Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Ardahan Yöresel Yemekleri

0 yorum

Ardahan Helvası

250 Gr Sana Klasik
2 Bardak su
1 Bardak kıyılmış badem
2 Bardak tozşeker
1 Aldığı kadar hindiztan cevizi
2 Bardak un
1 Bardak ceviz

SANA MARGARİNi tencerede eritip unu hemen tencereye aktarın. Orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru sürekli karıştırarak en az 15 dakika kadar kavurun. (Unun renginin koyulaşması ve sütlü kahverengi olması gerekiyor). Üzerine hemen fındıkları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Diğer taraftan, tozşeker ve suyu bir kaseye aktarıp iyice karıştırın. (şekerin erimesi şart değil) şekerli suyu helvanın üzerine ilave edip helvayı karıştırarak 5 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. (şekerli suyu ilave ederken kasenin dibinde şeker kalmamasına dikkat edin) Helvayı birkaç dakika dinlendirin. Dinlenmiş helvadan kaşıkla parçala alıp şekil vererek servis tabağına yerleştirin. Üzerini bademle süsleyerek servise sunun. Helvayı bastırarak düz bir servis tabağına yayabilir, iyice soğuduğunda bıçakla dilimleyerek de servise sunabilirsiniz. Fındık yerine badem ya da ceviz de kullanabilirsiniz. Hatta servise sunarken yanına dondurma da koyabilirsiniz.


Harşo

Gerekli Malzemeler (4 kişilik):
Bir miktar bayat ekmek
3 yumurta
300 gr deri peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı
1 küçük soğan
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Ekmekler derince bir tepsiye lokma büyüklüğünde doğranır.Bir tencerenin içinde tereyağı eritilir içine yumurtalar kırılıp karıştırılır.Daha sonra bu karışımın içine peynir daha önceden ince kıyılmış soğan tuz karabiber ve 2 su bardağı kaynar su eklenir.Oluşturulan karışım lokma lokma doğranıp derin bir kaba konmuş ekmeğin üzerine dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır.

Not: İnsanda kötü bir yemek izlenimi bıraksa da "harşo" Köyün en lezzetli ve en ekonomik yemeklerinden biridir