Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Beyaz Pas pas Sazı (cortaderia selloana) (White pampas Grass) (Süs Sazı)

0 yorum


Pampas, püskül sazı herdem yeşil, çok yıllık bir bitkidir. Akıl almaz bir hızda büyüyen pampaslarla bahçenize boyut ve derinlik katın. Yaz ve güz aylarında bitkiyi süsleyen püskülleri ile boyu 2.5 metreye ulaşabilir. Kuraklığa yüksek mukavemet gösteren bitki fazla bakım istemez. Ülkemiz genelinde yetiştirilebilen bitki değerli bir peyzaj bitkisidir.
Dikim Yeri: Bol güneşli
Önerilen: Bahçe yetiştiriciliğine uygun.
Toprak: Her türlü toprakta gelişim gösteren bir bitkidir.
Büyüme Hızı: Çok hızlı
Çiçeklenme Dönemi: Yaz ayları
Bitkinin Maks. Eni: 125 cm
Bitkinin Maks. Boyu: 300 cm
Dona Dayanıklılık: Donlara karşı dayanıklı
İklim Kuşağı: 6-11
Ömrü: Çok yıllık
Dikim: Fideler elinize geçer geçmez kalıcı yerlerine dikimini gerçekleştiriniz.



Geçirgenliği yüksek, bahçe toprağına dikimini yapın. Bahçe dikimlerinde toprak önceden çapalanarak havalandırılmalı ve tırmıkla düzlenmelidir. Dikim öncesinde toprak derinlemesine sulanmalı ve dikim nemli toprağa yapılmalıdır. Dikimden hemen sonra mutlaka can suyu verilmelidir.
Fidelenme: Pampas çok güçlü bir bitkidir. Kök saldığından yerinden sökülmesi zor olup, bitkinin ilk dikim yeri doğru tespit edilmelidir.
Bakım: Bitkinin yerleşip geliştiği tarh takip eden yıllarda her bahar başı, şubat sonunda yanmış ve elenmiş çiftlik gübresi ile gübrelenirse bitki sağlıklı gelişimini sürdürmeye devam eder.


Kaynaklar: