Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Leonardit nedir ? (What Leonardit?)

0 yorum

Vazgeçilmez ve mükemmel bir toprak düzenleyicisi olanLeonardit,açık kahverengi ile koyu kahverengi arasında renk tonlarına sahiptir.Bazen siyah tonlarına yaklaşır.Rengi açıldıkça fuvlik asit oranı yükselir,rengi koyulaştıkçahumik asit oranı yükselir.Humik asit veFuvlik asit toprak düzenleyici olarak vazgeçilmezdir.Leonarditocaktan çıktığı gibi değilde ,işlenmiş, kırılmış, elenmiş ve uygun nem oranına(%5-15) kadar kurutulmuş olanının tarım uygulamalarında kullanılması çok daha kolay ve uygundur.
Leonardit,genellikle 25 kglık ticari ambalajlarda garanti edilen içerik beyan edilerek satışa sunulmaktadır.Markalı ambalajlarda satışa sunulanleonardit beyan edilendenhumik- fuvlik asit  veorganik madde yüzdesi genellikle daha yüksek çıkmaktadır.Firmalar bunu damardan kararsız oranlarda içerikle çıkan leonarditin garanti edilen içerikten ambalajdaki mamülde daha az çıkmaması için yapmaktadırlar.Haklı olduklarını kabul etmek lazım.Leonardit damarlarının bir metre ilerisi le bir metre gerisinden çıkan mamülün asit ve org madde oranları eşit olmayabilir.Ancak damarların kömür ocaklarının üst katmanları olduğunu varsayarsak içerisinde kömür, toprak ,taş parçaları olması kaçınılmazdır.Bu sebepledir ki köklü saygın firmaların markalı ambalajlarının biraz daha maliyetli olması pahasına tercih edilmesi mantıklıdır.
Kısaca ve kabaca Leonardit ,Kömürün kömür olmamış halidir. Kömür olması için en az   1 ile 3 milyon yıl arası zaman lazımdır.YANMAZ.
Kalorisi yoktur.İlk çıktığında çamurumsudur.Kurutularak ,kırılarak ve elenerek toz veya granül halinde satışasunulur.Her türlü fenni ve organik gübre ile karıştırılabilir.Çok değerli bir tarımsal girdidir.Topraklarımızın ve tarımımızın kurtarılması için vazgeçilmez mucizevi bir doğal formüldür.Faydası tarımsal uygulamalar ile görüldükçe değeri kıymeti artacaktır.



Leonardite is a natural form of humates, completely organic in nature and beneficial in a wide variety of applications. Leonardite is found throughout the world, although the mines near Williston, North Dakota are unique due to the fact Leonardite occurs between layers of clay, which prevent other minerals and impurities from leeching into the Leonardite, resulting in a product that is more pure. Numerous tests have been conducted which substantiate the fact that our Leonardite consistently shows higher levels of carbon content, resulting in a higher humic content.
Our Leonardite is mined from the prairie in five-acre sections approximately 20 feet deep. These sections are located within 160 acres which make up the current Leonardite Products mining area. By mining small areas, the ecosystem is not drastically disturbed and the area wildlife has ample room to thrive. The mine is located three miles from the plant.