Meksikanın başkentinden acı mı acı Puya biberi . Yeni hasat. ( 5000-8000 derece acılık scoville) İnce kırmızı kıl biber gibi gelişen meyvesi olgunlaştıkça koyu mürdüm mor renk alır.
Gurme lezzet bilgisi: Puya kuru ve net bir acılık hissi verir. Meyvemsi yönü az olmasına karşın, hafif anason ve kiraz tadında alt tonlarda tat verir. Genel olarak yaban üzümsü meyvelerini çağrıştıran bir genel tat bırakır. Küp kesim, püre, ezme ya da doğrudan sos olarak servis edilir. Kırmızı ve beyaz et, av etlerinin terbiyesinde kullanılabilir. Beher miktarda güveç, haşlama ve pişmiş sebzelerde kullanılabilir.
Kurutularak kullanımında 10 dakika suda bekleterek yumuşatınız. Tadını ön plana çıkartmak isterseniz ızgara yaparak ısıtabilirsiniz. Tavada 3-4 dakika ya da fırında 180 derecede 3-4 dakika.
KAYNAKLAR: