Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Çilek Besin Değerleri Tablosu (Strawberry Nutrition Facts Chart)

0 yorum

 


Çilek ( Fragaria ananassa ), 18. yüzyılda Avrupa'da ortaya çıktı.

Kuzey Amerika ve Şili'den iki yabani çilek türünün melezidir.

Çilekler parlak kırmızı, sulu ve tatlıdır.

Mükemmel bir C vitamini ve manganez kaynağıdırlar ve ayrıca makul miktarda folat (B9 vitamini) ve potasyum içerirler.

Çilek, antioksidanlar ve bitki bileşikleri bakımından çok zengindir ve kalp sağlığı ve kan şekeri kontrolü için faydaları olabilir.

Genellikle çiğ ve taze olarak tüketilen bu meyveler çeşitli reçellerde, reçellerde ve tatlılarda da kullanılabilir.



Çilek ağırlıklı olarak su (% 91) ve karbonhidratlardan (% 7,7) oluşur. Yalnızca az miktarda yağ (% 0,3) ve protein (% 0,7) içerirler.

3.5 ons (100 gram) çiğ çilekteki besinler (3Güvenilir Kaynak) şunlardır:

  • Kalori: 32
  • Su: % 91
  • Protein: 0.7 gram
  • Karbonhidrat: 7,7 gram
  • Şeker: 4,9 gram
  • Elyaf: 2 gram
  • Yağ: 0,3 gram

Karbonhidrat

Taze çilekler suda çok yüksektir, bu nedenle toplam karbonhidrat içeriği çok düşüktür - 3.5 ons (100 gram) başına 8 gramdan az karbonhidrat.

Net sindirilebilir karbonhidrat içeriği, aynı porsiyon boyutunda 6 gramdan daha azdır.

Bu meyvelerin karbonhidratlarının çoğu, glikoz, fruktoz ve sukroz gibi basit şekerlerden elde edilir, ancak aynı zamanda makul miktarda lif içerirler.

Çileklerin glisemik indeksi (GI) puanı 40'tır ve bu nispeten düşüktür .

Bu, çileklerin kan şekeri seviyelerinde büyük artışlara neden olmaması gerektiği ve şeker hastalığı olan kişiler için güvenli olduğu anlamına gelir.

Lif

Lif , çileklerdeki karbonhidrat içeriğinin yaklaşık% 26'sını oluşturur.

3,5 ons (100 gram) çilek porsiyonu 2 gram lif sağlar - hem çözünür hem de çözünmez.

Diyet lifleri, bağırsağınızdaki dost bakterileri beslemek ve sindirim sağlığını iyileştirmek için önemlidir. Kilo kaybı için de faydalıdırlar ve birçok hastalığın önlenmesine yardımcı olabilirler.

ÖZET

Çileklerin karbonhidratları esas olarak liflerden ve basit şekerlerden oluşur. Nispeten düşük bir GI'ye sahiptirler ve kan şekeri seviyelerinde büyük artışlara neden olmamalıdır.

Çileklerde en bol bulunan vitamin ve mineraller şunlardır:

  • C Vitamini Çilek, bağışıklık ve cilt sağlığı için gerekli bir antioksidan olan mükemmel bir C vitamini kaynağıdır .
  • Manganez. Sıklıkla tam tahıllar, baklagiller , meyveler ve sebzelerde yüksek miktarlarda bulunan bu eser element vücudunuzdaki birçok işlem için önemlidir .
  • Folat (B9 vitamini). B vitaminlerinden biri olan folat, normal doku büyümesi ve hücre işlevi için önemlidir ve hamile kadınlar ve yaşlı yetişkinler için temeldir 
  • Potasyum. Bu mineral, kan basıncını düzenlemek gibi birçok temel vücut fonksiyonunda rol oynar.

Daha az ölçüde, çilekler ayrıca demir, bakır, magnezyum, fosfor ve B6, K ve E vitaminleri sağlar.

ÖZET

Çilek iyi bir C vitamini, manganez, folat (B9 vitamini) ve potasyum kaynağıdır. Küçük miktarlarda diğer birçok vitamin ve mineral içerirler.


Kaynaklar:

https://www.healthline.com/nutrition/foods/strawberries

https://www.homestratosphere.com/types-of-strawberries/