Azoychka Tomatoes

0 yorum


Domates Türü: Geleneksel
Cins: Açık tozlanan
Menşei: Rusya
Sezon: Çok Erken
Yaprak Türü: Dar
Bitki Türü: Oturak
Bitki Boyu: 2 ft (1.2-1.8 m)
Meyve Boyutu: 8 oz.
Meyve Şekli: basık Küre
Deri Renk: Sarı
Et Rengi: Sarı
Kullanımı: Taze

Günler: 70  
Güneş Pozlama:Tam Güneş (doğrudan güneş ışığı 6+ saat anlamında)
Çimlenme: 7-14 gün
Verim:Yüksel
Tat :Çok iyi
ullanım:Salata-Kurutma
Boşluk:60-90cm
Bitki başına:30-40 meyve




    Çok verimli altın sarı turuncu renkli Rus domatesi. Verimli ve hasadı bol Azoychka domatesi ilk kez Moskova yakınlarındaki kuş pazarında keşfedilen bir domates çeşididir. 250-350 grama varan söğüşlük tip, üstlerden basık ve yassı bir domatestir. Tadı meyvemsi ve tatlı olmasının yanı sıra diğer turuncu ve sarı domateslere nazaran dengeli bir oranda asitlidir aynı zamanda. Dolgun, sert sulu, zengin aromalı Azoychka domatesi en lezzetli ilk 10 domatesden de biridir.



68-78 günde hasata varan, sırık tip Azoychka domatesi taze olarak salatalarda, dilim olarak tost ve söğüş tabaklarında, pişirilerek sos ve konservelik olarak tüketilebilir. Ender varyete mutlaka domates tutkunlarının denemesi gereken domateslerden biridir.








Fidesi

Bilimsel adı:  Lycopersicon esculentum
Domates Türü: Geneleksel
Cins: Açık tozlanan
Sezon: Geç
Yaprak Türü: Normal
Bitki Türü: Altın sarı-Turuncu  domates
Bitki Boyu: 6ft (180 cm Sırık)
Meyve Boyutu: 250 (250-350 gr ma çıkabilir)
Meyve Şekli: Üslerden basıık yassı
Deri Renk: Altın sarı  (Turuncuya yakın)
Et Rengi: Sarı
Not:(68-78 günde olgunlaşma)
Sırığa alma:Evet
Salkımdaki Meyve Adedi :7-9 adete kadar çıkbilir
Tohumdan Meyveye olgunlaşma süresi :120 gün (80 gün Fide dikiminden-meyve olg.)
Kabuk :İnce
Kullanım:Söğüşlük
Dolgunluk :Tam dolgun boşluk yokVitamin ve içerik: İnsan sağlığı açısından önemli olan fazla miktarda likopen, antioksidan maddeler ile C ve A vitaminleri-Her domates gibi  kansere etkili ilaç.
Fide Aralığı:50-60 cm
İklim İsteği :Tam Güneş
Toprak İsteği :Havadar İyi Drene-Orta su isteği (tınlı bir ph ile toprak 5.0 - 6.0 - orta derecede asidik  toprakta iyi yetişir.)
Bir sezondaki verim :Verimli 
Hastalık direnci: İyi
Yetiştirme yeri: Sera -Tarlaya ve saksıya uygun
Çok görülen hastalık :Belirsiz
Çimlenme :7-14 gün (% 85) (çimlenme sıcaklığı 12 - 21 ° C )
Lezzet: :Meyve Aromalı tad normal                      
ziraatyapma.blogspot.com Lezzet notu : 10 üzerinden (7,9 G)
not:(lezzet oranı 4-5 arası Yemeklik (salaçalık)  5-6 arası normal 6-7 arası İyi 7-8 arası Güzel 8-9 arası Harika 9-9.5 'a kadar Süper 9.5-9.8 arası Mükemmele yakın 9.8-10 Kusursuz lezzet tanımlamalarında kullanılır.7 den sonrası atıştırmalık domatesleri içermektedir.)
Kendi yetiştirdiğimiz bitkiler üzerinden değerlendirme yapılmaktadır.Değişik kişilere tattırılarak lezzet ortalaması alınmaktadır.
Hasat : İlk Donlara Kadar
Doku :Kalın Orta dayanıklı

Azoychka domates fidesi ekimi