Süs elması Japonya’ da farklı elma türlerinin hibritlenmesi ile oluşmuş bir süs bitkisidir. Süs elmasının gövdesi kahverengi ve gridir. Süs elmasının kabukları tabakalar halinde soyulur. Çok ilerlerse gövdesi çatlar. Süs elması açık ya da koyu pembe renklerinde beş yapraklı çiçekler açar. Parlak renkli meyvesiyle görsellik açısından müthiş bir güzellik oluşturur. Süs elmasının meyveleri yenilebilir. Fakat bazen tatlı, bazen ekşi, bazen de acıdır. Tınlı ve geçirgen topraklarda iyi yetişirler. Süs elması susuzluğa fazla dayanamaz. Kökleri çok derine inmez.
Süs elması Japonya’ da farklı elma türlerinin hibritlenmesi ile oluşmuş bir süs bitkisidir. Süs elmasının gövdesi kahverengi ve gridir. Süs elmasının kabukları tabakalar halinde soyulur. Çok ilerlerse gövdesi çatlar. Süs elması açık ya da koyu pembe renklerinde beş yapraklı çiçekler açar. Parlak renkli meyvesiyle görsellik açısından müthiş bir güzellik oluşturur. Süs elmasının meyveleri yenilebilir. Fakat bazen tatlı, bazen ekşi, bazen de acıdır. Tınlı ve geçirgen topraklarda iyi yetişirler. Süs elması susuzluğa fazla dayanamaz. Kökleri çok derine inmez.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)