Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Pembe mücevher Çiçeği (Erigeron)

0 yorum


Tek bir fidesi dahi çok değerli, eşsiz güzellikte peyzaj ve bahçe bitkisidir

Geniş ve büyük, katmerli, püsküllü papatya çiçekli Pembe mücevher serisi Erigeron. Her fide buketler oluşturacak şekilde derli toplu gelişir. Çok az bakım ister ve yetiştirmesi kolay bir bitkidir. Hafif, tınlı, gevşek ve geçirgen topraklardan hoşlanır. Tuzlu suya ve deniz şartlarına yüksek dayanıklılığı olan, kuraklığa da dayanıklı bitki ılıman kıyı şeridimizde yarı gölgede de yetiştirilebilir.

Erigeron ailesi şifalı bitkiler statüsünde olup, tıpta da kullanılmaktadır. Kesme çiçek olarak da kullanılan Pembe Mücevher erigeronun çiçeğinin tam açmasını bekleyip öyle kesiniz. Vazo ömrü sizi hayrete düşürecek kadar uzundur. Her fide 60 cm boylanma yapar ve takip eden sezon 45 cm çapta bir çiçek kümesi oluşturacak kadar da arsızdır. Tüm bu özellikleri ile bahçenizden eksik etmemeniz gereken bir bitki olduğu kesin.

Tohum ekimden önce ön uygulama istemez . Hangi aşamada şaşırtma yapacağınızın da dahil olduğu çok detaylı yetiştirme bilgi kartı tohumla birlikte gelmektedir.

Bakımı
Kolay. Güneş ve yarı gölgede zahmetsizce geçirgen toprakta gelişim gösterir.


Ekim zamanı : Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz
Dikim yeri : Bordür ve Tarhlar, Kaya bahçesi, Kır bahçesi
Özelliği : Uzun süre çiçekli, Yayılıcı örtücü, Çok yıllık, Az bakım ister, Kolay yetişen
İklim ve konumu : Güneşli, Sahil kesimi, Dona dayanıklı, Sıcağa dayanıklı
Çiçeklenme zamanı : Yaz
Çiçek rengi : Pembe, Eflatun
Türüne göre : saksı ve çiçek tarhı