Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Isırgan otunun faydaları( stinging nettle benefits)

0 yorum

İnsan Vücuduna etkisi


  Bir kan temizleyici ısırgan yaprağı çayı da  tonik ve temizleyici bitki olarak etkilidir. Böbrek ve karaciğer verimliliğini yardımcı olur ve hafif müshil ve idrar söktürür.

   Isırgan kökü erkekler için büyük bir önleyici ilaçtır. Son klinik çalışmalarda Isırgan otu kökü özü benign prostat hiperplazisi (BPH), prostat bezinin kanser dışı büyüme belirtileri için bir tedavi olarak kanıtlanmıştır.
   
   Isırgan Yaprağı ayrıca zehirli böceklere karşı bir panzehir gibi sokulan yere sarılabilir.


  Yunanlılar yılan ,Arı ve akrep sokması tedavisi için ısırgan suyu reçete, Romalılar sert eklemler (yani artrit) tedavisinde ısırgan kullanırlardı. Erken Avrupalı ​​bitki iskorbüt ve astım tedavisinde ısırgan reçete, Yerli Amerikalılar fetüsü güçlendirmek ve ağrıyı hafifletmek için gebelik sırasında ısırgan çayı reçetesi kullanırlardı.

   Kepek kontrol etmek ve sağlıklı saç tutmak için  (ısırgan çayı güçlü bir infüzyon ile saç durulama yapmak).

   Mevsimsel alerji veya saman nezlesi,  300 mg ısırgan yaprağı kapsül ya da tablet ya da 2-4 ml'lik tentür, günde üç kez alerji mevsiminde alınabilir önlemeye yardımcı olur.

   Bir infüzyon, tentür, toz veya taze meyve suyu burun, böcek ısırması veya sokması için burun delikleri için, kesikler ve yaralar, hemoroid dışarıdan tatbik edilebilir ve yatıştırmaya ve Yanıklar iyileşmek için. Bir merhem, özellikle hemoroid, uygulanabilir.

    Hava parçaların bir infüzyon dolaşımını uyarmak ve artrit, romatizma, gut, egzama ve sistemi temizlemek için alınabilir. 1-3 bardak bir gün içilmelidir. Bir kompres (çay veya tentür bir batırılmış bez) ayrıca ağrılı eklemlerin artritik, gut, nevralji, burkulma, tendinit, siyatik ve uygulanabilir.


  Prostat sorunları veya BPH için, kapsüller ya da tabletler, kök ekstresi, günde 240 mg alınabilir. Bu ticari bir kaynaktan satın ise, büyük olasılıkla saw palmetto veya Pygeum özleri ile birlikte olacak.

   Tohumların bir tentür tiroid fonksiyonunu artırmak ve cilt sorunları için, guatr azaltmak ve ağır rahim kanama için kullanılabilir. Düzenli tohumlar, 14 veya 16 ve günde üç kez tekrarlanır dozlarda yüksek guatr için bir çare olarak tavsiye edilir.


   Meyve suyu zayıflatıcı koşulları, anemi için iyi bir tonik yapmak ve ısırgan sokmaları yatıştırmaya tüm taze bitki sıvılaştırma elde edilebilir. Bu aynı zamanda ödemi kalp yetmezliği için reçete edilir. Siğiller için, 10-12 gün süren bir gün taze olarak ifade suyu ile 3 ya da 4 kez ovalayın. Saçsız önlemeye yardımcı olmak için, ısırgan yaprağı tentürü veya infüzyon alınabilir. Kepek için durulama, düşen saç ve kök genel saç kremi, bir infüzyon veya kaynatma olarak şöyle alınabilir. Kökleri ve yaprakları suyu bronşit rahatlatmak balla karıştırıp. Bir infüzyon emziren annelerde ve menopoz sonrası sağlık için emzirme artırmak için alınabilir. 1-3 bardak bir gün içilmelidir.



Kaynaklar:Derleyen By EyyupK

https://togoagatewards.wordpress.com/2013/05/27/herbalism-stinging-nettle/