Bartın Yöresel Yemekleri

0 yorum
Zarvana Tatlısı


1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı su
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı ceviz
Kızrtamak içişn sıvıyağ
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur, 20 dakika dinlendirilir. Sonra 4 parçaya bölünür. Her parça unlu zeminde olabildiğince ince açılır. Yüzeyine ceviz serpilir, alttan ve üstten katlanır. Sonra büzdürülerek ortaya toplanır. Bon bon şekeri gibi 2 parmak kalınlığında sıktırılır. Sıkma yerlerinden kesilir. Kızgın yağda kızartılır, soğuk şerbete atılır.

Pum Pum Çorbası


10 yemek kaşığı mısır unu,
150 gr. margarin veya 1 fincan zeytinyağı,
50 gr. kıyma,
pastırma veya sucuk,
2 dilim ekmek,
6 su bardağı su,
1 yemek kaşığı salça,
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber.

Bir tencereye mısır unu ve su konularak karıştırılır. Ateşe konulup bir süre kaynatılmaya devam edilir. Ayrı bir tavada da kıyma ile küp şeklinde doğranmış 1 dilim ekmek yağda kavrulur ve kaynamakta olan çorbanın içine katılır (Arzu edilirse bir su bardağı süt ilave edilebilir. Süt ilave edilecekse un bir kaşık artırılır). Tuz ve karabiber konulup bir süre daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Üzerine, küp küp doğranıp yağda kızartılan ekmek ile salçayla yapılan sos ve rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek sıcak servis yapılır.