Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Cayenne Biber

0 yorum


Uzun kırmızı çok acı kıl biberi

Geleneksel cayenne uzun  çok acı kırmızı kıl biberi. Et kalınlığı az, ince, çok acı kırmızı biberler yetiştirmenize olanak sağlar. Dünyada acı biberler listesine girmiş olan varyetenin acılık birimi 30.000-50.000 derecedir. Geniş saksı üretimine uygun olan kıl biber, kendine has aroması ve erken hasatı ile ön plana çıkar. Meyvesi erken olgunlaşan varyetenin biberleri ortalama 20 cm'e kadar uzayabilirlerken, meyve erken olduğundan 3 cm boya eriştikten sonra dahi toplanıp tüketilebilir. Ortalama hasat 70-90 gündür. Bu varyete tohumu alınabilen geleneksel bir türdür.

Ekim zamanı : Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran
Yetiştirme yeri : Saksı, Bahçe
Özelliklerine göre : Saksıda da yetişen, Geleneksel tohum
Türüne göre : Sebze
Hasat sezonu : Sonbaharda hasat, Yaz aylarında hasat, İlkbaharda hasat