Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Erzincan Yöresel Yemekleri

0 yorum

Eğin Kaburgası

200 g kuzu kavurma
½ kg pilavlık bulgur
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
200 g tereyağı
Kuru reyhan
Tuz

Soğan kavrulur, yıkanmış bulgur eklenir. Birlikte kavrulduktan sonra kuzu


Gasefe


600 gram ortası açık kurutulmuş yarma kayısı
1 çorba kaşığı dolusu toz şeker (arzuya göre)
1 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
4 su bardağı su

Kayısılar yıkanıp sıcak suyla bir çorba kaşığı şeker de eklenip, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra biraz ılıyınca süzgeçten geçirilir. Bardaklara konur. Üzerine ceviz serpilip en son da eritilmiş tereyağı her tarafına eşit olarak dökülür. Arzuya göre ister ılık, ister soğuk servis yapılır.