Sitemize Hoş Geldiniz ------Sitemizdeki Konu Sayısı 1400'ün üzerine çıkmıştır Bir çok deney ve araştırma konularımız sizin ilginizi çekebilir SİTEDE ARAMA YAPMAK İÇİN YANDAKİ ARAMA KUTUSUNU KULLANIN Aşağıdaki kayan resim menüsüne de İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK konuları ekleyeceğim

Turuncu habanero biber (orange habanero pepper)

0 yorum

 


Geleneksel portakal rengi acı biber . Biliyoruz lezzet sunan sofralar acısız olmaz. Portakal Sarısı Habanero olmadan da acı biberden bahsetmek olmaz. Portakal rengi Habanero, Kırmızı'ya göre biraz daha az acıdır. İster bahçede ister saksıda yetiştirin, Habanero sizi üzmeden zahmetsizce büyür. Neredeyse hiç ilgi istemez bir bakmışsınız ki üstü biber dolmuş. Aman dikkat çok acıdır Habanero. Acı soslar ya da biraz lezzet katmak istediğiniz sofranıza birebir yardımcıdır.

Habanero diğer acı biberler gibi Güneş gördükçe acılaşır. Çok acı mı olmasını istiyorsunuz? O zaman yazın, en sıcak noktada, güneşin altında yetiştirin. Toplarken eldiven giymeyi de ihmal etmeyin, acı diyorsak cidden çok acı... Habanero'ların biberleri çıkmaya başlayınca çok dekoratif göründüklerini de hatırlatmak isteriz.

 

 

KAYNAKLAR: 

Zengarden