Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Agapanthus Çiçeği

0 yorum


Agapanthus, yaz kış yeşil yaprakları arasından boyu 60 cm e ulaşan çiçek sürgünleri ile göz alıcı bir bitkidir. Serbest çiçeklenir. Yani agapanthusları belli bir dönemde çiçeklenir sınıfına koymak biraz zor. Yaz aylarından başlıyarak sonbahar sonuna dek süren bu çiçeklenme döneminde toplar halinde açtığı gösterişli çiçekleri göz doldurucudur. Çiçek çapı bitkinin yaşına bağlı olarak 25 cm çapa erişebilir.
Bu devasa çiçek topları kurutularak dekorasyonda kullanılabildiği gibi bitkinin tohumunu elde etmek içinde sezon sonunda bulunmaz fırsattır.
Kalın demetler halinde yerden fışkıran etli ve parlak yaprakları ile bordür ve yürüyüş yollarının vazgeçilmez bitkisi olup, saksı performansı oldukça yüksektir. Saksı yetiştiriciliğinde kökleri saksıyı doldurup sıkıştığında daha çok çiçek açtığını hatırlatmakta bir  püf noktası olsun.