Sütlü Kaygana
MALZEMELER
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı tereyağı
YAPILIŞI
Hamur için süt, 2 adet yumurta ve tuzu karıştırın. Karışıma 4 çorba kaşığı un ilave edin ve çırpın. Yağı kızdırın, hamuru yağa yayıp her iki yüzü de çevirerek kızartın. Dilimleyerek servis yapın.
Herle Çorbası
MALZEMELER
4 kaşık tereyağı
4 kaşık un
tuz
YAPILIŞI
Yağı kısık ateşte kızdırın, unu ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun 4 su bardağı su koyun iyice karıştırın tuzunu ilave ederek servis yapın
Haşıl
MALZEMELER
2 su bardağı çekilmiş yarma
4 su bardağı sıcak su
1 kilo süt
300 gram tereyağı
tuz
YAPILIŞI
4 Su bardağı su ile yarmayı ,tuzu bir tencerede karıştırarak 30 dakika kısık ateşte yarmalar ezilene kadar pişirin. Piştikten sonra derin bir kaba alın ortasını açın. Arzuya göre süt veya yağı ortasına dökün .Süte ve yağa batırarak alın.