Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Peygamberimiz (S.a.v) 'in Hayatında Hadislerde Geçen Bitkiler

0 yorum
Taif'de Taşlanarak Sığındığı evde yiyerek hayatta kaldığı kaktüs



Dikenli kaktüs inciri veya armudu (Peygamberimizin s.a.v. taiften taşlandıktan sonra sığındığı evde yiyerek hayatta kaldığı dikenli kaktüs inciri.


Acve hurması nedir? Acve Hurması; Peygamber Efendimizin (S.A.V.) mübarek elleriyle diktikleri, Medine ve çevresinde yetişen, bazılarının çekirdeklerinde, bazılarında ise hurmanın üstünde ALLAH (C.C. )'ın 99 ismi bulunan kutsal ve mucizeye konu olmuş en özel hurmadır.


İmam-ı Bezzaz şöyle bahseder; Bir gün huzuru saadete bir kimse gelir, elinde yanmış bir hurma dalını gösterip: Ya Muhammed(s.a.v.), bu hurma dalını dik, şayet hurma yeşerirse biz de senin Peygamberliğini tasdik ederiz, dediler. Rasulullah (s.a.v.) yanmış hurma dalını yere dikti. O hurma dalından mucize olarak hurma hasıl oldu, meyve verdi. İşte bu mucize hurma Acve hurmasıdır.(Hac rehberi, F. Yılmaz Yüceler, s.224)

Ebu Hureyre'den rivayetle; "Acve denen hurma cennetdendir ve zehire karşı şifadır." (Tirmızi,tıb 22)

Hz. Aişe (RA)'dan rivayetle ; "Resulullah (sav) buyurdular ki: "(Medine'nin necd cihetinde yer alan) Aliye acvesinde şifa vardır. O sabahın ilk vaktinde (yenirse) panzehirdir."

Sa'd bin ebi Vakkas rivayet ediyor; Resulullah (s.a.v) şöyle buyurdular: "Kim sabah aç karnına yedi tane acve hurması yerse o gün ona ne sihir ne de zehir tesir eder." Başka bir rivayette "zehir ve sihir zarar vermez".

Yine başka bir rivayette "Aç karnına hurma yiyiniz zira aç karnına yenen hurma asalakları öldürür." (Buhari,et'ime43;Müslim,et'ime 154)

Sâd İbn-i Ebî Vakkas (r.a.) hasta olduğunda Resûlûllah (s.a.v.) Efendimiz hasta ziyaretine giderler. "Mübarek ellerini göğsüme koydu. Hatta ben mübarek elinin soğukluğunu kalbimde hissettim. Sonra -"Sen kalp hastalığına yakalanmışsın! Sakif'in kardeşi Haris İbn-i Kelede'ye git. Tedavi ol. O tabib birisidir. Medine'nin Acve hurmasından yedi tane alsın, onları çekirdekleri ile beraber dövsün (öğütsün) sonra onu süt ile yağ ile sulandırarak sana yedirsin." Sâd (r.a.) böylece bu hastalıktan kurtulmuştur.

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Acve hurması zehire karşı, küm'e mantarının suyu göze şifadır.)
(Lohusa hurma yerse, çocuklar sakin olur. Hazret-i İsa'nın doğumunda Hazret-i Meryem hurma yedi. Daha iyisi olsa idi, Allahü teâlâ onu verirdi.)

Her dönemde insanların ilgi odağı ve şifa kaynağı haline gelen trüft mantarından Peygamberimiz Hz. Muhammed, bir hadisinde şöyle bahsediyor: "Trüft; ekme dikme zahmeti olmaksızın, insan emeği karışmadan meydana gelen, kudret helvası cinsinden bir rızıktır. Suyu da göze şifadır."




Devam edecek inşaallah.....