Eğin Kaburgası
200 g kuzu kavurma
½ kg pilavlık bulgur
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
200 g tereyağı
Kuru reyhan
Tuz
Soğan kavrulur, yıkanmış bulgur eklenir. Birlikte kavrulduktan sonra kuzu
Gasefe
600 gram ortası açık kurutulmuş yarma kayısı
1 çorba kaşığı dolusu toz şeker (arzuya göre)
1 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
4 su bardağı su
Kayısılar yıkanıp sıcak suyla bir çorba kaşığı şeker de eklenip, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra biraz ılıyınca süzgeçten geçirilir. Bardaklara konur. Üzerine ceviz serpilip en son da eritilmiş tereyağı her tarafına eşit olarak dökülür. Arzuya göre ister ılık, ister soğuk servis yapılır.