Sinop Yöresel Yemekleri

0 yorum

Mamalika

1 litre su
200 mısır unu
200 gr margarin
250 gr beyaz peynir
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz

Su ve tuzu kaynatın. İçine mısır unu ilave edip, karıştırarak katılaşana dek pişirin. Tepsiye döküp, üzerine rendelenmiş peynir serpin ve kızdınlmış biberli yağı gezdirin. Sıcak servis yapın.


Mısır Pastası


Malzemeler:
4,5 su bardağı su,
2,5 su bardağı mısır unu,
2 yemek kaşığı tereyağı,
2 adet yumurta,
tuz,
pul biber.

Yapılışı:
Kaynayan tuzlu suya mısır unu eklenir. Karıştırarak iyice koyulaşması sağlanır. Ayrı bir yerde tereyağına yumurta kırılır. Mısırın üzerine yerleştirerek servis edilir. Üzerine tuz, pul biber serpilir. Tereyağında yumurtanın alternatifleri var. Dövülmüş biber salçası da eklenerek bol soğanlı kıyma kavrulur.