Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Bionical Eko sistem idrar ve odun külüyle tamamen doğal gübre (topraksız tarımada uygun)

0 yorum

Odun Külü
Bioponica tamamen insan idrar gübre gelen, 2014 yılında bir Biobahçe yetiştirilen domates bitkilerinin performansı kanıtlanmış olarak topraksız sistemlerinde bir bitki gübre olarak idrar kullanımı peeponics aka, son derece etkili olduğunu bulmuştur.
Bahçıvanlar tarafın aquaponics balık suyu gübre kullanımı aşinadır. Mantık bellidir. İdrar amonyak artı fosfor ve iz minerallerin yüksek oranda içerir. Ama biraz bio filtreleme ile, idrar NPK ile daha bitki mevcut nitrat dönüştürülür değerleri böyle tavuk tüyleri ve pamuk tohumu küspesi olarak rakip diğer gübreler. Aslında, bir sıvı, idrar gübreden NPK aralığı 10-18 / 1-2,5 / 1 aralığındadır.
Gıda protein ve azot, phsophorus ve potasyum çeşitli şekillerde yüksek besin içerir. Dışkı Bu NPK bazı içerir,  Bu Gübre  kompost gibi NPK önemli unsurları yakalama büyük ölçüde elde edilir.
Günlük bazda 7 milyar kişi tarafından salgılanan idrar büyük miktarda göz önüne alındığında idrar gübre büyük kaynak 
Ben birkaç yıl önce İsveç'e bir gezi kâr amacı gütmeyen, üniversite bazlı organizasyon ECOSANS ziyaret için fırsat oldu. Onların çalışma için önerilen adımları sıraladı BM FAO yayında benim dikkatimi çekti ulusal tarımı geliştirmek için idrar kullanıyorlardı.
       Insan idrarından bir başka iyi kullanmak struvit üretimidir. Bu, kurutuldu, depolanır ve kaynak fosfor, kendi kendine yeterli, sürdürülebilir bir yöntem olarak toprağa uygulanabilir, bir fosfor bileşiğidir. 
İdrar mineraller genellikle düşük olduğundan, ihtiyaçlarına yakın NPK değerleri yerine getiren iyi bir araç, bitkilerin  beslenmesinde odun külü eklenmesidir. Ahşap kül kalsiyum, magnezyum ve potasyum yüksek olduğundan.İdrar ve odun külü, bize tüm NPK değeri veren iki bol atık ürünleridir.

İdrarla yapılan gübreleme deneyi




Normal sulama sağda idrarlı suyla sulama

İdrarır İçindeki Amanyum ayırma



Kaynaklar:Derleyen By Eyyupk