Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Kral Ağacı (PAULOWNIA)

0 yorum


PAULOWNIA, Dünyanın en hızlı büyüyen, kaliteli ve sert kereste elde edilebilen, yaprakları hayvan yemi veya yeşil gübre olarak kullanılabilen, toprak verimini arttıran ve dikildiği alanlarda tarım yapılabilmesine imkan veren, hava kirliliğini önleyen, iklim yumuşatıcı etkisi olan çok yönlü bir ağaçtır.

Anavatanı Çin olan Paulownia ağacı dikildiği yıl 8-8.5 mt. Boylara ulaşabilen bir ağaçtır. Bir yılda 10,38 mt. büyüyen Paulownia Elongate türü bir ağaç dünya rekorunu elinde bulundurmaktadır. 5 yılda kesilecek büyüklüğe ulaşır.



En ekonomik kesim yaşları ise 11-18 yaş aralığıdır. 10 yaş üzeri ağaçların kereste kalitesi daha yüksek ve ekonomik değeri daha fazladır. Paulownia ağacı 70-80 yaşlarına kadar yaşar. Kök sistemi çok güçlüdür ve aynı kök sistemi 8-10 defa kullanılabilmektedir. Bir kere dikildikten sonra yeni fide yatırımına gerek yoktur.

Çiçekler yakından

Yapraklar Yakından

Tohum Kapsülleri Yakından