Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Bitkileri Güçlendirici Doğal Gübre Yapımı

2 yorum


Evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz doğal gübre olduğunu biliyor muydunuz? Üstelik bu karışım sayesinde bitkileriniz, eskisinden çok daha güçlü, canlı ve parlak olacak. Aşağıdaki malzemeler standart bir süs saksısı içindir. Miktarı, kendinize göre azaltıp, arttırmak sizin elinizde.

Malzemeler: Bir çay kaşığı susam, bir çay kaşığı çörek otu, bir bütün yumurtanın kabuğu ve üç damla limon.

Hazırlanışı: Bir çay kaşığı susam, bir çay kaşığı çörek otu ve bir adet yumurtanın kabuğunu sarımsak dövme kabının içerisine koyup iyice dövün. Çörek otu, susam ve yumurta kabuğundan oluşan karışım tam bir bulamaç haline gelene kadar işleme devam edin. Dövme işlemi tamamlandığında, çörek otu ile susam danelerinin yağı iyice çıkmış ve posaları, yumurta kabuğunun toz haline gelmiş kısmı ile yapışmış bir görünüşte, balçık kıvamında olacaktır. Bu kıvamı yakaladıysanız, karışımınıza üç damla limon ile edin ve iyice karıştırın. Elde edilen bu bulamacı saksı toprağınızın bir tırnak boyu kadar altına geniş bir yüzeye erişecek şekilde ilave edin. Üzerine gündelik suyunuzu koyun. Bitkileriniz ortalama bir hafta içerisinde eskisinden çok daha güçlendiğini göreceksiniz.

Karışımı daha da etkili hale getirmek için, bir adet limon tuzunu da başlangıç karışımına koyup döverek bulamaça ilave etmenizi tavsiye ederiz.

En iyi sonuç için karışımınızı öncelikli olarak boş bir saksı toprağına döküp ve üç gün suladıktan sonra bitkinizi koymanızı öneririz.

Bu ev yapımı gübre yöntemi tecrübelere dayanılarak kaleme alınmıştır. Unutulmamalıdır ki hiçbir yöntem yüzde yüz olumlu sonuç garantisi içermez.



2 comments

25 Mart 2017 09:42

Malzemeleri kolaymis. Deneyeceğim. Peki corekotu ve susami direkt yağ olarak koysam olur mu

Reply
26 Mart 2017 23:21

Olmaz tarifteki şekilde yapın kolay gelsin

Reply
Yorum Gönder