Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Dilimli Kışlık Kavun (Molla Kavuğu Kavunu)

0 yorum

  • Sıcak ve kuru bir havada yetişir.
  • İdeal olarak kavun üretimi 25 derece civarında olur.
  • Toprağında PH değerinin 6 ile 7 arasında olması gerekir. Ve bol sulama ister.
  • Kavun toprağı özellikle sonbaharda sürülmelidir.
  • Yaz ayı gelmeden; ilkbahar gibi tohum ekimi yapılmalıdır.

Kavun sulaması bulunduğu bölgenin sıcaklığına ve elbette ki bitkinin gelişimine göre yapılmalıdır. Tek tek sulama dahi yapılabilir. Kavun oluşmaya başladıktan sonra sulamanın daha sık yapılması önemldir. Ancak kavuna su temas ettirilmemelidir. Ancak düzenli sulama ister. Düzenli sulama olduğu takdirde ürün alımı da aynı ölçüde olur. Kavunun yetişmek için birtakım istekleri vardır. Öncelik sıcaklıktır. En az 25 derece sıcaklık ister ancak aşırı sıcaklar da da gelişmesi durur. İdeal olan sıcaklık yakalandığında kavunun tadı da güzel olur. Işık kavuna vurdukça aroma ve renginde etkiler artış gösterir. Kavun yetiştiriciliğinde yapılmaması gerekenler; yeterli sıcak olmaması, kök hastalıklarının varolması, ph değerinin kötü olması ve ağır topraklarda yetiştirilmek için zorlanması.
Saklama:
Nemsiz ve Kuru bir ortamda Bulunması
Havalandırma ve hava sirkilasyonun olması
Güneş ve sıvı Görmemesi
Isı derecesi ve soguk hava şartlarından korunması
Sisin giremiyeceği yerlerde muhavaza etmek
Her zaman kontrol edilip fire verilen kavunların ayıklanması
Sizlere yukarıda bahsettiğimiz şartlarda kavunlarını itina ile saklayabilirsiniz. İtina ile hava değişikliği olmadan serin bir sekilde aşırı sıcak ve soğuk duruma düşürmeden muhafaza etmek kaliteli koruma sağlam saklama yöntemidir..