Kayısı: Lekesiz ve ezik olmadan meyve bütün tek renkte olmalı. Kayısının yüzeyinin tamamen kuru ve basıldığında şeklinin bozulmaması gerekir.
Avakado: Olgunlaşmamış avakado sert ve koyu yeşil olur. Avakadonun olgun halini anlamak için parmağınızı avakadoya bastırdığınızda minik bir çukur oluşuyorsa olgun demektir. Olgun olmayan avakadoyu 1-2 gün dışarda beklettikten sonra kullanın.
Patlıcan: Taze bir patlıcan koyu mor ve parlak bir kabuğa sahiptir. Çatlak, lekeli ve sapı yeşil olması gerekir. Patlıcanı seçerken elastik, pürüzsüz, orta boy ve ağır olanları seçin.
Karpuz: Karpuzu seçerken çizgilerinin belirgin, sapının sarı ve kuru olması gerekir. Üzerinde çizik, çatlak ve çizik olmamasına dikkat edin. Karpuz alırken orta boy, sert ve ağır olanları seçin.
Ananas: İyi bir ananasın sarı bir tonu ve diken uçlarının kahverengi olması gerekir. Ananas alırken elastik ve güzel kokulu olanını seçin. Kırmızımsı olanlardan uzak durun.
Patates: İyi bir patatesin kabuğu pürüzsüz ve düz olur. Üzerinde herhangi bir çatlak, delik ve leke olmaması gerekir. Hatta yeşilimsi olmaması gerekir. Patates alırken orta boy ve sert olanları seçin.
Kabak: Lekesiz, ezik ve çatlak olmayan, ince pürüzsüz olan iyi bir kabaktır. Renginin tek ton olması gerekir. Kabağı satın alırken 15-20 cm'yi geçmeyen kabakları tercih edin.
Kaynak:By Eyyupk
Kaynak:By Eyyupk
1 comment
Fidanlık Kurulacak Yerin Seçimi
ReplyKaliteli ürün üretmek için fidanlık kurulacak yerin seçimi oldukça önemli olup, bunu da ancak kaliteli fidanlarla başarabileceğimizi unutmamalıyız.