Kapadokya Köftesi
250 gr. kıyma
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 soğan rendesi
1 yumurta sarısı
Kızartmak için sıvıyağ
Tuz
Karabiber
PÜRESİ:
500 gr. patates
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı lor
Karabiber
Tuz
Derin bir kaba kıyma, soğan, un, tuz, karabiber, yoğurt ve yumurta sarısını koyun ve yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler yaparak tabağa dizin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Diğer bir tencerede patatesleri haşlayın ve ezin. İçine tereyağı, lor, süt ve tuz koyun. Ateşte birkaç kez çevirin. Püreyi servis tabağına alın. Köfteleri una bulayın ve kızgın yağda kızartıp püresinin üzerine dizin. Üzerine kırmızı pul biber serpin ve servis yapın.
Nevşehir Tava
Malzeme:
200 gram kuşbaşı et
3 adet domates
5-6 adet sivri biber
30 gram Bizim Margarin
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri de istediğiniz şekilde doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. Margarin dışındaki tüm malzemeyi çukur bir kapta karıştırdıktan sonra ısıya dayanıklı çok derin olmayan büyük boy toprak güvece veya tepsiye yayın. Margarini ufak parçalar halinde kesip karışımın üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 1,5-2 saat pişirin. Sıcak servis yapın.