uygundur. Ekim işlemi ocak veya sıra usulü ile yapılabilir. Çıkan fidelerden uygun şekilde seyreltme yapılır. Sulama : İthal crimson sweet karpuz yetiştiriciliği taban suyuna ulaşılabilen yerlerde yapılması daha verimlidir. İlk olarak verilen cansuyundan sonra uzun süre sulamaya ihtiyaç olmayacaktır. Meyve oluşumundan sonra ise düzenli sulamaya geçilmelidir.Fakat fazla su verilmesi meyve tadını ve dayanıklılığını azaltır. İthal crimson sweet karpuzda sulama işlemi sadece irileşme döneminde olmalı hasada yakınlaşınca kesilmelidir. İthal crimson sweet karpuzun kök ve meyve kısmı hastalıklar oluşturması sebebiyle sudan korunmalıdır. Gübreleme : İthal crimson sweet karpuz üretiminde ekimden önce kesinlikle gübreleme yapılmalıdır.Ayrıca dekara 12-15 kg Azot,10-12 kg Fosfor,20-25 kg Potasyumlu gübre isteğe göre toprağa düz sıra halinde atılır. İthal Crimson Sweet Karpuz Yetiştiriciliğinde Verim Ve Hasat Hasadı olgunlaşma tespitiyle titizlikle yapılır. Verim 5 ile 8 ton arasında değişkenlik gösterebilirTohumunu Nasıl Çimlendirebiliriz?
- Tohum Ekim Zamanı: İlkbahar,yaz, iç mekanda her zaman.
- Tohum Ekim Mesafesi:Sıra arası 50-60 cm, sıra üzeri 150-200 cm arası.
- Tohum Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı
- Tahmini Çimlenme Zamanı:4-8 gün
- Her Tohum Ocağına: 1-2 Tohum.
- Olgunlaşma Süresi:80-100 gün
- İdeal Toprak Isısı:18-30 derece
Tohum Çimlendirmesi için tavsiyemiz:
Sıcak ve iyi aydınlatılmış bir odaya yerleştirilmiş saksılara kapakların altına saksılara veya hafif, geçirgen toprak veya özel tohum toprağı ile doldurulmuş tohumlama viyolara veya saksılara ekilir.
1- Tohum ocakları arası mesafe 5-10 cm olmalıdır.
2- Tohum Ekim Derinliği:Tohum çapının 2-3 katı. Fazla derine ekmeniz durumunda tohumlarınız çürüyecektir ve çimlenmeyecektir.
3- Tohumların üzerine ince bir tabaka torf ile örtün, Örttüğünüz tohumların üzerini hafifçe bastırın.
4- Tohum toprağını fısfıs ile sulama yapınız, Çimlendirme toprağı çok nemli olmamalı Çünkü çürüyecektir ve çimlenmeyecektir. hafif nemli olmalıdır.
5- Işık gören bir yerde çimlendirme yapılmalıdır. Fidanlar uygun koşullarda iki hafta içinde çıkacaktır.
6- Fide toprağını sularken toprak yapısı bozulmayacak şekilde sulayınız.
7- Çimlenmiş olan fideler yeterli büyüklüğe ulaşınca daha geniş saksılara alarak şaşırtınız.
8- Fideleri dışarıda yetiştirmek istiyorsanız, son don geçene kadar dışarıya aktarmayın.
9- Fideleri dış mekana çıkarmadan önce yarı gölge alanlarda dış ortama alışmasını sağlayınız.
10- Yeterli alan sağlarsanız bitkiler özgürce büyür. Ayrica bitkinizi güneş alan yerlerde büyütmeniz daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
-------
Oluşan Fide İlaçlaması: Fidelerde genel koruyucu olarak arılar için zararsız olan ürünlerden kullanmanız tavsiye edilir.
Saksı İçerisinde Yetiştirilecekse Dikkat Edilmesi Gerekenler:Kullanacak olduğunuz saksı toprağının drenaj kanalların açık olmasına ve torf Perlit karışımlı toprak harcı kullanmanız bitkinin gelişimini hızlandıracaktır.
------------
Ekim zamanı her bölge için farklıdır. Çiftçilerimizin, bölgeleri için doğru ekim zamanını tecrübe ile belirlemeleri tavsiye edilir.Üretim yapılacak yörenin iklim özellikleri olarak ilk ve son don tarihleri, aylara ve günlere göre yıllık sıcaklık ortalamaları, maksimum ve minimum sıcaklıklar, yağış miktarı, nem ve rüzgar gibi ekolojik şartlar değerlendirmeye alınmalıdır. İklimle beraber, toprak yapısı, kullanılan gübreler, ilaçlar ve sulama periyodu da verim ve kaliteyi doğrudan etkiler. Her tarlanın şartları farklı olduğu için bu şartlara uygun üretim yapılmalıdır. Tabloda hiçbir bölge için kesin bir ekim dikim önerisi verilmemiştir. Tablo yaklaşık ve genel yargılar içermektedir.