Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

İnci çalısı (Symphoricarpus)

0 yorum


Yaygın olarak bilinen Snow Berry, İngilizcede "Snowberry", Kuzey Amerika'da yaşayan ve bilimsel olarak Symphoricarpus racemosus olan Caprifoliaceae ailesinin bir parçası olan, yaklaşık 1 metre yüksekliğinde yaprak döken bir çalı . Zayıfı dallı, dipten dallanan, otsu ve bodur bir süs çalısıdır. Yaprakları çok küçük , güzel görünümlü pembe ve beyaz renkle üzüm ve inci tanesi görünümlü çiçekleri vardır.Bahçelerde süs olarak ve bölücü çitlerin oluşturulmasında kullanılır; Saksıda veya saksıda yetiştirilebilen bir cüce çeşidi vardır.


Bitki Yapısı:Büyük, oval ve birikmiş yaprakları, yeşil renkte, kısa yaprak saplarıyla desteklenir ve dalların karşısına dağıtılır; üst yüz tüysüzdür ve alt yüz hafifçe tüylüdür. Yaz aylarında, kısa diken veya küme tipi salkımlar halinde gruplandırılmış küçük pembe göze çarpmayan çiçekler verir (bu nedenle isminin Latince epiteti).
 Tıbbi:Homeopatik ilaçların hazırlanmasında kullanılır; Midenin bulantı, kusma veya ağızda acı bir tat olması durumunda iyileşmesine yardımcı olduğu söylenir. Kabızlığa da iyi geldiği söylenir.
Çiçekler:Temmuz-Eylül arası çiçek teşekkül eder, ancak yaprakları dökülmüşse dahi çiçekler bütün kış boyunca bitki üzerinde kalır. 
İklim:Sıcak ve ılıman iklimlerde yetiştirilebilir.
Toprak:Organik maddece zengin toprakları sever park ve bahçe düzenlemede gruplar halinde kullanılır. 
Üretim:Çelik ile üretilir.Sapları ana bitkiden ayırarak ilkbahar ve sonbaharda yayılabilir.
Meyve:Sonbahar ve kış aylarında meyvelerle doludur. Etli görünümlerine rağmen tatları eksik olan,  etli beyaz ve pembe meyvelerdir.
Yetiştirme Ortamı:Hem tam güneşe hem de tamamen veya kısmi gölgeye uyum sağlayarak ışığa maruz kalmasıyla ilgili bir sorunu yoktur. 
Bakım:Zararlılara ve hastalıklara karşı oldukça dirençlidir ve daha fazla bakım gerektirmez.  Her türlü zemine mükemmel uyum sağlar.


Mor inci çalısı (Callicarpa bodinieri)
Verbanaceae Ailesinden olan bu calinin Anavatani Dogu Asya ve Kuzey yarimkuredir. Haziran ayinda leylak renkli cicekler acar. Ekim-Kasim ayindada mor renkte inciye benzeyen meyveler verir. Kisin yaprak doken bu cali turu 15-20° ye kadar dayanir.










Kaynaklar:
http://www.agaclar.net/forum/calilar/29396.htm
http://www.elemflora.it/en/products/symphoricarpus-pink-pearl-2/
http://www.florflores.com/la-baya-de-nieve/