Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Pirinç Suyu Enzimi Yağlı Yüzeyler, Mutfak ve Plastik Kapların Temizliği Pirinç tozuyla cilt beyazlatıcı ve enzim yapımı

0 yorum



Sağ tarafta Pirinç Suyu Enzimi, sol tarafta ise bulaşık deterjanı ile karıştırılmış Pirinç Suyu Enzimi yer alıyor.


Gerekli Malzemeler:

• Pişirme öncesi pirincin ilk yıkama suyu
• Kahverengi şeker veya palmiye şekeri

Yöntem:

2 litre pirinç suyuna 100 gr şeker ekleyerek malzemeleri bir şişede karıştırın. Bir hafta sonra enzim kullanıma hazırdır.
Not: Bu enzim biraz kötü denebilecek kokuya sahip olduğundan bunu bastırmak için karışıma limon kabuğu veya limon otu ekleyebilirsiniz. Ayrıca karışıma lavanta ve biberiye katarak kokunun daha hoş olmasını da sağlayabilirsiniz. Pirinç suyu enzimine yukarıdaki gibi ek maddeler katarsanız elde edeceğiniz enzimin jel kıvamında olma olasılığı vardır. Bu enzimin bozulduğu anlamına gelmemektedir.

Kullanımı:

¼ ölçü bulaşık deterjanına ½ ölçü pirinç enzimi ve 1 ölçü su katarak bir şişede karıştırıp kullanabilirsiniz. Bu karışım yağlı yüzeylere ve temizlenecek alanların kirlilik derecesine göre daha fazla suyla seyreltilebilir.
Bulaşık deterjanı karışıma köpük kazandırmak için katılır. Çünkü enzimin kendisinde köpük veya köpürme olayı mevcut değildir.





Pirinç tozu, pişmemiş pirinçlerin öğütülmesiyle meydana getirilir. Öğütülmüş pirinçlere süt veya su eklenerek bir macun kıvamı verilir. Bu karışın yüz maskesi olarak kullanılır.

Pirinç suyu ise oldukça değerli bir sudur ve pirinçlerin içerisinde bekletilmesiyle hazırlanır.

Pirinç tozu cildi nasıl beyazlatır?

• Pirinç, bol miktarda PABA denilen bir madde içerir. PABA yani “para aminobenzoik asit” cildin güneşten korunmasını sağlar. Bu enzim besin maddeleri yoluyla alındığında C vitamini seviyenizi artırır.

• Pirinç aynı zamanda diğer 2 güneş koruyucu madde içerir: ferulik asit ve allantoin. Ferulik asit antioksidan bir maddedir. Bilim adamları ferulik asitin C ve E vitaminine eklendiğinde güneş koruma kapasitesinin 2 kat arttığını ortaya çıkarmıştır. Allantoin ise anti-enflamatuar özelliğe sahiptir. Allantoin güneş yanıklarını azaltır ve cildin onarılmasına yardımcı olur.
Cilt beyazlatan kremler için Tıklayınız...
Evde pirinç suyu temizleyicisi ve toniği tarifi:
1) Temiz bir kasenin içerisine pişmemiş pirinçleri koyun ve suda bekletin.
2)Suyu parmaklarınızla karıştırın.
3) Su yavaşça bulutsu bir hal alacaktır. Kasedeki suyu temiz başka bir kaseye boşaltın.
4) Elde ettiğiniz pirinç suyunu yüzünüze birkaç kez vurarak yıkayın. Daha aydınlık sonuçlar için yüzünüzü havlu ile kurulamak yerine kendiliğinden kurumasını bekleyin.
Cildinizi temizleyecek tonik uygulamaları nelerdir? Tıklayınız...
Evde pirinç maskesi tarifi:

1) Bir avuç pirinci öğütün.
2) Bir çay bardağı kadar sütü elde ettiğiniz toza ekleyin. Kıvamının maske olarak uygulanabilecek şekilde ayarlanması için karıştırarak dökün.
3) Macunu yüzünüze ve boynunuza uygulayın ve 20-30 dakika bekleyin.
4) Ilık su ile maskeyi durulayın.
Her hafta birkaç defa bu tarifleri uyguladığınızda 1 ay içerisinde cildinizin daha beyaz ve canlı görüneceğini fark edeceksiniz.
Pirinç suyu veya maskesi sadece cildinizi beyazlatmaz, aynı zamanda kırışıkları da azaltıcı özellik gösterir.



Pirinç suyu ten rengini beyazlaştırır ve ciltteki kahverengi lekelerin renginin açılmasına yardımcı olur.

Gözenekleri küçültür. Cildin bakterilerden arınmasını sağlar.

Pirinç suyu cilde parlaklık verirken pirinç maskesi ise ciltteki kırışıklıkların azalmasını sağlar.

Sivilce ve siyah nokta oluşumunu engeller.

Pirinç suyu hazırlamak oldukça kolaydır. Evde tek başınıza hazırlayacağınız pirinç suyu ile cildinize düzenli bakım yapabilir, pirinç maskeleri hazırlayacak cildinizi doğal yöntemlerle güzelleştirebilirsiniz.

Pirinç suyu hazırlamak için; bir çay bardağı pirinci iki çay bardağı içme suyu içinde en az 3 saat bekletin. Bu sürede pirincin besleyici özellikleri suya geçecektir. Ardından pirincin suyunu süzün ve bu su ile yüzünüzü yıkayın.

Pirinç suyunu dilerseniz tonik olarak da kullanabilirsiniz.

Hazırladığınız pirinç suyunu buzdolabında en fazla iki gün bekletmeniz öneriliyor. Çünkü pirinç suyu hızlı bakteri üretir. Bu sebeple hazırladığınız pirinç suyunu uzun süre beklettikten sonra kullanmanız cildinize zarar verir.

Alerjik reaksiyondan korunmak için hazırladığını pirinç suyunu ya da maskesini önce bileğinizin iç kısmına sürüp 15 dakika bekledikten sonra durulayın. Herhangi bir kızarma ya da kaşınma olursa hazırladığınız karışımını kullanmayın!


Pirinç Suyundan Laktik Asit Bakterisi Eldesi

Pirinç yıkama suyunu temiz bir şişeye koyup ağzını bir bez ile bağlıyoruz. Dışarıda güneş almayan bir yerde 5-6 gün durdu. Arada bir koklayıp ekşi kokunun oluşup oluşmadığını kontrol ediyoruz.

Üzerine süt ilave edip aynı şekilde ağzını bağlayarak bodruma koyuyorum. Burada amaç, pirinç suyunda toplanan pek çok bakteriden sadece laktik asit bakterilerinin kalması sağlamak.


Yine bir hafta sonra tarif edildiği üzere şişenin alt tarafında laktik asit bir serum şeklinde birikiyor.


Serumu temiz cam şişelere alıp dolaba kaldırıyorum. Melas ile çoğaltma işini sonra lazım olduğunda yapacağım.



Laktik asit, 1780 yılında Carl Wilhelm Scheele tarafından keşfedilen, formülü CH3CHOH-COOH ve kimyaca adı alfa hidroksipropanoyik asit olan, bir organik hidroksi asittir. 1881'de ticari olarak büyük ölçüde ekşimiş sütten elde edildi; bu yüzden süt asidi de denir. Sütte bulunan laktoz, laktik maya denilen bakteriler tarafından laktik aside dönüştürülür.Ayrıca yoğurt suyundada büyük oranda bulunur.Bir tür alkol işlevi gören ve CH3-CHOHCOOH formülüyle gösterilen organik asittir. Renksiz kokusuz bir sıvı olan laktik asit ya da 2-hidroksipropiyonik asit (süt asidi de denir), organizmadaki aşağı yukarı bütün hücreler tarafından mayalaşmanın son ürünü ve havasız solunum ürünü olarak üretilir. Sütün ekşimesi sırasında doğal olarak oluşur veya vücutta doğal olarak oluşan organik bir bileşiktir. Ayrıca aşırı efor sarfedildiğinde kaslarda oluşarak birikir ve geçici olarak kas yorgunluğuna neden olur.Laktik asit sütteki şekerlerin, özellikle de laktozun mayalanmasıyla oluşur. Bu mayalanmaya da “Laktik Mayalanma” denir. Süt içerisinde bulunan laktoz, laktik maya denilen bakteriler tarafından laktik aside dönüştürülür



Laktik asit bakterisi

Laktik asit bakterisi, fotosentez bakterisinin ve mayanın ürettiği şekerler ve diğer karbohidratlardan laktik asit üretir. Uzun süredir laktik asit bakterilerini kullanarak yoğurt ve turşu yapılması bu sayede mümkün olmaktadır. Bununla birlikte, laktik asit çok kuvvetli bir sterilize edicidir. Zararlı bakterileri bastırır ve organik maddenin bozunmasını hızlandırır. Dahası, laktik asit bakterisi, lignin ve selüloz gibi organik maddelerin bozunmasını da artırır ve bu maddeleri, bozunmamış organik maddeden kaynaklanan zararlı etkilere neden olmaksızın, fermente eder.

Laktik asit bakterisi, sürekli ekilen tarımsal bitkilerde hastalıklara neden olan Fusaryum adlı zararlı mikroorganizmanın çoğalmasını/yayılmasını engelleme yeteneğine sahiptir. Fusaryum popülasyonunun artması genel olarak bitkileri zayıflatmaktadır. Bu durum hastalıkları teşvik etmekte ve zararlı nematodların aniden çoğalmasına neden olmaktadır. Laktik asit bakterileri, Fusaryumun yayılmasını ve işlevini bastırırken, nematod oluşumları da yavaş yavaş ortadan yok olmaktadır.




Sik Asit (turunçgillerde), malik asit (elmada), tartarik asit (üzümde), laktik asit (yoğurtta) ve glikolik asit (şeker kamışında) bulunur






Kaynak: 
http://www.bilgimanya.com/laktik-asit-ve-fermantasyonu/
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/30300.htm
http://happyhomemaker88.com/2009/09/18/rice-water-enzyme-good-for-cleaning-oily-surfaces-kitchen-plastic-containers-tupperware/